Κυριακή, 23 Ιούν, 2024
Ρώσοι στρατιώτες περπατούν κατά μήκος ενός δρόμου στη Μαριούπολη στις 12 Απριλίου 2022. (Alexander Nemenov/AFP μέσω Getty Images)

Ρωσία: «Δεν θα μπορούσαν να υπάρξουν νικητές σε έναν πυρηνικό πόλεμο»

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι η Μόσχα θα μπορούσε να καταφύγει στη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων στην Ουκρανία. Ο Λαβρόφ ερωτήθηκε σχετικά με το θέμα κατά τη διάρκεια εκτενούς συνέντευξης που παραχώρησε στο India Today στη Μόσχα την Τρίτη.

Όταν η δημοσιογράφος ανέφερε ότι «ο πρόεδρος Ζελένσκι είπε ότι η Ρωσία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τακτικά όπλα», ο υπουργός Εξωτερικών δεν την άφησε καν να ολοκληρώσει την ερώτηση. «Λέει πολλά πράγματα», είπε ο Λαβρόφ.

Υπενθύμισε ότι η Ρωσία δεν έχει ουδέποτε αναφέρει το ενδεχόμενο χρήσης πυρηνικών όπλων ως επιλογή κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής της επιχείρησης στη γειτονική χώρα και ο Ουκρανός ηγέτης ήταν ο μόνος που μίλησε γι’ αυτό.

«Δεν μπορώ να σχολιάσω [κάτι], το οποίο προέρχεται από ένα όχι και τόσο επαρκές πρόσωπο», πρόσθεσε ο ΥΠΕΞ.

Ο Λαβρόφ επανέλαβε την άποψη ότι «δεν θα μπορούσαν να υπάρξουν νικητές σε έναν πυρηνικό πόλεμο» και διαβεβαίωσε ότι η Ρωσία θα βασιστεί μόνο σε συμβατικά όπλα στην Ουκρανία.

Ο Ζελένσκι υποστήριξε ότι η Μόσχα θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τακτικά πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο CNN την Παρασκευή.

«Όχι μόνο εγώ – όλος ο κόσμος, όλες οι χώρες πρέπει να ανησυχούν, διότι μπορεί να μην είναι πραγματική πληροφορία, αλλά μπορεί να είναι αλήθεια», προειδοποίησε χωρίς να παράσχει καμία απόδειξη για να υποστηρίξει τα λόγια του.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε