Τρίτη, 21 Μαΐ, 2024

Ρώσος πρέσβης: Η Ελλάδα κατέστρεψε τις ελληνορωσικές σχέσεις

«Οι διμερείς μας σχέσεις έχουν καταστραφεί από τα τέλη Φεβρουαρίου. Δεν υπάρχουν πια. Δεν υπάρχει συνεργασία, δεν υπάρχουν επαφές» δήλωσε

Η στάση των ελληνικών αρχών έχει καταστρέψει τις σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Αθήνας, δήλωσε ο Ρώσος πρεσβευτής στην Ελλάδα Αντρέι Μασλόφ.

«Οι διμερείς σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδας έχουν καταστραφεί από την πολιτική της Αθήνας, οι επαφές και η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών έχουν διακοπεί», δήλωσε ο Ρώσος πρέσβης στην Ελλάδα Αντρέι Μασλόφ σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι Russia 24.

«Από τα τέλη Φεβρουαρίου οι διμερείς μας σχέσεις έχουν καταστραφεί εντελώς, δεν υπάρχουν πλέον. Δεν υπάρχει συνεργασία, δεν υπάρχουν επαφές. Εν ολίγοις, όλη η δουλειά που είχε γίνει και τα αξιοσημείωτα επιτεύγματα που είχαν σημειωθεί κατά τη διάρκεια δεκαετιών μηδενίστηκαν κυριολεκτικά μέσα σε λίγες μέρες», δήλωσε ο Μασλόφ.

Εν τω μεταξύ, οι Έλληνες πολίτες ασκούν σκληρή κριτική στην ελληνική κυβέρνηση «για το γεγονός ότι οι ενέργειές της για πρώτη φορά μετά από 200 χρόνια οδήγησαν στο γεγονός ότι η Ελλάδα έχει γίνει για τη Ρωσία μια μη φιλική χώρα. Και αυτό παρά το γεγονός ότι η Ρωσία δεν έχει κάνει ποτέ κάτι κακό για την Ελλάδα», τόνισε ο πρέσβης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η «επιλογή της χώρας να υποστηρίξει τη γενική πολιτική της Δύσης είχε γίνει από καιρό». «Το θέμα είναι ότι η Ελλάδα είναι μέλος του ΝΑΤΟ από το 1952 και είναι επίσης μακροπρόθεσμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, άρα η Ελλάδα πάντα καθοδηγούνταν από τον δυτικό κόσμο» κατέληξε.

Πηγή: vesti.ru

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε