Τρίτη, 05 Μαρ, 2024
Σε αυτή την εικόνα από μυστικό βίντεο, ο Ράιαν Κόουλ, στέλεχος του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων, μιλάει για τα εμβόλια. (Ευγενική προσφορά του Project Veritas)

Στέλεχος του FDA λέει ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ σχεδιάζει να προωθήσει τον ετήσιο εμβολιασμό COVID-19

Ένα στέλεχος της αμερικανικής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) δήλωσε σε ένα πρόσφατα δημοσιευμένο βίντεο ότι η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν σχεδιάζει να προωθήσει τον ετήσιο εμβολιασμό COVID-19.

Ο Κρίστοφερ Κόουλ, στέλεχος της πρωτοβουλίας ιατρικών αντιμέτρων στον FDA, έκανε τα σχόλια αυτά στη δημοσιογραφική ομάδα Project Veritas.

«Ο Μπάιντεν θέλει να εμβολιάσει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους», δήλωσε ο Κόουλ σε μυστικό δημοσιογράφο της ομάδας. «Θα πρέπει να κάνετε ετήσιο εμβολιασμό. Θέλω να πω, δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα ακόμα, επειδή δεν θέλουν να τους ξεσηκώσουν όλους», είπε.

Αυτή τη στιγμή, σε όλους τους Αμερικανούς 5 ετών και άνω συνιστάται να κάνουν δύο δόσεις από τα εμβόλια Moderna ή Pfizer. Συνιστάται επίσης σε όλους τους Αμερικανούς 12 ετών και άνω να λάβουν τουλάχιστον μία αναμνηστική δόση πέντε μήνες μετά το δεύτερο εμβόλιο.

Ο Κόουλ δήλωσε ότι οι εταιρείες φαρμάκων, τροφίμων και εμβολίων «μας πληρώνουν εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια ετησίως για να προσλαμβάνουμε και να διατηρούμε τους κριτές για να εγκρίνουμε τα προϊόντα τους».

Είπε επίσης ότι τα ετήσια εμβόλια θα γίνουν «μια επαναλαμβανόμενη πηγή εσόδων» για τους κατασκευαστές εμβολίων, αναφερόμενος σε αυτούς ως Big Pharma.

«Μπορεί αρχικά να μην είναι τόσα πολλά, αλλά θα είναι επαναλαμβανόμενα—εάν ο εμβολιασμός γίνει σε ετήσια βάση, θα είναι μια επαναλαμβανόμενη πηγή εσόδων», πρόσθεσε.

Ο Κόουλ δεν απάντησε σε αιτήματα για σχολιασμό, συμπεριλαμβανομένου ενός email, ενός μηνύματος στο LinkedIn και ενός μηνύματος στον τηλεφωνητή του γραφείου του.

Εκπρόσωπος του FDA δήλωσε στην Epoch Times σε ηλεκτρονικό μήνυμα: «Το άτομο που φέρεται να εμφανίζεται στο βίντεο δεν εργάζεται σε θέματα εμβολίων και δεν εκπροσωπεί τις απόψεις του FDA». Ο εκπρόσωπος δεν απάντησε σε επόμενη ερώτηση.

Ο Κόουλ δήλωσε αργότερα στο Project Veritas ότι είναι διευθυντής σε ένα γραφείο του FDA που δεν εργάζεται σε θέματα εμβολίων, αλλά που συμβάλλει στην «επίβλεψη της έγκρισης των εμβολίων COVID για έγκριση έκτακτης ανάγκης».

Ο Κόουλ δήλωσε ότι τα σχόλιά του σχετικά με το ότι πρέπει να κάνουν ετησίως το εμβόλιο COVID-19 ήταν μια σύγκριση με το πόσοι Αμερικανοί κάνουν εμβόλιο για τη γρίπη κάθε χρόνο.

Επιβεβαίωσε επίσης ότι πιστεύει ότι ο FDA θα χορηγήσει τελικά έγκριση έκτακτης ανάγκης για τουλάχιστον ένα εμβόλιο για τα νήπια -ο FDA καθυστέρησε την απόφασή του για το θέμα αυτό στις 11 Φεβρουαρίου- και ότι δεν βρίσκεται σε επικοινωνία με τον πρόεδρο, αλλά «από όσα έχει πει, μάλλον θέλει να εμβολιάσει περισσότερους ανθρώπους παρά το αντίθετο».

Ο Κόουλ δήλωσε ότι είχε ραντεβού όταν έκανε τις παρατηρήσεις του.

Ο Λευκός Οίκος δεν απάντησε σε αίτημα για σχολιασμό και η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι δεν αναφέρθηκε στο θέμα κατά τη διάρκεια ενημέρωσης την Τετάρτη.

Ο Μπάιντεν και η κυβέρνησή του έχουν πιέσει σχεδόν κάθε Αμερικανό να εμβολιαστεί, υποστηρίζοντας ότι είναι η καλύτερη προστασία κατά της COVID-19. Έχουν επίσης υποβαθμίσει τη φυσική ανοσία, ή την προστασία που απολαμβάνουν οι άνθρωποι που αναρρώνουν από την COVID-19, προκαλώντας την κριτική ορισμένων εμπειρογνωμόνων.

Ο Δρ. Ρόμπερτ Μαλόουν, ο οποίος βοήθησε στη δημιουργία της τεχνολογίας στην οποία βασίζονται τα εμβόλια Moderna και Pfizer, χαρακτήρισε το βίντεο του Project Veritas ως «αδιάσειστο στοιχείο».

«Αυτό που έχουμε είναι μια υπηρεσία που έχει διαστρεβλωθεί εντελώς από τα τεράστια κεφάλαια που περιμένουν όλους τους υπαλλήλους της μόλις φύγουν από την υπηρεσία τους», δήλωσε στην εκπομπή του Στηβ Μπάνον. «Έχουν ισχυρό κίνητρο να συμπεριφέρονται με αυτούς τους τρόπους, να κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο για να συμμορφωθούν με τα συμφέροντα της Μεγάλης Φαρμακοβιομηχανίας, και τώρα έχετε ένα αδιάσειστο στοιχείο, χάρη στο Project Veritas».

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε