Σάββατο, 24 Φεβ, 2024
Ένα τρίπτυχο άμεσων παρεμβάσεων συμφωνήθηκε μεταξύ του ΕΣΑ και του δημάρχου Αθηναίων.

Ρυθμίσεις και δράσεις σε σχέση με τον τουρισμό ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας από τον δήμαρχο

Το νέο διοικητικό συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών (ΕΣΑ) προσκάλεσε στην πρώτη του συνεδρίαση τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, για να συζητήσουν μια σειρά προτάσεων και δράσεων, οι οποίες έχουν ως στόχο να βοηθήσουν τους εμπόρους της Αθήνας, ιδιαίτερα σε μία περίοδο όπου αυξάνεται σημαντικά η τουριστική ροή στην πρωτεύουσα.

Μετά το πέρας της συνεδρίασης, ο πρόεδρος του ΕΣΑ Σταύρος Καφούνης υπογράμμισε ότι: «Έχουμε μια χρόνια καλή συνεργασία με το δήμο και αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμάς η παρουσία του κ. Μπακογιάννη στο πρώτο μας διοικητικό μας συμβούλιο. Όλα τα μέλη του διευρυμένου ΔΣ είχαν την ευκαιρία να αναλύσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και χαίρομαι γιατί συμφωνήσαμε κατ’ αρχάς με το δήμαρχο σε ένα τρίπτυχο άμεσων παρεμβάσεων:

1) Τη δημιουργία τεκμηριωμένης και νομικά στοιχειοθετημένης πρότασης προς τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη με στόχο τη βελτίωση του συστήματος ασφαλείας.

2) Την ενεργοποίηση της δράσης σύνδεσης τουρισμού και εμπορίου μέσω του κοινού προγράμματος Athens Shopping και πολλών ακόμη τοπικών ενεργειών σε διαφορετικές γωνίες της πόλης.

3) Την πραγματοποίηση για δεύτερη διαδοχική φορά, με την υποστήριξη του Οικονομικού Πανεπιστημίου, της μεγάλης έρευνας που καταγράφει αναλυτικότατα τη χρήση γης σε συγκεκριμένες περιοχές της Αθήνας, με στόχο την αποφυγή μετατροπής της πόλης σε ένα απέραντο καφενείο».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, από την πλευρά του ο κ. Μπακογιάννης τόνισε ότι: «Ο Δήμος Αθηναίων διατηρεί τα τελευταία χρόνια μία ανοιχτή και ουσιαστική συνεργασία με τους χιλιάδες επαγγελματίες καταστηματάρχες της Αθήνας, που αποτελούν την κινητήριο δύναμη στην ανάπτυξη της οικονομίας της πόλης. Ήταν ιδιαίτερη τιμή για εμένα να παραβρεθώ στην πρώτη συνεδρίαση του νέου διοικητικού συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου, μετά την επανεκλογή του προέδρου Σταύρου Καφούνη. Εύχομαι σε εκείνον και στα εκλεκτά μέλη του συμβουλίου, καλή επιτυχία στη νέα τους θητεία. Είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσουμε να σχεδιάζουμε μαζί τα βήματά μας, όπως έχουμε κάνει όλο αυτό το διάστημα, αναλαμβάνοντας από κοινού δυναμικές πρωτοβουλίες που θα στηρίξουν και θα ενδυναμώσουν την οικογένεια του αθηναϊκού εμπορίου».

(πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε