Τρίτη, 05 Δεκ, 2023
Προσωπικό της Αυστραλιανής Αμυντικής Δύναμης και η αστυνομία της NSW φορτώνουν πακέτα τροφίμων για παράδοση σε άτομα που βρίσκονται σε απομόνωση στο Κέντρο Αναψυχής Prairiewood στις 2 Αυγούστου 2021 στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας. (Lisa Maree Williams/Getty Images)

Σίδνεϊ: Συμμετοχή του αυστραλιανού στρατού στην επιτήρηση του λοκντάουν λόγω COVID-19

Ο αυστραλιανός στρατός άρχισε να περιπολεί στους δρόμους του Σίδνεϊ στις 2 Αυγούστου για να επιτηρεί την απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω COVID-19, με κάποιους από το στράτευμα να είναι επιφορτισμένοι να πηγαίνουν από πόρτα σε πόρτα.

Περίπου 300 άοπλοι στρατιωτικοί πηγαίνουν σε σπίτια ανθρώπων για να ελέγξουν εάν άτομα που βρέθηκαν θετικά στην COVID-19 απομονώνονταν στο σπίτι τους, δήλωσε ο αστυνομικός επίτροπος του Σίδνεϊ Μικ Φούλερ σε δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου.

Ο Φούλερ ανέφερε ότι η στρατιωτική επιχείρηση θα «επικεντρωθεί στην ευημερία της κοινότητας και θα εξασφαλίσει ότι οι εντολές παραμονής στο σπίτι … παρακολουθούνται», σύμφωνα με το SBS. «Οι αστυνομικοί θα έχουν την βοήθεια από το προσωπικό των αυστραλιανών ενόπλων δυνάμεων (ADF) καθώς παραδίδουν δέματα τροφίμων, διεξάγουν ελέγχους κοινωνικής πρόνοιας και περνούν από ελέγχους συμμόρφωσης των διαμονών παραμονής στο σπίτι και των εντολών αυτοαπομόνωσης», ανέφερε.

Το θέαμα των στρατιωτικών στρατευμάτων προκάλεσε την αντίδραση αρκετών ομάδων και των ντόπιων.

Ο Ταξίαρχος της Αυστραλιανής Αμυντικής Δύναμης Μάικλ Γκάραγουεϊ δήλωσε ότι τα στρατεύματα δεν θα επιβάλουν νόμους.

«Θέλω να πω εξαρχής ότι δεν είμαστε υπηρεσία επιβολής του νόμου», ανέφερε σε δημοσιογράφους. «Δεν θα κάνουμε αυτό το πράγμα. Οι εργασίες που έχουμε ξεκινήσει σήμερα, για παράδειγμα, είναι η παροχή τροφής, η παροχή βοήθειας σε άτομα με τη δημιουργία κέντρων εμβολιασμού και αυτού του είδους οι εργασίες».

Άλλα καθήκοντα, ανέφερε, περιλαμβάνουν ιχνηλάτηση επαφών με το Υπουργείο Υγείας.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας, η Αυστραλία επέβαλε μερικά από τα σκληρότερα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας στον κόσμο. Αλλά στην τελευταία απαγόρευση κυκλοφορίας ως απάντηση στην παραλλαγή Δέλτα, τα κρούσματα δεν έχουν μειωθεί όπως ήλπιζαν οι αρχές. Η πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας, όπου βρίσκεται το Σίδνεϊ, ανέφερε 207 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία. Εν τω μεταξύ, μια απαγόρευση κυκλοφορίας στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας, το Μπρισμπέιν, παρατάθηκε μέχρι τις 8 Αυγούστου από τις 3 Αυγούστου, καθώς εντοπίστηκαν 13 τοπικές μεταδόσεις.

Η Αυστραλία έχει καταγράψει περίπου 34.000 μολύνσεις από COVID-19 και 924 θανάτους από την έναρξη της πανδημίας.

Ο Πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον υποσχέθηκε ότι οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας θα μειωθούν μόλις η χώρα εμβολιάσει το 70 τοις εκατό των πολιτών, κάτι που θα πρέπει να συμβεί, ανέφερε, μέχρι το τέλος του έτους.

Η COVID-19 είναι η ασθένεια που προκαλείται από τον ιό του ΚΚΚ (Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα).

Το Reuters συνέβαλε σε αυτό το άρθρο.

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο SafeChat @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε