Σάββατο, 13 Απρ, 2024
Στις Βρυξέλλες σήμερα οι ΥΠΕΞ των κρατών μελών της ΕΕ.

Ρωσία, Ιράν και Σουδάν στην ατζέντα της συνάντησης των ΥΠΕΞ της ΕΕ

Στις Βρυξέλλες συνεδριάζουν σήμερα οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να συζητήσουν για την επιβολή νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας και του Ιράν, καθώς και για την κατάσταση στο Σουδάν.

Οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες δεν έχουν ακόμη συμφωνήσει σε νέα τιμωρητικά μέτρα εναντίον της Ρωσίας, που έχουν στόχο την καταστολή της παράκαμψης των κυρώσεων μέσω χωρών εκτός ΕΕ, όπως το Καζακστάν, η Αρμενία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Η Ουγγαρία έχει επίσης απειλήσει να μπλοκάρει τον τελευταίο γύρο κυρώσεων, επειδή στον κατάλογο των εν δυνάμει στόχων έχει περιληφθεί η μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας, η OTP. Η σχετική απόφαση απαιτεί ομοφωνία.

Νέες κυρώσεις πρόκειται να υιοθετηθούν και εις βάρος του Ιράν, εξαιτίας της καταστολής από το ιρανικό καθεστώς αντικυβερνητικών διαδηλώσεων. Η Τεχεράνη εκτέλεσε άλλους τρεις ανθρώπους σε σχέση με τις διαδηλώσεις.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ πρόκειται, επίσης, να συζητήσουν την κατάσταση στο Σουδάν αφού η Σαουδική Αραβία και οι Ηνωμένες Πολιτείες μεσολάβησαν για να συναφθεί μια επταήμερη κατάπαυση του πυρός ανάμεσα στα εμπόλεμα μέρη, η οποία πρόκειται να τεθεί σήμερα σε εφαρμογή.

Γεύμα εργασίας με τους υπουργούς Εξωτερικών των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων βρίσκεται επίσης στην ατζέντα. Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα θα συμμετάσχει στις συνομιλίες των Ευρωπαίων ομολόγων του μέσω βίντεο.

(πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε