Κυριακή, 03 Μαρ, 2024

Σε εξέλιξη 4 μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα για τη θωράκιση του Πειραιά

Με εντατικούς ρυθμούς προχωρούν τα 4 μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής, η οποία συνολικά ξεπερνά τα 22 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της περιφέρειας.

Πρόκειται για σημαντικές παρεμβάσεις, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι οποίες θα θωρακίσουν στοχευμένες περιοχές που τα τελευταία χρόνια παρουσίασαν σοβαρά πλημμυρικά φαινόμενα και συγκεκριμένα αφορούν:

*Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ομβρίων υδάτων Περάματος, προϋπολογισμού 4.092.000 ευρώ, μέσω της επέκτασης του υφιστάμενου δικτύου στην περιοχή του Άνω Περάματος.

*Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στην περιοχή των οδών Χαλκίδος και Βαλαωρίτου στον Δήμο Πειραιά, προϋπολογισμού 9.3 εκατ. ευρώ, για να καλυφθεί η αποχέτευση λεκάνης απορροής έκτασης περίπου 800 στρεμμάτων, που εκτείνεται βόρεια της Λ. Θηβών και μέχρι το ύψος της οδού Μπελογιάννη-Τζαβέλλα με αποδέκτη το συλλεκτήρα ομβρίων της Λ. Θηβών και συγκεκριμένα στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αργυροκάστρου και Δηλαβέρη.

*Κατασκευή δικτύου ομβρίων στη Νίκαια, μεταξύ των Λεωφόρων Γρ. Λαμπράκη & Π. Ράλλη, προϋπολογισμού 7.250.000 ευρώ. Η περιοχή βρίσκεται ΝΔ του λεκανοπεδίου και δυτικά του ποταμού Κηφισού στα γεωγραφικά όρια του Δήμου Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη.

*Κατασκευή αγωγών δικτύου ομβρίων σε τμήματα του δήμου Περάματος, προϋπολογισμού 700.000 ευρώ. Οι εργασίες ξεκινούν από τον ήδη κατασκευασμένο αγωγό στη συμβολή της οδού Πλαστήρα με την Λ. Ειρήνης και καταλήγουν στη συμβολή των οδών Πλαστήρα και Στερεάς Ελλάδος.

Εκτός από τα παραπάνω έργα έχει δημοπρατηθεί και το υποέργο για την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ομβρίων υδάτων Κερατσινίου-Δραπετσώνας, προϋπολογισμού 7.6 εκατ. ευρώ. Το έργο προβλέπει κατασκευή αγωγών μήκους οκτώ χιλιομέτρων μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται:

*Ανακατασκευή τμήματος του τρίτου υφισταμένου αγωγού ομβρίων στην περιοχή της εκβολής του μέσα στο CarTerminal.

*Αγωγός στη Λ. Δημοκρατίας, στην οδό Μπουμπουλίνας και στο χώρο του ΟΛΠ

Η κατασκευή των αγωγών αυτών θα ανακουφίσει την περιοχή των μηχανουργείων που βρίσκονται στη Λ. Δημοκρατίας και συγκεντρώνει μεγάλη ποσότητα ομβρίων υδάτων, ενώ θα κατασκευαστούν αγωγοί ομβρίων και στην περιοχή των Ταμπουρίων στον Πειραιά.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε