Τρίτη, 18 Ιούν, 2024
Το λογότυπο του Twitter και η φωτογραφία του Έλον Μασκ 27 Οκτωβρίου 2022. (Dado Ruvic/Reuters)

Σεξουαλικη κακοποίηση παιδιών στο Twitter: Διπλασιάζεται το καθημερινό κλείσιμο λογαριασμών μετά την εξαγορά Μασκ

Ο αριθμός των λογαριασμών που αναστέλλονται καθημερινά από το Twitter επειδή μοιράζονται υλικό σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης παιδιών έχει σχεδόν διπλασιαστεί από τότε που ανέλαβε ο Έλον Μασκ, σύμφωνα με έναν αναλυτή κυβερνοασφάλειας και δεδομένων.

Ο Άντρεα Στρόπα, ιδρυτής της ομάδας κυβερνοασφάλειας Ghost Data, εργάζεται ως ανεξάρτητος ερευνητής στην ομάδα εμπιστοσύνης και ασφάλειας του Twitter τις τελευταίες εβδομάδες και συνέβαλε σε μια έκθεση (pdf) τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με την οποία περισσότεροι από 500 ενεργοί λογαριασμοί του Twitter είχαν μοιραστεί ανοιχτά ή ζητούσαν παιδική πορνογραφία από την 1η έως τις 20 Σεπτεμβρίου.

Οι λογαριασμοί είχαν προσελκύσει συνολικά 2.000 ακόλουθους, σύμφωνα με την έκθεση.

Ο Στρόπα, σε μια δημοσίευση που αναρτήθηκε στο Twitter στις 4 Δεκεμβρίου, μοιράστηκε τα τελευταία νέα σχετικά με την καταπολέμηση του περιεχομένου σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών που διακινείται στο Twitter.

Ο εμπειρογνώμονας σημείωσε ότι η πλατφόρμα, υπό την καθοδήγηση του Μασκ, έχει αναβαθμίσει τον τρόπο με τον οποίο ανιχνεύει περιεχόμενο που σχετίζεται με υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ή εκμετάλλευσης παιδιών, ώστε να γίνει ταχύτερος, αποτελεσματικότερος και «επιθετικός».

Ένα τρισδιάστατα εκτυπωμένο λογότυπο του Twitter μπροστά από την φωτογραφία του Έλον Μασκ στις 27 Οκτωβρίου 2022. (Dado Ruvic/Illustration/Reuters)

 

«Κανένα ελεος» για λογαριασμούς εκμετάλευσης παιδιών

«Κανένα έλεος για όσους εμπλέκονται σε αυτές τις παράνομες δραστηριότητες», δήλωσε ο Στρόπα.

Ο ίδιος σημείωσε ότι το καθημερινό ποσοστό αναστολής λογαριασμών που μοιράζονται περιεχόμενο σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών έχει τις τελευταίες ημέρες σχεδόν διπλασιαστεί, γεγονός που, όπως είπε, σημαίνει ότι το Twitter «κάνει μια τριχοειδή ανάλυση του περιεχομένου, ειδικά εκείνου που δημοσιεύτηκε στο παρελθόν».

«Δεν έχει σημασία το πότε έχει δημοσιευτεί παράνομο περιεχόμενο. Το Twitter θα το βρει και θα πράξει αναλόγως», δήλωσε ο εμπειρογνώμονας.

Μόνο από τις 3 έως τις 4 Δεκεμβρίου, ο Στρόπα σημείωσε ότι το Twitter κατέβασε 44.000 «ύποπτους λογαριασμούς», εκ των οποίων πάνω από 1.300 είχαν προσπαθήσει να αποφύγουν τον εντοπισμό χρησιμοποιώντας «κωδικοποιημένες λέξεις και κείμενο σε εικόνες για να επικοινωνήσουν».

Ο Στρόπα πρόσθεσε ότι το Twitter γνωρίζει τις στρατηγικές και τις μεθόδους επικοινωνίας που χρησιμοποιούν οι ύποπτοι λογαριασμοί και ότι για να αυξήσει την ικανότητά του να προστατεύει την ασφάλεια των παιδιών, η εταιρεία επιστρατεύει ανεξάρτητα και εξειδικευμένα τρίτα μέρη.

Η πλατφόρμα διαθέτει επίσης ειδικές ομάδες που διερευνούν καθημερινά τέτοιους λογαριασμούς και παραβιάσεις της πολιτικής για τη σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιών, δήλωσε ο Στρόπα, προσθέτοντας ότι οι ομάδες είναι «πιο αποφασισμένες από ποτέ και αποτελούνται από παθιασμένους ειδικούς».

Επιπλέον, το Twitter έχει διευκολύνει τους χρήστες να αναφέρουν παράνομο περιεχόμενο, σύμφωνα με τον ίδιο.

Το Twitter δηλώνει ότι έχει «πολιτική μηδενικής ανοχής στη σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιών» και ότι οι χρήστες μπορούν να αναφέρουν λογαριασμούς που πιστεύουν ότι πρέπει να επανεξεταστούν μέσω της φόρμας σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών.

 

Ένας άνδρας πληκτρολογεί σε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή στις 28 Φεβρουαρίου 2013. (Kacper Pempel/Reuters)

 

Ο Τζον Ντο μηνύει το Twitter για εκμετάλευση παιδιών

Ωστόσο, η πλατφόρμα έχει δεχτεί μηνύσεις (pdf) από δύο άτομα, που αναφέρονται ως Τζον Ντο #1 και Τζον Ντο #2, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι εξαπατήθηκαν στέλνοντας φωτογραφίες τους σε διακινητές σεξουαλικού υλικού όταν βρίσκονταν στην ηλικία μεταξύ 13 και 14 ετών.Οι διακινητές έπεισαν τους ανηλίκους να στείλουν άσεμνα βίντεο του εαυτού τους, σύμφωνα με τους ενάγοντες. Χρόνια αργότερα, τα βίντεο εμφανίστηκαν στο Twitter, αλλά η πλατφόρμα, σύμφωνα με τους δικηγόρους των εναγόντων, αρνήθηκε να τα αφαιρέσει επειδή δεν θεώρησε ότι παραβιάζουν τις πολιτικές του Twitter σχετικά με το υλικό εκμετάλλευσης παιδιών.

Η αγωγή κατηγορεί επίσης το Twitter ότι αποκόμισε κέρδος από το υλικό. Τελικά, παρενέβη το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας και τα βίντεο αποσύρθηκαν από την πλατφόρμα.

Τον Νοέμβριο, ο Μασκ δεσμεύτηκε ότι η απομάκρυνση της εκμετάλλευσης παιδιών από το Twitter ήταν η νούμερο ένα προτεραιότητά του και κάλεσε τους χρήστες του Twitter να τον ενημερώσουν αν βλέπουν κάτι που το Twitter πρέπει να αντιμετωπίσει.

Συνολικά, οι αναφορές για σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιών στο διαδίκτυο αυξήθηκαν κατά πάνω από 35 τοις εκατό από το 2020 έως το 2021, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο για τα Εξαφανισμένα και Εκμεταλλευόμενα Παιδιά των ΗΠΑ (NCMEC).

Εάν είστε θύμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών στο διαδίκτυο ή είστε ενήμεροι για υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών, εμπορία σεξ ή άλλα εγκλήματα κατά παιδιών στο διαδίκτυο, μπορείτε να καλέστε το Χαμόγελο του Παιδιού στην γραμμή SOS 1056 ή στην Ευρωπαϊκή Γραμμή Υποστήριξης Παιδιών 116111.

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε