Σάββατο, 13 Ιούλ, 2024

Στη φυλακή οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Γ. Καραϊβάζ

Στη φυλακή οδηγούνται οι δύο αδελφοί που κατηγορούνται για εμπλοκή στη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, μετά τις απολογίες που έδωσαν για περίπου έξι ώρες ενώπιον του 30ου τακτικού ανακριτή.

Μετά τις απολογίες στον ανακριτή, οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Γνωμοδοτήσεων όπου παρέμειναν επί μία ώρα, ενώ στη συνέχεια η διάσκεψη ανακριτή και εισαγγελέα διήρκησε περίπου δυόμιση με τρεις ώρες.

Οι δύο κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία κατά συναυτουργία έδωσαν την δική τους εκδοχή σε όσα τους καταλογίζονται για την εγκληματική ενέργεια εις βάρος του δημοσιογράφου στις 9 Απριλίου 2021, αρνούμενοι την κατηγορία που απαγγέλθηκε εις βάρος τους και οδήγησε στην σύλληψή τους μετά από ένταλμα των δικαστικών αρχών.

Τόσο ο 48χρονος που απολογήθηκε σήμερα το πρωί πρώτος, όσο και ο 40χρονος αδελφός του που μπήκε στο ανακριτικό γραφείο μετά τον αδελφό του, μετά το μεσημέρι, φέρονται να ισχυρίστηκαν στον δικαστικό λειτουργό, πως δεν έχουν καμία σχέση με την μαφιόζικου τύπου ενέδρα θανάτου που στήθηκε έξω από το σπίτι του Καραϊβάζ στον Άλιμο. Ωστόσο, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο μεγαλύτερος αδελφός ήταν ο οδηγός του λευκού βαν που έχει καταγραφεί στον τόπο του εγκλήματος.

Οι κατηγορούμενοι όχι μόνο αρνούνται την πράξη που τους αποδίδεται, αλλά φαίνεται και να αμφισβητούν τα στοιχεία που τους έφεραν ενώπιον της Δικαιοσύνης, για τα οποία η συνήγορός τους υποστηρίζει πως είναι ασύνδετα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την Πέμπτη 4 Μαΐου θα δηλώσει παράσταση υποστήριξης της κατηγορίας στην ανάκριση η χήρα του δημοσιογράφου, συνοδευόμενη από τον δικηγόρο της, Απόστολο Λύτρα.

(πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε