Τρίτη, 05 Μαρ, 2024
Η πρώην εισαγγελέας του Τέξας, Σίντνεϊ Πάουελ (The Epoch Times)

Σίντνεϊ Πάουελ: Η ομάδα Τραμπ θα αποδείξει την απάτη «εντός των επομένων δύο εβδομάδων» στο δικαστήριο

Φαινομενικά ανταποκρινόμενη σε εκκλήσεις συντηρητικών να παρουσιάσουν αποδεικτικά στοιχεία εκλογικής απάτης στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, η δικηγόρος της ομάδας του Τραμπ Σίντνεϊ Πάουελ δήλωσε ότι θα είναι σε θέση να παρουσιάσει τα στοιχεία στο δικαστήριο τις «επόμενες δύο εβδομάδες».

«Έχουμε περισσότερα αποδεικτικά στοιχεία τώρα από αυτά του μισού πληθυσμού των φυλακών», δήλωσε η Πάουελ στην Fox Business την Παρασκευή, απαντώντας σε δήλωση της Dominion Voting Systems που αρνείται τον ισχυρισμό της ομάδας Τραμπ ότι το λογισμικό θα μπορούσε να προγραμματιστεί για να ανατρέψει τις εκλογές ενάντια στον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, καθώς και ισχυρισμούς ότι η εταιρεία έχει δεσμούς με το καθεστώς της Βενεζουέλας.

«Το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι, η εταιρεία μπορεί κάπως να έχει διακόψει ή προσπάθησε να διακόψει τις σχέσεις πρόσφατα, δεν ξέρω πώς ερμηνεύονται τα λόγια τους, αλλά μπορώ να σας πω ότι η εταιρεία ξεκίνησε με χρήματα της Βενεζουέλας στην Βενεζουέλα με μόνο σκοπό την νοθεία των εκλογών προς όφελος του Ούγκο Τσάβες», δήλωσε η Πάουελ. Η Πάουελ είπε επίσης ότι κάποιοι μπορούσαν να παρακολουθήσουν απομακρυσμένα την ψηφοφορία και να αλλάζουν τις ψήφους σε πραγματικό χρόνο.

«Έχουμε πλέον στοιχεία για πληροφορίες από τα συστήματα που πηγαίνουν σε τρεις ή τέσσερις διαφορετικές ξένες χώρες κατά τη διάρκεια των εκλογών, οι ίδιες οι χώρες αυτές θα μπορούσαν να βλέπουν ζωντανά τις ψήφους να εισέρχονται και να αλλάζουν τους αριθμούς», δήλωσε η Πάουελ. «Υπάρχουν σημαντικά ενοχοποιητικά στοιχεία ξένης παρέμβασης από τις χειρότερες κομμουνιστικές χώρες στη Γη στις εκλογές μας».

Η Dominion έχει αρνηθεί επανειλημμένα ότι έχει δεσμούς με τη Βενεζουέλα, την Κούβα ή άλλες χώρες, λέγοντας ότι δεν έχει επίσης δεσμούς με την Smartmatic, μια άλλη εταιρεία εκλογικού λογισμικού που δημιουργήθηκε από μηχανικούς της Βενεζουέλας πριν από χρόνια. Η Smartmatic αρνήθηκε επίσης τους ισχυρισμούς της νομικής ομάδας του Τραμπ. Η Dominion είπε ότι αγόρασε περιουσιακά στοιχεία από τη Sequoia, προηγούμενη θυγατρική της Smartmatic το 2010.

«Η Dominion είναι απλώς μια αμερόληπτη αμερικανική εταιρεία που δεν έχει δεσμούς με τη Βενεζουέλα ή την Κούβα», δήλωσε η Dominion στα πρακτορεία ειδήσεων την Πέμπτη. «Οι μετρήσεις των ψήφων διεξάγονται από αξιωματούχους εκλογών της επαρχίας και των πολιτειών, όχι από την Dominion, ή από οποιαδήποτε άλλη εταιρεία εκλογικών τεχνολογιών – τα συστήματά μας υποστηρίζουν την καταμέτρηση και καταγραφή μόνο από αυτούς τους αξιωματούχους».

Η εταιρεία είπε επίσης ότι δεν λειτουργούσε συστήματα σε ορισμένες αμφισβητούμενες περιοχές όπως η Φιλαδέλφεια, το Μιλγουόκι και η επαρχία Ντέιν του Ουισκόνσιν.

Ωστόσο, η Πάουελ είπε ότι έχουν «όλα τα στοιχεία που είναι μαθηματικά αναμφισβήτητα από ειδικούς, συμπεριλαμβανομένων τριών καθηγητών στο Πρίνστον, και όλα αποδεικνύουν το ίδιο πράγμα, [δηλαδή επιβεβαιώνουν] τα αποδεικτικά στοιχεία μεμονωμένων παρατηρητών της εκλογικής διαδικασίας που είδαν ψήφους να εισέρχονται [χωρίς λόγο], είδαν τις μηχανές να νοθεύονται». Δεν παρείχε αποδεικτικά στοιχεία στη συνέντευξη του Fox Business ούτε παρουσίασε αριθμούς.

Οι δηλώσεις της την Παρασκευή πραγματοποιήθηκαν αφού ο δημοσιογράφος Τάκερ Κάρλσον του Fox News και άλλοι, συμπεριλαμβανομένου του γερουσιαστή Τζόνι Έρνστ (Ρ-Άιογουα), ζήτησαν αποδεικτικά στοιχεία για την υποστήριξη των ισχυρισμών.

«Δεν μας έστειλε ποτέ κανένα αποδεικτικό στοιχείο, παρά τα πολλά ευγενικά αιτήματα. Όταν συνεχίσαμε να πιέζουμε, θύμωσε και μας είπε να σταματήσουμε να επικοινωνούμε μαζί της. Όταν ελέγξαμε με άλλους γύρω από την εκστρατεία του Τραμπ, άτομα σε διευθυντικές θέσεις, μας είπαν επίσης ότι η Πάουελ δεν τους έδωσε ποτέ κανένα αποδεικτικό στοιχείο για να αποδείξει όσα ισχυρίστηκε στη συνέντευξη τύπου», δήλωσε ο Κάρλσον. «Η Πάουελ είπε ότι η ηλεκτρονική ψηφοφορία είναι επικίνδυνη και έχει δίκιο, αλλά ποτέ δεν απέδειξε ότι μια πραγματική ψήφος άλλαξε παράνομα από το λογισμικό από έναν υποψήφιο στον άλλο. Ούτε μία», είπε.

Η Πάουελ, σε απάντηση, είπε στην Fox Business ότι δεν ήταν θυμωμένη με το αίτημα για αποδεικτικά στοιχεία, αλλά ο Κάρλσον ήταν «προσβλητικός, απαιτητικός και αγενής και του είπα να μην επικοινωνήσει μαζί μου ξανά, με τέτοιους τρόπους».

«Στην πραγματικότητα, έστειλα μια ένορκη δήλωση στον Τάκερ την οποία δεν είχα καν επισυνάψει ακόμη σε μια καταγγελία, ώστε να τον βοηθήσω να κατανοήσει την κατάσταση, και του πρόσφερα έναν άλλο μάρτυρα που μπορούσε να εξηγήσει τα μαθηματικά και τα στατιστικά στοιχεία πολύ καλύτερα από εμένα. Δεν είμαι άνθρωπος των αριθμών», πρόσθεσε.

Οι Dominion και Smartmatic δεν έχουν απαντήσει σε αιτήματα για σχολιασμό.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε