Τρίτη, 05 Μαρ, 2024
Ένα φιαλίδιο με την ένδειξη "Εμβόλιο Moderna COVID-19" φαίνεται σε αυτή την εικόνα που ελήφθη στις 16 Ιανουαρίου 2022. (Dado Ruvic/Reuters/Illustration)

Στέλεχος της Moderna παραιτείται αιφνιδίως μετά από 1 ημέρα

Ένα στέλεχος της εταιρείας Moderna, που κατασκευάζει το εμβόλιο COVID-19, παραιτήθηκε από την εταιρεία περίπου μία ημέρα αφότου ανέλαβε τη θέση, σύμφωνα με ανακοίνωση της Τετάρτης.

Στη δήλωση, η Moderna ανέφερε ότι ο νέος οικονομικός διευθυντής της, Χόρχε Γκόμεζ, παραιτήθηκε την Τρίτη, «με άμεση ισχύ». Ο συνταξιούχος οικονομικός διευθυντής Ντέιβιντ Μελίν θα συνεχίσει το ρόλο του από τις 11 Μαΐου, ανέφερε η εταιρεία.

«Η ανακοίνωση ακολουθεί τη δημόσια αποκάλυψη της 10ης Μαΐου από τον πρώην εργοδότη του κ. Γκόμεζ, την Dentsply Sirona Inc., μιας συνεχιζόμενης εσωτερικής έρευνας για ορισμένα θέματα, συμπεριλαμβανομένης της χρηματοοικονομικής αναφοράς», ανέφερε η δήλωση της Moderna.

Ο διορισμός του Γκόμεζ ανακοινώθηκε από την εταιρεία τον Απρίλιο και τέθηκε σε ισχύ τη Δευτέρα.

Μετά την αποχώρησή του από την εταιρεία, ο Γκόμεζ θα λάβει μισθό 12 μηνών, συνολικού ύψους περίπου 700.000 δολαρίων, και θα χάσει το μπόνους υπογραφής και την επιλεξιμότητα για μπόνους, ανέφερε η Moderna στην αναφορά.

Η έρευνα της Dentsply Sirona Inc., η οποία ενδέχεται να προκαλέσει καθυστέρηση στην τριμηνιαία υποβολή της εταιρείας παραγωγής οδοντιατρικών προϊόντων στις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ για τις κινητές αξίες, επικεντρώθηκε στη χρήση κινήτρων για την πώληση προϊόντων σε διανομείς και στο κατά πόσον αυτά λογιστικοποιήθηκαν σωστά. Η Dentsply απέλυσε τον περασμένο μήνα τον τότε διευθύνοντα σύμβουλό της Ντον Κέισι χωρίς να γνωστοποιήσει τον λόγο.

«Η επιτροπή ελέγχου (του διοικητικού συμβουλίου) έχει προσλάβει έναν ανεξάρτητο εξωτερικό σύμβουλο, ο οποίος έχει προσλάβει μια  λογιστική εταιρεία ορκωτών λογιστών, για να βοηθήσει στην έρευνα», ανέφερε η Dentsply σε πρόσφατη κατάθεση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ. «Η εταιρεία επικοινώνησε οικειοθελώς με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για να την ενημερώσει ότι διεξάγεται εσωτερική έρευνα».

Η έρευνα «επικεντρώνεται στη χρήση κινήτρων από την εταιρεία για την πώληση προϊόντων σε τρίτους διανομείς κατά το τρίτο και τέταρτο τρίμηνο του 2021». Το διοικητικό συμβούλιο θέλησε να διαπιστώσει «εάν τα εν λόγω κίνητρα λογιστικοποιήθηκαν καταλλήλως και εάν ο αντίκτυπος των εν λόγω πωλήσεων γνωστοποιήθηκε επαρκώς … (στην) Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς».

Η απόλυση είναι «σκληρή οπτική για τη Moderna. Ξόδεψαν πολύ χρόνο και προσπάθεια για την πρόσληψη του νέου οικονομικού διευθυντή. Ωστόσο, φαίνεται ότι το πρόβλημα ήταν στην προηγούμενη εταιρεία και δεν θα πρέπει να έχει αντίκτυπο στη Moderna», δήλωσε ο αναλυτής της Oppenheimer & Co, Χαρτάι Σινγκ, σύμφωνα με το Reuters.

Πριν από περίπου μία εβδομάδα, η Moderna δήλωσε ότι προβλέπει υψηλότερες πωλήσεις του εμβολίου COVID-19 mRNA κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2022, καθώς η εταιρεία αναπτύσσει ένα πιθανό αναμνηστικό επόμενης γενιάς που στοχεύει τόσο στην παραλλαγή Όμικρον όσο και στο αρχικό στέλεχος της COVID-19.

Η Moderna προέβλεψε πωλήσεις ύψους 21 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2022, αλλά δήλωσε ότι μπορεί να είναι χαμηλότερες εάν το διεθνές πρόγραμμα ανταλλαγής εμβολίων COVAX δεν μπορέσει να καλύψει τη ζήτηση για εμβόλια σε χώρες με χαμηλότερο και μεσαίο εισόδημα.

Το Reuters συνέβαλε σε αυτό το άρθρο.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε