Κυριακή, 03 Μαρ, 2024
Ουκρανοί στρατιώτες σπεύδουν στο σοβιετικής κατασκευής αντιπυραυλικό αμυντικό σύστημα S-300 κατά τη διάρκεια εκπαίδευσης, στην Κριμαία της Ουκρανίας, στις 2 Ιουλίου 1995. (Valery Solovjev/AFP via Getty Images)

Ρωσία: Καταστρέψαμε τα πυραυλικά συστήματα S-300 που δόθηκαν στην Ουκρανία από ευρωπαϊκό κράτος

Η Ρωσία δήλωσε τη Δευτέρα ότι χρησιμοποίησε πυραύλους κρουζ για να καταστρέψει τα αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα S-300, τα οποία είχε προμηθεύσει στην Ουκρανία μια άγνωστη ευρωπαϊκή χώρα.

Η Ρωσία εκτόξευσε πυραύλους κρουζ Kalibr την Κυριακή εναντίον τεσσάρων εκτοξευτών S-300 που ήταν κρυμμένοι σε υπόστεγο στα περίχωρα της ουκρανικής πόλης Ντνίπρο, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας.

Η Ρωσία δήλωσε ότι 25 Ουκρανοί στρατιώτες επλήγησαν από την επίθεση.

«Οι πύραυλοι Kalibr υψηλής ακριβείας που εκτοξεύονται από τη θάλασσα κατέστρεψαν τον εξοπλισμό ενός τμήματος αντιαεροπορικών πυραύλων S-300 που είχε παραδοθεί στο καθεστώς του Κιέβου από μια ευρωπαϊκή χώρα», ανέφερε το υπουργείο.

Η Ρωσία δεν ανέφερε ποια ευρωπαϊκή χώρα είχε προμηθεύσει τα συστήματα S-300.

Η Σλοβακία, μέλος του ΝΑΤΟ, η οποία είχε δωρίσει ένα τέτοιο πυραυλικό σύστημα στην Ουκρανία, δήλωσε ότι αυτό που προμήθευσε δεν είχε πληγεί.

«Το δικό μας S-300 δεν καταστράφηκε», δήλωσε η εκπρόσωπος της σλοβακικής κυβέρνησης Λούμπιτσα Τζανίκοβα.

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέρριψαν επίσης δύο ουκρανικά αεροσκάφη Su-25 κοντά στην πόλη Ίζιουμ και κατέστρεψαν δύο αποθήκες πυρομαχικών, η μία εκ των οποίων ήταν κοντά στη νότια πόλη Μίκολαϊφ, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Ο ουκρανικός στρατός δεν ανταποκρίθηκε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε