Τετάρτη, 29 Μαΐ, 2024
"Πρόκειται για ένα σοβαρό φαινόμενο, το οποίο παρουσιάζει τεράστια αύξηση." (φωτογραφία αρχείου)

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για έξι μήνες η Ιταλία

Μεταναστευτικό και προσφυγικό απαιτούν ταχύτητα και σοβαρότητα

Για να μπορέσουν να διαχειριστούν πιο αποτελεσματικά τη συνεχώς αυξανόμενη προσέλευση προσφύγων και μεταναστών στη χώρα, αποφάσισε η ιταλική κυβέρνηση, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης, διάρκειας έξι μηνών.

Παράλληλα, διατέθηκαν πέντε εκατομμύρια ευρώ για την αντιμετώπιση του ζητήματος. «Κάναμε όλοι μας δεκτή την πρόταση του υπουργού Εσωτερικών, Ματέο Πιαντεντόζι, με την επίγνωση ότι πρόκειται για ένα σοβαρό φαινόμενο, το οποίο παρουσιάζει τεράστια αύξηση, ακόμη και κατά 300%», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία και τη θάλασσα, Νέλο Μουζουμέτσι.

Όπως γράφει ο ιταλικός Τύπος, με την κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα μειωθούν οι διάφορες γραφειοκρατικές διαδικασίες, με ιδιαίτερη αναφορά στα κέντρα παραμονής των μεταναστών και προσφύγων, αλλά και σε επιτάχυνση των διαδικασιών ταυτοποίησης, και επαναπατρισμού.

Παράλληλα, όπως έκαναν γνωστό πηγές της κυβέρνησης Μελόνι, πρόκειται να υπάρξει ουσιαστική συμμετοχή σε διάφορες πρωτοβουλίες της Πολιτικής Προστασίας και του Ιταλικού Ερυθρού Σταυρού.

(πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε