Πέμπτη, 30 Μαΐ, 2024
(EPA/JEON HEON-KYUN)

Σπάνια διπλωματική διαβούλευση Ν. Κορέας – Κίνας – Ιαπωνίας

Η Νότια Κορέα φιλοξενεί σήμερα υψηλόβαθμους διπλωμάτες από την Κίνα και την Ιαπωνία, σε μία σπάνια τριμερή διπλωματική διαβούλευση που έχει ως στόχο να κατευνάσει τις ανησυχίες του Πεκίνου σχετικά με τη στενή συνεργασία της Σεούλ και του Τόκυο με την Ουάσιγκτον.

Η συνάντηση αυτή, έχει επίσης, ως στόχο να δρομολογήσει μερικώς την επανέναρξη των τριμερών διπλωματικών διασκέψεων μεταξύ των ηγετών των τριών χωρών, που σταμάτησαν το 2019.

Η αναστολή των συνομιλιών έγινε επί τη βάσει νομικών, διπλωματικών και εμπορικών διαφωνιών, μεταξύ της Σεούλ και του Τόκιο, σχετικά με ζητήματα της ιαπωνικής κατοχής της Κορέας την περίοδο 1910-1945.

 Η Σεούλ πρότεινε τη διεξαγωγή μιας τριμερούς διάσκεψης ηγετών για τον Δεκέμβριο

H Σεούλ πρότεινε τη διεξαγωγή μιας τριμερούς διάσκεψης ηγετών της Νότιας Κορέας, της Ιαπωνίας και της Κίνας τον Δεκέμβριο, όπως μετέδωσε σήμερα το ιαπωνικό τηλεοπτικό κανάλι TBS.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε