Πέμπτη, 13 Ιούν, 2024
(Public Domain)

Σπάνια βιβλία της Τζέιν Όστεν πωλήθηκαν σε δημοπρασία

Πέντε μυθιστορήματα πρώτης έκδοσης της Τζέιν Όστεν πωλήθηκαν σε δημοπρασία στην τιμή των 181.000 αγγλικών λιρών.

Τα βιβλία πωλήθηκαν στη δημοπρασία Dominic Winter στο Σάιρεντσεστερ στην κομητεία Γκλόστερσαιρ της Αγγλίας με το «Pride and Prejudice» (Περηφάνεια και Προκατάληψη) να είναι το πιο δημοφιλές, που πουλήθηκε 92.000 αγγλικές λίρες.

Τα βιβλία διατέθηκαν στη δημοπρασία από την κόρη ιδιωτικού συλλέκτη με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, ο οποίος τα αγόρασε για περίπου 5.000 αγγλικές λίρες τις δεκαετία του 1970 και του 1980, σύμφωνα με το BBC.

Ο υπεύθυνος της δημοπρασίας, Κρις Άλμπουρι δήλωσε «απόλυτα ευχαριστημένος» με το αποτέλεσμα.

Το αντίτυπο του Pride and Prejudice είναι ένα από τα περίπου 1.500 που εκδόθηκαν το 1813. Το πιο σπάνιο από τα πέντε βιβλία που πωλήθηκαν είναι το «Sense and Sensibility» (Λογική και Ευαισθησία), καθώς λιγότερα από 1.000 τυπώθηκαν όταν πρωτοεκδόθηκε ανώνυμα το 1811.

Προσέλκυσε τη δεύτερη υψηλότερη προσφορά των 62.000 αγγλικών λιρών και το «Emma», που δημοσιεύτηκε το 1816, έφθασε τις 12.800 αγγλικές λίρες.

Το «Mansfield Park» πουλήθηκε για 8.400 αγγλικές λίρες και το Northanger Abbey and Persuasion (Το Αββαείο του Νορθάνγκερ) αποκτήθηκε από συλλέκτη που κατέβαλε το ποσό των 6.400 αγγλικών λιρών.

Τα μυθιστορήματα είναι πλέον στην κατοχή τεσσάρων διαφορετικών αγοραστών που παρευρέθηκαν αυτοπροσώπως ή επικοινώνησαν τηλεφωνικά.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε