Τρίτη, 06 Ιούν, 2023
Ένα αεροσκάφος Rafale απογειώνεται από την αεροπορική βάση του Saint Dizier της Γαλλίας, στις 4 Οκτωβρίου 2019 (Benoit TessierFilke Photo Reuters)

Στην Ελλάδα σήμερα τα πρώτα έξι Ραφάλ – συμβολική πτήση πάνω από την Ακρόπολη

Τα πρώτα έξι Ραφάλ αναμένωνται να φτάσουν στην βάση της Τανάγρας το μεσιμέρι της Τετάρτης αφότου πραγματοποιήσουν συμβολική διέλευση πάνω απο την Ακρόπολη.

Στην συνέχεια θα προσγειωθούν στην φυσική τους βάση που θα είναι η 114 πτέρυγα μάχης της Τανάγρας, για να ενταχτούν στην 332 μοίρα. Μόλις εισέλθουν στο FIR Αθηνών θα τα συνοδεύσει, σύμφωνα με πληροφορίες, ζεύγος μαχητικών αεροσκαφών Mirage 2000-5 της Πολεμικής Αεροπορίας. Τα υπόλοιπα έξι Ραφάλ αναμένονται στο τέλος του χρόνου και εξι ακόμη από την πρώτη παραγγελία το 2023.

Τα δύο από τα εροσκάφη που θα φτάσουν το μεσιμέρι στην Ελλάδα θα είναι διθέσια ώστε να χρησιμοποιούνται και για την εκπαίδευση των νέων πιλότων. Τα υπόλοιπα τέσσερα θα είναι μονοθέσια. Μέχρι στιγμής έχει ολοκληρωθεί η εκπαίδευση οκτώ Ελλήνων πιλότων και 50 τεχνικών των αεροσκαφών, η οποία πραγματοποιήθηκε στη βάση Μερινιάκ επί γαλλικού εδάφους από προσωπικό της κατασκευάστριας εταιρείας Dassault.

Η Ελλάδα θα προμηθευτεί συνολικά 24 μαχητικά αεροσκάφη Ραφάλ. Η απόκτηση των 18 γαλλικών μαχητικών (εκ των οποίων έξι καινούργια και 12 μεταχειρισμένα) θα στοιχίσει 2,32 δισ. ευρώ μαζί με τα όπλα που φέρουν, σύμφωνα με τη σύμβαση που υπεγράφη πέρσι τον Ιανουάριο. Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να υπογραφεί η πρόσθετη σύμβαση για την αγορά επιπλέον έξι καινούργιων μαχητικών αεροσκαφών Ραφάλ.

Συμειώνεται ότι τα Ραφάλ, μεταξύ άλλων, έχουν ακτίνα δράσης 2.800 μίλια και μεγάλη χωρητικότητα σε καύσιμα, διαθέτουν δύο κινητήρες, είναι εξοπλισμένα με σύγχρονο και ισχυρό ραντάρ ηλεκτρονικής σάρωσης ενώ έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν δύο πυραύλους Exocet.

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε