Δευτέρα, 27 Μαΐ, 2024
Φωτογραφία αρχείου ενός V-22 Osprey κοντά στη ζώνη προσγείωσης της Wall Street στη Νέα Υόρκη, στις 14 Αυγούστου 2020. (Jim Watson/AFP via Getty Images)

Στρατιωτικό αεροσκάφος των ΗΠΑ με 4 επιβαίνοντες συνετρίβη στην Νορβηγία

Ένα αμερικανικό στρατιωτικό αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν τέσσερις άνθρωποι συνετρίβη στη Βόρεια Νορβηγία, ανακοίνωσε την Παρασκευή το κέντρο συντονισμού διάσωσης της χώρας.

Ένα στρατιωτικό αεροσκάφος V-22 Osprey πολλαπλών αποστολών, με δυνατότητα κάθετης απογείωσης και προσγείωσης- που ανήκει στο Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ «χτύπησε στο έδαφος», δήλωσε εκπρόσωπος του Κέντρου Συντονισμού Διάσωσης (JRCC) στη Νορβηγία.

Ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι η κατάσταση των ανθρώπων που επέβαιναν στο αεροσκάφος δεν είναι γνωστή.

Το αεροσκάφος συμμετείχε σε στρατιωτική άσκηση του ΝΑΤΟ με την ονομασία Cold Response 2022. Οι ναυτικές, αεροπορικές και χερσαίες ασκήσεις ξεκίνησαν αυτή την εβδομάδα και σε αυτές συμμετέχουν 30.000 στρατιώτες, 220 αεροσκάφη και 50 πολεμικά πλοία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του JRCC της Βόρειας Νορβηγίας, το αεροσκάφος αναφέρθηκε ως αγνοούμενο στις 18:26 τοπική ώρα, νότια του Μπόντο. Αναμενόταν να προσγειωθεί γύρω στις 18:00 μ.μ., σύμφωνα με την ανακοίνωση. Η τελευταία γνωστή θέση του αεροσκάφους ήταν το Σαλτφιελέ.

Ο εκπρόσωπος του JRCC δήλωσε ότι ένα ελικόπτερο διάσωσης και ένα νορβηγικό στρατιωτικό αεροσκάφος Orion έψαχναν την περιοχή και εντόπισαν το αεροπλάνο από αέρος στις 9:17 μ.μ. τοπική ώρα.

«Το βρήκαμε μετά τη λήψη σήματος έκτακτης ανάγκης», δήλωσε. «Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, δεν μπορούμε να κατέβουμε. Η αστυνομία και οι υπηρεσίες διάσωσης βρίσκονται καθ’ οδόν» από την ξηρά, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο.

«Τον περαιτέρω συντονισμό χειρίζεται η αστυνομία στο Νόρντλαντ», σύμφωνα με την ανακοίνωση του JRCC.

Σύμφωνα με το ΝΑΤΟ, στις στρατιωτικές ασκήσεις στις οποίες συμμετείχε το αεροπλάνο συμμετέχουν επίσης «δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες από όλη την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική [οι οποίοι] εκπαιδεύονται μαζί σε δύσκολες κλιματολογικές συνθήκες».

«Περίπου 30.000 στρατιώτες από 27 έθνη, συμπεριλαμβανομένων των στενών εταίρων του ΝΑΤΟ, της Φινλανδίας και της Σουηδίας, συμμετέχουν στην άσκηση, καθώς και περίπου 220 αεροσκάφη και περισσότερα από 50 πλοία», σύμφωνα με το ΝΑΤΟ.

Οι ασκήσεις διεξάγονται κάθε δύο χρόνια σε μεγάλες εκτάσεις σε ολόκληρη τη Νορβηγία, μεταξύ άλλων και πάνω από τον Αρκτικό Κύκλο. Οι τελευταίες ασκήσεις σχεδιάστηκαν πολύ πριν από την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου και επιδιώκουν να διερευνήσουν πώς η Νορβηγία θα διαχειριστεί τις ενισχύσεις. Το ΝΑΤΟ δήλωσε ότι πρόσφερε πρόσκληση στη Ρωσία να παρακολουθήσει τις ασκήσεις, αλλά η Μόσχα αρνήθηκε να συμμετάσχει.

Ο Jack Phillips και το Reuters συνέβαλαν σε αυτό το ρεπορτάζ.

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece

 

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε