Πέμπτη, 07 Δεκ, 2023
Άνθρωποι στην Piazza di Spagna στη Ρώμη, Ιταλία, στις 7 Ιουνίου 2021. (Antonio Masiello/Getty Images)

«Σούπερ πράσινο πάσο»: Η Ιταλία επιβάλλει νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους

Οι ανεμβολίαστοι θα αντιμετωπίσουν αυξημένους περιορισμούς στην Ιταλία, αφού η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα αποκλείονται από πολλές δραστηριότητες αναψυχής μετά την καθιέρωση ενός “σούπερ πράσινου πάσου”.

Το νέο διαβατήριο εμβολιασμού θα τεθεί σε ισχύ από τις 6 Δεκεμβρίου. Οι άνθρωποι θα πρέπει να αποδεικνύουν ότι είναι εμβολιασμένοι ή ότι έχουν αναρρώσει από τον COVID-19, την ασθένεια που προκαλείται από τον ιό του ΚΚΚ (Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας), για να εισέρχονται σε κλειστά εστιατόρια, κινηματογράφους και θέατρα, αθλητικούς χώρους, γυμναστήρια, νυχτερινά κέντρα και άλλα.

Οι ισχύοντες στη χώρα κανονισμοί για το “πράσινο πάσο” επιτρέπουν την πρόσβαση σε τέτοιους χώρους με αρνητικό αποτέλεσμα εξετάσεων εντός 48 ωρών. Αλλά από τις 6 Δεκεμβρίου έως τις 15 Ιανουαρίου, ένα αρνητικό τεστ δεν θα αρκεί πλέον για τις δραστηριότητες αναψυχής.

Οι περιορισμοί θα μπορούσαν να επεκταθούν και μετά τις 15 Ιανουαρίου σε περιοχές με αυξανόμενα κρούσματα του ιού του ΚΚΚ ή σχετικές εισαγωγές σε νοσοκομεία.

Η κυβέρνηση αποφάσισε επίσης να καταστήσει υποχρεωτικό το υπάρχον πράσινο πάσο για τη χρήση των αστικών δημόσιων συγκοινωνιών. Έχει αναγνωρίσει ότι αυτό θα είναι δύσκολο να επιβληθεί, δεδομένων των συνθηκών συνωστισμού στις ώρες αιχμής των λεωφορείων και των μετρό της Ιταλίας. Για την πρόσβαση στα μέσα μαζικής μεταφοράς, το Πράσινο Πάσο θα είναι διαθέσιμο σε όσους έχουν αρνητικό τεστ, όχι μόνο στους εμβολιασμένους, δήλωσε η κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι δήλωσε ότι τα νέα μέτρα είναι απαραίτητα για να περιοριστεί η “αργή αλλά σταθερή” αύξηση των κρουσμάτων του ιού του ΚΚΚ σε ολόκληρη τη χώρα.

«Βλέπουμε ότι η κατάσταση στις γειτονικές χώρες είναι πολύ σοβαρή και βλέπουμε επίσης ότι η κατάσταση στην Ιταλία χειροτερεύει σταδιακά αλλά συνεχόμενα», δήλωσε ο Ντράγκι στους δημοσιογράφους μετά την ομόφωνη έγκριση των νέων περιορισμών από το υπουργικό συμβούλιο.

«Θέλουμε να είμαστε πολύ προσεκτικοί για να προσπαθήσουμε να διαφυλάξουμε ό,τι οι Ιταλοί πέτυχαν τον τελευταίο χρόνο», είπε, αναφερόμενος στο ισχυρό lockdown της χώρας το 2020.

«Έχουμε αρχίσει να επιστρέφουμε στην κανονικότητα. Θέλουμε να διατηρήσουμε αυτή την κανονικότητα», πρόσθεσε.

Το Reuters συνέβαλε σε αυτό το άρθρο.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε