Τρίτη, 18 Ιούν, 2024
Μια εντυπωσιακή φωτογραφία λουλουδιών ουντουμπάρα. (The Epoch Times)

Σπάνιες φωτογραφίες: τα μυθικά ουντουμπάρα εμφανίζονται στον κόσμο

Ουράνια λουλούδια ή αυγά εντόμων;

Μετάφραση: Αλία Ζάε

Πολλές θρησκευτικές κοινότητες μιλούν για τα λουλούδια ουντουμπάρα από αρχαιοτάτων χρόνων. Όσοι έχουν δει με τα μάτια τους τα μικροσκοπικότατα λουλουδάκια, νιώθουν σχεδόν δέος μπροστά στην τόσο εύθραυστη, αλλά και ανθεκτική ομορφιά τους. Από την άλλη, όσοι δεν τα έχουν δει και οι σκεπτικιστές θεωρούν την ύπαρξή τους έναν μύθο ή ότι πρόκειται για αυγά εντόμων. Όποια κι αν είναι η αλήθεια, τις δυο τελευταίες δεκαετίες έχουν εντοπιστεί ουντουμπάρα σε πολλά μέρη του κόσμου.

Η λέξη «ουντουμπάρα» είναι σανσκριτικής προέλευσης και σημαίνει «ευοίωνο λουλούδι από τον ουρανό». Λέγεται ότι οι λεπτοί, μεταξένιοι μίσχοι του και τα σχεδόν διάφανα, καμπανόσχημα πέταλά του είναι τόσο μικροσκοπικά ώστε θεωρείται θαύμα το να τα ανακαλύψει κάποιος κατά τύχη. Ένα ακόμα χαρακτηριστικό τους είναι η αντοχή τους – αυτά τα μυστηριώδη λουλούδια μπορεί να παραμείνουν ανθισμένα ακόμα και για έναν χρόνο!

Ουντουμπάρα σε μεγέθυνση. Λέγεται ότι με ένα μικροσκόπιο μπορούμε να διακρίνουμε τα πέταλα και τους στήμονες, κάτι που δεν θα συνέβαινε αν ήταν απλώς αυγά εντόμων. (The Epoch Times)

 

Λουλούδια ουντουμπάρα. (The Epoch Times)

 

Τα αυγά του νευρόπτερου είναι πρασινωπά και ελλιπτικού σχήματος. Λίγο πριν εκκολαφθούν, έχουν την τάση να σκουραίνουν. (Yuangeng Zhang/Shutterstock)

 

Οι δυο φωτογραφίες που ακολουθούν τραβήχτηκαν με διαφορά περίπου δυο χρόνων από τη Χιεν Νγκουγιέν, νοικοκυρά στο Βιετνάμ. Είπε στην Epoch Times ότι ανακάλυψε τα ουντουμπάρα πάνω σε πράσινα φύλλα τσαγιού τον Μάιο του 2021 και σχεδόν δυο χρόνια μετά, ενώ τα φύλλα τσαγιού είχαν ξεραθεί εντελώς, τα ουντουμπάρα ήταν τόσο «φρέσκα όσο όταν τα πρωτοείδε».

Μάιος 2021 – Ουντουμπάρα πάνω σε φρέσκο φύλλο τσαγιού. (ευγενική παραχώρηση της Χιεν Νγκουγιέν)

 

Αρχές του 2023 – Τα ίδια ουντουμπάρα, ζωντανά ακόμα πάνω στο ίδιο φύλλο τσαγιού, που έχει πια ξεραθεί. (ευγενική παραχώρηση της Χιεν Νγκουγιέν)

 

Όσοι δηλώνουν ότι έχουν δει ουντουμπάρα, υποστηρίζουν ότι έχουν και πολύ δυνατό άρωμα.

Θρύλοι και Πίστη

Από την αρχαιότητα, τόσο οι ανατολικές όσο και οι δυτικές θρησκείες μιλούν για την ύπαρξη ενός πραγματικού, παντοδύναμου Θεού – του Δημιουργού, του οποίου το όνομα μπορεί να παραλλάσσει από γλώσσα σε γλώσσα – ο οποίος στο τέλος των ημερών θα προσφέρει σωτηρία στους ανθρώπους για μια τελευταία φορά. Μια από αυτές τις προφητείες συνδέει την καταγωγή του μυστηριώδους ουντουμπάρα με τη σωτηρία των ανθρώπων. Για να σωθούν όμως οι άνθρωποι, δεν αρκεί η πρόθεση του Δημιουργού. Πρέπει να έχουν καταφέρει να διατηρήσουν μια ευγενική και καλοσυνάτη καρδιά.

Σϋμφωνα με τη βουδιστική μυθολογία, αυτό το ιερό λουλούδι ανθίζει μια φορά στα 3.000 χρόνια, σηματοδοτώντας μια εποχή πρωτοφανών γεγονότων, καλών και κακών. Η εμφάνιση των ουντουμπάρα στον κόσμο μας λέγεται ότι αντιστοιχεί σε ένα ειδικό κοσμικό φαινόμενο, που συμβαίνει για να θυμίσει στον κόσμο την πίστη στο θείον και τη σημασία του ιερού δρόμου της ηθικής και της παράδοσης.

Τα πρώτα 10 ουντουμπάρα της εποχής μας εντοπίστηκαν τον Μάιο του 2005, στο πρόσωπο ενός αγάλματος του Βούδα στον Ναό Σούμι Ζεν, στην πόλη Γκιεονγκτζού της Νότιας Κορέας. Ένας από τους μοναχούς του ναού είπε ότι μπορούμε να συλλάβουμε το νόημα των ουντουμπάρα μόνο από μια πνευματική οπτική.

Τα ουντουμπάρα που άνθισαν πάνω στο πρόσωπο του Βούδα, στη Νότιο Καρέα.(Xu Liangyu/The Epoch Times)

 

Λουλούδι ουντουμπάρα. (Edward Dai/The Epoch Times)

 

Λουλούδια ουντουμπάρα πάνω σε πευκοβελόνα, φωτογραφημένα κάτω από μικροσκόπιο από τον κ.Λι από τη Μάλακκα της Μαλαισίας. (Ευγενική παραχώρηση του κ. Λι)

 

Αναφορά στα ουντουμπάρα γίνεται στον 8ο τόμο της βουδιστικής γραφής «Φωνητική Χουιλίν και Ερμηνεία», όπου περιγράφονται ως «ουράνια λουλούδια» που δεν ανήκουν στον κόσμο μας, αλλά δημιουργούνται από «υπερφυσικά φαινόμενα».  Σύμφωνα με τη γραφή, όταν ο ιερός βασιλέας Ταθαγκάτα Τσακραβαρτίν («Αυτός που γυρίζει τον Τροχό του Σύμπαντος», στα σανσκριτικά) κατέλθει στον ανθρώπινο κόσμο, η μεγάλη του αρετή και οι ευλογίες του θα προκαλέσουν και την εμφάνιση των ουντουμπάρα. Ο σκοπός του ερχομού του ιερού βασιλέα είναι η προσφορά σωτηρίας σε όλη την ανθρωπότητα, ανεξαρτήτως θρησκεύματος, κάστας ή κουλτούρας – οι συμπονετικές πύλες του ουρανού θα ανοίξουν διάπλατα.

Η σούτρα του Λωτού του Βουδισμού Μαχαγιάνα περιγράφει τα ουντουμπάρα ως «μυθικά λουλούδια» που προοιωνίζονται την άφιξη του «Βασιλέα του Χρυσού Τροχού».

Σε άλλες βουδιστικές γραφές διαβάζουμε ότι ο Βούδας Σακιαμούνι (ο Γκαουτάμα Σιντάρτα) είχε πει στους μαθητές του ότι τα άνθη ουντουμπάρα θα σηματοδοτήσουν την άφιξη ενός μεγάλου αγίου, ο οποίος θα εμφανιστεί στον ανθρώπινο κόσμο για να κηρύξει το ντάρμα μια τελευταία φορά.

Αυγά εντόμων ή ουράνια λουλούδια;

Στο πρόσφατο παρελθόν, λουλούδια ουντουμπάρα εθεάθησαν σε πολλά μέρη του κόσμου. Στοιχείο της μοναδικότητάς τους είναι και το ότι φύονται στα πιο απίθανα σημεία, ανθίζοντας οποιαδήποτε εποχή.

Όσοι δυσπιστούν απέναντι στην ύπαρξη «λουλουδιών-θαυμάτων» ισχυρίζονται ότι δεν είναι παρά αυγά εντόμων –  συγκεκριμένα, των πράσινων νευρόπτερων.

Όμως, όσοι έχουν δει με τα μάτια τους αυτά τα σπάνια άνθη δηλώνουν ότι έχουν σημαντικές διαφορές από τα αυγά των νευρόπτερων, οι οποίες, αν και αδιόρατες με γυμνό μάτι, είναι εμφανείς όταν τα συγκρίνουμε κάτω από ένα μικροσκόπιο.

Κοιτάζοντας τα αυγά του νευρόπτερου, που στέκονται και αυτά πάνω σε ένα νημάτιο, μοιάζουν σαν σπόροι ελλιπτικού σχήματος, ενώ τα ουντουμπάρα έχουν πέταλα και στήμονες. Τα αυγά έχουν πρασινωπό χρώμα και εκκολάπτονται σε περίπου 4 με 15 μέρες, ανάλογα τη θερμοκρασία, ενώ το χρώμα των ουντουμπάρα είναι λευκό ή υπόλευκο και διατηρούνται για μήνες ή και για περισσότερο από έναν χρόνο, άσχετα από τη θερμοκρασία. Επιπλέον, έχουν δυνατό άρωμα.

Μεγεθυμένη φωτογραφία ουντουμπάρα. (Ευγενική παραχώρηση του κ. Ngô Thành)

 

Θηλυκό νευρόπτερο με τα αυγά του. (natfu/Shutterstock)

 

Τα αυγά του νευρόπτερου έχουν ίδιο μέγεθος και ελλιπτικό σχήμα σαν σπόρου. (Brett Hondow/Shutterstock)

 

Τα αυγά του νευρόπτερου σκουραίνουν λίγο πριν εκκολαφθούν. (Tan Yee Ping/Shutterstock)

 

Τι λένε οι άνθρωποι

Ο Thanh Văn, 3D σχεδιαστής από το Βιετνάμ, λέει ότι τα λουλούδια εμφανίστηκαν στο σπίτι του στις αρχές του 2017 και ότι κάποια από αυτά κράτησαν μέχρι και δυο χρόνια σχεδόν. «Τα ουντουμπάρα μπορούν να μεγαλώσουν οπουδήποτε – πάνω σε πόρτες, σε περβάζια, σε φύλλα ή σε κορμούς δέντρων», υποστηρίζει ο Văn.

«Όσοι δεν πιστεύουν στον Θεό, θεωρούν ότι τα ουντουμπάρα είναι απλώς ένας μύθος. Υπάρχουν όμως και πράγματα πέρα από τις γνώσεις μας και είτε τα πιστεύουμε είτε όχι αυτά συνεχίζουν να υπάρχουν», συμπληρώνει.

Epoch Times Photo
(Ευγενική παραχώρηση του Thanh Văn)

 

Ο Δρ. Α. Γκένταμ, 62 ετών, συνταξιούχος γιατρός από την Ινδία, λέει ότι είδε ουντουμπάρα στο σπίτι του τον Οκτώβριο του 2021, τα οποία διατηρήθηκαν μέχρι τον Απρίλιο του 2022. Ισχυρίζεται ότι είδε περισσότερα από 20 τέτοια καμπανόσχημα λουλουδάκια να κρέμονται ανάποδα από τον χειρολισθήρα της σκάλας του.

«Ήταν ολόλευκα και πανέμορφα. Η γυναίκα μου τα είδε πρώτη και με ρώτησε αν είναι ουντουμπάρα. Της απάντησα ότι σίγουρα δεν είναι αυγά νευρόπτερου, αφού τα νημάτιά τους ήταν μεγαλύτερα και βρίσκονταν εκεί για μήνες, ενώ τα αυγά ζουν μόνο για 1-2 εβδομάδες. Η οικογένειά μου πιστεύει στην ύπαρξη ουράνιων όντων που μας φροντίζουν και στην ύπαρξη ενός Δημιουργού του σύμπαντος. Από την παιδική μου ηλικία είμαι πολύ θρήσκος. Τα ουντουμπάρα είναι υπερφυσικά λουλούδια, ουράνια λουλούδια. Δεν είναι κάτι κοινό.»

Τα ουντουμπάρα στο σπίτι του Δρος Γκένταμ. (Ευγενική παραχώρηση του Δρος Α. Γκένταμ)

 

Ο κ. Ρ. Ντάμπλε, 59 ετών, συνταξιούχος της Ινδικής πολεμικής αεροπορίας, λέει ότι άνθισαν ουντουμπάρα σε έναν από τους τοίχους της κρεβατοκάμαράς του. Πρώτη τα είδε η μεγαλύτερη κόρη του, την τελευταία εβδομάδα του Δεκεμβρίου του 2021.

«Παρέμειναν ανθισμένα στον τοίχο μέχρι τα μέσα Μαΐου του 2022 και μετά εξαφανίστηκαν ξαφνικά.»

(Ευγενική παραχώρηση του Ρ. Ντάμπλε)

 

Ο Ngô Thành, πολιτικός μηχανικός από το Ανόι του Βιετνάμ, είδε ουντουμπάρα πάνω σε ένα φύλλο αρτόδεντρου σε φιλικό σπίτι, περίπου την εποχή της Κινέζικης Πρωτοχρονιάς του 2021. Λέει:

«Στις σύγχρονες κοινωνίες, η ανάπτυξη της επιστήμης κάνει τους ανθρώπους να χάνουν την πίστη τους στον Θεό. Εγώ πιστεύω ότι η εμφάνιση αυτών των λουλουδιών είναι ένα σημάδι που στέλνει το θείον στους ανθρώπους. Όλες οι παλιές προφητείες που περικλείονται στις αρχαίες γραφές συμφωνούν ότι ο Θεός θα έρθει να σώσει τους ανθρώπους λίγο πριν από τη συντέλεια του κόσμου.»

Ο Ngô Thành, πολιτικός μηχανικός από το Ανόι του Βιετνάμ, είδε αυτά τα λουλούδια σε σπίτι φίλου κοντά στην Κινέζικη Πρωτοχρονιά του 2021. (Ευγενική παραχώρηση του Ngô Thành)

 

Πέρα από τις διαφωνίες, το μυθικό ουντουμπάρα μας διδάσκει ένα καίριο μάθημα για τα ζητήματα της πίστης και για τη σημασία της καλλιέργειας μιας συμπονετικής καρδιάς. Ο κόσμος μας, που πράγματι μοιάζει με έναν κόσμο που βρίσκεται στα τελευταία στάδια της καταστροφής, χρειάζεται και τα δύο.  Ας είμαστε καλοί, ευγενικοί και ευσεβείς!

Epoch Times Photo
(The Epoch Times)

 

(The Epoch Times)

 

Epoch Times Photo
(Ευγενική παραχώρηση του Thanh Văn)

 

Epoch Times Photo
(Ευγενική παραχώρηση του Thanh Văn)

 

Epoch Times Photo
(Ευγενική παραχώρηση του Thanh Văn)

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε