Τρίτη, 18 Ιούν, 2024
Χωροφύλακες της λιμενικής μονάδας περιπολούν στην παραλία της πυροβολαρχίας Blankenese στη Neville sur Mer, στη βορειοδυτική Γαλλία, στις 2 Μαρτίου 2023, αφότου συσκευασμένη κοκαΐνη σε σακούλες ξεβράστηκε στις ακτές της Μάγχης. (Lou Benoist/AFP via Getty Images)

Σχεδόν ένας τόνος κοκαΐνης ξεβράζεται σε γαλλική παραλία

Η λιμενική αστυνομία στη βορειοδυτική Γαλλία βρήκε σχεδόν έναν τόνο κοκαΐνης ξεβρασμένο σε μια παραλία της Μάγχης στις 26 Φεβρουαρίου.

Τα ναρκωτικά βρέθηκαν κοντά στην πόλη Ρεβίλ στη χερσόνησο Κοτεντέν, σύμφωνα με τη γαλλική ναυτική αρχή για τη Μάγχη και τη Βόρεια Θάλασσα.

Η κοκαΐνη, συνολικού βάρους περίπου 850 κιλών, βρέθηκε σε δύο μεγάλα πακέτα που συνδέονταν με σχοινί, ανακοίνωσαν οι αρχές στις 28 Φεβρουαρίου.

Η αστυνομία προσπαθεί να εξακριβώσει αν τα ναρκωτικά έπεσαν από πλοίο ή αν επίτηδες επιπλέουν στην ακτή για να τα παραλάβουν οι διακινητές.

Μια άλλη έκθεση του AFP που επικαλείται ανώνυμες πηγές ανέφερε ότι την 1η Μαρτίου βρέθηκαν περισσότερα ναρκωτικά ξεβρασμένα στις βόρειες γαλλικές ακτές.

Αύξηση του λαθρεμπορίου ναρκωτικών

Παρατηρείται έξαρση του λαθρεμπορίου κοκαΐνης και κρακ στην Ευρώπη, η οποία συνοδεύεται από πρωτοφανή βία κατά των ναρκωτικών σε ορισμένες περιοχές.

Οι πόλεις-λιμάνια της Βόρειας Θάλασσας, η Αμβέρσα στο Βέλγιο και το Ρότερνταμ στις Κάτω Χώρες, έχουν γίνει η κύρια πύλη εισόδου των καρτέλ κοκαΐνης της Λατινικής Αμερικής στην Ευρώπη.

Στις 14 Φεβρουαρίου, δύο Ολλανδοί, ηλικίας 27 και 46 ετών, συνελήφθησαν από τη βελγική αστυνομία και κατασχέθηκαν σχεδόν 4.000 κιλά κοκαΐνης.

Η αστυνομία βρήκε μια διεύθυνση σε μια εφαρμογή πλοήγησης που χρησιμοποιούσαν οι δύο άνδρες. Η διεύθυνση αυτή οδήγησε την αστυνομία σε ένα υπόστεγο με ένα εμπορευματοκιβώτιο γεμάτο με 68 σακούλες κοκαΐνης.

Η αστυνομία συνέλαβε επίσης άλλους επτά άνδρες που βρέθηκαν στο υπόστεγο.

Η παραγωγή ναρκωτικών αυξάνεται στην Ευρώπη, σύμφωνα με εκτίμηση που δημοσίευσε τον Ιανουάριο η υπηρεσία ναρκωτικών της ΕΕ, η οποία προειδοποίησε για τον πολλαπλασιασμό των νέων ψυχοδραστικών ουσιών που πωλούνται και καταναλώνονται στην ήπειρο.

Η υπηρεσία ναρκωτικών της ΕΕ δήλωσε ότι προκύπτουν νέα στοιχεία για την αύξηση της παραγωγής ναρκωτικών στην Ευρώπη, επιβεβαιώνοντας την προηγούμενη προειδοποίησή της για τη μετατροπή της ηπείρου σε παγκόσμιο κόμβο ναρκωτικών και όχι πλέον μόνο σε αγορά κατανάλωσης.

«Η παραγωγή συνθετικών ναρκωτικών συνεχίζει να αυξάνεται στην Ευρώπη», προειδοποίησε η έκθεση, σημειώνοντας ότι τα παράνομα εργαστήρια στην Ευρώπη παράγουν τεράστιες ποσότητες αμφεταμίνης, μεθαμφεταμίνης και άλλων συνθετικών ναρκωτικών για τοπική κατανάλωση και εξαγωγή εκτός Ευρώπης.

Τα ναρκωτικά και οι χημικές ουσίες που απαιτούνται για την παραγωγή τους εξακολουθούν να εισάγονται σε μεγάλο βαθμό στην Ευρώπη από άλλα μέρη του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης της Νότιας Αμερικής και της Ασίας.

Περισσότερα από 350 εργαστήρια συνθετικών ναρκωτικών εντοπίστηκαν και εξαρθρώθηκαν το 2020 στην Ευρώπη το τελευταίο έτος, δήλωσε ο οργανισμός της ΕΕ.

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Twitter @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε