Πέμπτη, 07 Δεκ, 2023

Συνεδριάζει σήμερα η Ολομέλεια του ΕΚ για την Εύα Καϊλή – Αυτή την εβδομάδα η απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου

Πιθανώς έως την Τετάρτη, θα αποφασίσει το δικαστικό συμβούλιο για την προφυλάκιση ή μη της Εύας Καϊλή, ο οποία, σύμφωνα με τα βελγικά ΜΜΕ κρατείται στις φυλακές του Σεν Ζιλ, στις Βρυξέλλες, για το σκάνδαλο διαφθοράς και δωροδοκίας που ήρθε στο φως της δημοσιότητας την περασμένη Παρασκευή στο Ευρωκοινοβούλίο.

Στο σπίτι της Ελληνίδας ευρωβουλευτού βρέθηκε και κατασχέθηκε μεγάλο ποσό σε μετρητά μέσα σε σακούλες και σε μια βαλίτσα, στοιχείο που δικαιολόγησε την αυτόματη άρση της ασυλίας καθώς θεωρήθηκε ως τέλεση αδικήματος επ’ αυτοφόρω.

Ο πατέρας της Εύας Καϊλή ο οποίος φένεται να έχει την θέση του Γενικού Διευθυντή Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σύμφωνα με πληροφορίες της Le Soir βρέθηκε με μια βαλίτσα γεμάτη μετρητά την ώρα που έφευγε από ξενοδοχείο των Βρυξελλών, αφέθηκε ελεύθερος, ενώ και ο Λούκα Βισεντίνι, γενικός γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων, αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για πιθανή συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και διαφθορά.

Ένας από τους συλληφθέντες είναι ο πρώην ευρωβουλευτής των ευρωσοσιαλιστών Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, ο οποίος θεωρείται κομβικό πρόσωπο και ο ιθύνων νους του σκανδάλου χρηματισμού. Σε κατ’ οίκον κράτηση στην Ιταλία βρίσκονται η σύζυγος και η κόρη του.

Συνελήφθη επίσης ο σύντροφός της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, και στενός συνεργάτης του Παντσέρι. Όλες οι έρευνες σε βάρος μελών του ευρωκοινοβουλίου έγιναν υπό την επίβλεψη της προέδρου του σώματος, Ρομπερτα Μετσολα.

Συνεδριάζει η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Στον απόηχο των ραγδαίων εξελίξεων στο Στρασβούργο σήμερα ξεκινά η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με τους ευρωβουλευτές να ζητούν άμεσες κινήσεις.

Νωρίτερα, υπό το πρίσμα των συνεχιζόμενων δικαστικών ερευνών από τις βελγικές αρχές, η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αποφάσισε να αναστείλει με άμεση ισχύ όλες τις εξουσίες και τα καθήκοντα που είχαν ανατεθεί στην Εύα Καϊλή.

Διαβάστε επίσης: Αναστέλλονται οι εξουσίες και τα καθήκοντα της Εύας Καϊλή ως αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Όσον αφορά στο τι θα γίνει με τις θέσεις τις οποίες κατέχει η κ. Καιλή, σήμερα Δευτέρα στις 16.00 ώρα Ελλάδας στη Διάσκεψη των Προέδρων η ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών θα ζητήσει την αντικατάστασή της από τη θέση της αντιπροέδρου. Εάν το 60% πει «ναι», χάνει το αξίωμα. Οι ευρωβουλευτές αναμένεται να ζητήσουν να μπει μπλόκο στις διαπραγματεύσεις ΕΕ-Κατάρ για απελευθέρωση της ταξιδιωτικής βίζας.

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε