Πέμπτη, 13 Ιούν, 2024

Στο Shen Yun, νιώθεις “τη δύναμη τoυ θείου”, λέει φωτογράφος

ΠΑΡΙΣΙ – Το Shen Yun επέστρεψε. Η διάσημη ομάδα κλασικού κινεζικού κλασικού χορού και μουσικής, Shen Yun Performing Arts, επέστρεψε στην πρωτεύουσα της Γαλλίας προς τέρψη των κατοίκων του Παρισιού.

Ο Ρόναλντ Μαρτίνες είναι επαγγελματίας φωτογράφος από το 2000. Αφού ξεκίνησε την καριέρα του ως φωτορεπόρτερ και συμμετείχε σε κινηματογραφικές λήψεις, το 2012 στράφηκε στο πάθος του, στους μεγάλους ζωγράφους της Αναγέννησης, από τους οποίους αντλεί έμπνευση για τις καλλιτεχνικές φωτογραφίες του.

«Λάτρης της ομορφιάς, μιας μορφής υπέρβασης, εμβαθύνει την έρευνά του γύρω από το φως για να σμιλεύσει τα περιγράμματα του σώματος και να υποβαθμίσει τους τόνους του δέρματος, σε εκλεπτυσμένα έργα όπου τα όρια μεταξύ ζωγραφικής και φωτογραφίας γίνονται διαπερατά. Σε αυτό το έργο δεν υπάρχει ρετουσάρισμα στον υπολογιστή», αναφέρεται στην ιστοσελίδα του.

O φωτογράφος ήταν παρών στο Palais des Congrès, για την πρεμιέρα του Shen Yun 2023 στο Παρίσι, για να ανακαλύψει τις παραδοσιακές τέχνες του θεϊκού βασιλείου, προγονική ονομασία που δόθηκε στην Κίνα.

«Υπέροχο! Απίστευτο! Δεν το έχουμε ξαναδεί αυτό! Είναι μια απίστευτη παράσταση» αναφώνησε, εμπνεόμενος πρώτα από «τα υπέροχα χρώματα»!

«Πραγματικά, υπάρχει μια υπέροχη χρωματική αρμονία. Οπτικά, δεν έχουμε λόγια για να προσδιορίσουμε αυτό που βλέπουμε. Είναι εξαιρετικό!».

Πράγματι, Shen Yun σημαίνει «η ομορφιά των θεϊκών όντων που χορεύουν», αποτίοντας φόρο τιμής στην παραδοσιακή κινεζική πεποίθηση ότι ο κινεζικός πολιτισμός εμπνέεται από το θείο.

«Οι άνθρωποι στόχευαν στην αρμονία μεταξύ Ουρανού, Γης και ανθρωπότητας, υμνούσαν το θείο και σεβόντουσαν τις αρχές της φύσης», αναφέρεται στο πρόγραμμα του Shen Yun.

Ο φωτογράφος συγκινήθηκε έτσι από την ερμηνεία του τενόρου, ο οποίος ερμηνεύει το τραγούδι του με την αυθεντική, παραδοσιακή τεχνική Μπελ κάντο (Bel canto).

«Μπορείς να νιώσεις λίγο από τη δύναμη του θείου», είπε ο κ. Μαρτίνες.

«Την αισθάνεσαι στα συναισθήματα, στις κινήσεις, στη μουσική. Η γυναίκα μου, που ήταν δίπλα μου, σχεδόν έκλαιγε, γιατί πραγματικά νιώθεις όλα αυτά τα πράγματα», εξέφρασε, σχεδόν μετανιώνοντας που η παράσταση είχε ήδη τελειώσει.

Ρεπορτάζ από το NTD και τη Sarita Modmesaïb.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε