Τρίτη, 16 Ιούλ, 2024
(ευγενική παραχώρηση της Κάρολ Τζιραλντέλι)

‘Σημαδεμένοι’ για να γίνουν αχώριστοι

Αγόρι με εκ γενετής σημάδι στο πρόσωπο κι ένας σκύλος με το ίδιο ‘σημάδι’ γίνονται οι καλύτεροι φίλοι όταν οι γονείς του πρώτου τού χαρίζουν τον δεύτερο

Της LOUISE CHAMBERS

Μετάφραση: Αλία Ζάε

Όταν οι γονείς του Έντσο τού χάρισαν ένα κουτάβι που είχε το ίδιο με αυτόν σημάδι στο πρόσωπο, στην πραγματικότητα του χάρισαν τον καλύτερό του φίλο. Από τότε οι δυο τους είναι αχώριστοι!

Ο 5χρονος Έντσο ζει με τους γονείς του, Καρολίνα Τζιραλντέλι Τσεστάρι, 30 ετών και Γιοάο Ρενάτο Γκαρσία, 37 ετών, στο Κάσερες του Μάτο Γκρόσο, στη Βραζιλία. Γεννήθηκε με συγγενή μελανοκυτταρικό σπίλο (ΣΜΣ), που καλύπτει το μέτωπο και ένα μέρος της αριστερής πλευράς του προσώπου του. Οι ΣΜΣ είναι καλοήθεις όγκοι μελανοκυττάρων, που προκαλούνται από τον ανώμαλο πολλαπλασιασμό των προγονικών κυττάρων τους.

Ο Έντσο με τον σκύλο του Μαντσίνα. (ευγενική παραχώρηση της Κάρολ Τζιραλντέλι)

 

Σύμφωνα με τη μητέρα του, η περίπτωση του Έντσο είναι μια εξαιρετικά σπάνια περίπτωση, την εξέλιξη της οποίας παρακολουθούν ετησίως.

Το να ξεχωρίζει με παρόμοιο τρόπο ίσως είναι δύσκολο για ένα παιδί. Γνωρίζοντας πόσο πολύ ήθελε ο γιος τους έναν σκύλο, η Καρολίνα και ο Γιοάο είχαν τα μάτια και τα αυτιά τους ανοικτά για το τέλειο κουτάβι που θα ενέπνεε τον «χαρούμενο και επικοινωνιακό» γιο τους να νιώθει περήφανος.

«Κάποια στιγμή, ο σύζυγός μου ανακάλυψε σε έναν ιστότοπο τη φωτογραφία ενός κουταβιού που είχε το ίδιο σημάδι με τον Έντσο – και μάλιστα στην ίδια πλευρά!», λέει η Καρολίνα. «Αλλά εκείνος ο σκύλος βρισκόταν 900 χιλιόμετρα μακριά. Αρχικά, δεν το σκεφτήκαμε σοβαρά… [αλλά] μετά από έναν μήνα, αποφασίσαμε να πάμε να τον δούμε.»

(ευγενική παραχώρηση της Κάρολ Τζιραλντέλι)

 

Μετά από το μεγάλο ταξίδι μέχρι το Κάμπο Γκράντε, στο Μάτο Γκρόσο ντου Σουλ, όπου βρισκόταν το κουτάβι, οι γονείς του Έντσο ήξεραν ότι είχαν πάρει τη σωστή απόφαση. Το μόλις 4 μηνών σκυλάκι θα γινόταν ιδανικός σύντροφος για τον γιο τους.

Τον ονόμασαν Μαντσίνα. Όσο για τον Έντσο, παρόλο που οι γονείς του γνώριζαν ότι ήθελε έναν σκύλο, λένε ότι ξαφνιάστηκε βλέποντας τον Μαντσίνα.

«Ενθουσιάστηκε που θα είχε ένα σκυλάκι που του μοιάζει», λέει η Καρολίνα.

Για τον Έντσο, η παρέα του Μαντσίνα είναι υπέροχη. Οι δυο τους έχουν γίνει οι καλύτεροι φίλοι και κάνουν ένα σωρό πράγματα μαζί – πηγαίνουν για ψάρεμα με τον παππού του Έντσο, παίζουν με άλλα παιδια και άλλα πολλά.

Η εγκυμοσύνη της Καρολίνας ήταν πολύ καλή και δεν είχε ιδέα για το σημάδι του γιου της πριν αυτός γεννηθεί. Από την πρώτη στιγμή όμως που τον είδε, ένιωσε απέραντη και άνευ όρων αγάπη.

Ο Έντσο με τους γονείς του. (ευγενική παραχώρηση της Κάρολ Τζιραλντέλι)

 

Στην αρχή σκέφτηκαν ότι το σημάδι του Έντσο οφειλόταν στον τοκετό και θα έφευγε με τον καιρό, αλλά αυτό δεν συνέβη. Αρχικά ανησύχησαν λίγο μήπως επηρεάσει και το υπόλοιπο σώμα του. Τώρα ξέρουν ότι απλώς είναι κάτι πάνω στο πρόσωπό του που απαιτεί λίγη φροντίδα.

«Ήμουν τόσο χαρούμενη που ο Θεός με διάλεξε για μητέρα αυτού του παιδιού… [νιώθουμε] πολύ χαρούμενοι που έχουμε ένα αγοράκι ευλογημένο από τον Θεό, που το έχει ξεχωρίσει με αυτό το σημάδι.»

(ευγενική παραχώρηση της Κάρολ Τζιραλντέλι)

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε