Πέμπτη, 13 Ιούν, 2024
Η τηλεοπτική μετάδοση του "ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2023" θα μεταφέρει στους τηλεθεατές μοναδικές εικόνες φυσικού κάλλους.

Σήμερα ξεκίνησε ο «ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2023» – αφετηρία το Ηράκλειο

Είκοσι ομάδες με 120 αθλητές από τέσσερεις ηπείρους συμμετέχουν στην φετινή διοργάνωση του «ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2023», οι οποίοι προβλέπεται να διανύσουν συνολικά 658,5 χιλιόμετρα, με πρόλογο (ατομική χρονομέτρηση) έξι χιλιομέτρων.

Στη διάρκεια των συνολικά πέντε ετάπ, οι αθλητές του «ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος» θα περάσουν από τρεις Περιφέρειες (Κρήτης, Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας) και 23 δήμους, ενώ κατά το πρώτο ετάπ θα διανύσουν 187 χιλιόμετρα.

Μαγική παραθαλάσσια διαδρομή στο 3ο ετάπ του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας - GOV NEWS
“ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2023”

 

«Πρόκειται για μία ιδιαίτερα δύσκολη διαδρομή με πολλές ανηφόρες», τόνισε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, καλώντας τους πολίτες του Ηρακλείου να βρεθούν κοντά στους αθλητές, προστατεύοντας παράλληλα τη διαδρομή και τη διοργάνωση. «Ευχόμαστε να το απολαύσουν οι αθλητές και να το απολαύσουμε και εμείς», πρόσθεσε.

Μετά τον πρόλογο, στην παρουσίαση των ομάδων, το «παρών» έδωσαν εκατοντάδες μαθητές σχολείων του Ηρακλείου, οι οποίοι συμμετείχαν και σε παράλληλες δράσεις.

Το πρώτο ετάπ ξεκινάει από και καταλήγει στην πόλη του Ηρακλείου. Η διαδρομή είναι ένας αριστερόστροφος κύκλος μέσα στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, που θα αποτελέσει την πρώτη σημαντική δοκιμασία για τους υποψήφιους διεκδικητές της γαλάζιας φανέλας, αφού είναι και το ετάπ με τα περισσότερα υψομετρικά (2.561 μ.). Η τηλεοπτική μετάδοση θα μεταφέρει στους τηλεθεατές μοναδικές εικόνες φυσικού κάλλους, αλλά και τα δύο σημαντικότερα κέντρα του μινωικού πολιτισμού, τη Φαιστό και την Κνωσό.

ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας: Θριαμβευτής του Προλόγου ο Άαρον Γκέιτ
“ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2023” (φωτ.© 2023 Nassos Triantafyllou)

 

«Θέλουμε -και αυτό το δηλώνει και η παρουσία των εκατοντάδων παιδιών σήμερα- να μείνει ένα δυνατό αποτύπωμα από τη διοργάνωση και είμαστε χαρούμενοι γιατί όσο περισσότερο βάλουμε το ποδήλατο στη ζωή μας, τόσο περισσότερο θα αναπτυχθεί το άθλημα», υπογράμμισε ο κ. Αυγενάκης, ο οποίος πρόσθεσε, όπως και η διευθύντρια Κλάδου Προβολής και Διαφήµισης Κατερίνα Χρυσοπούλου, ότι η ενίσχυση του ποδηλάτου στην καθημερινότητα βελτιώνει την ποιότητα ζωής, συμβάλλοντας παράλληλα και στην προστασία του περιβάλλοντος.

«Παραμένουμε σταθεροί και συνεχίζουμε την πορεία που χαράξαμε και υλοποιήσαμε τα τελευταία τέσσερα χρόνια», κατέληξε ο υφυπουργός Αθλητισμού.

της ανταποκρίτριας μας Ουρανίας Μωραΐτη

(πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε