Δευτέρα, 27 Μαΐ, 2024

Συνελήφθη ο βέλγος ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα, σύμφωνα με την ιταλική La Repubblica

Ο Βέλγος ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα συνελήφθη πριν από λίγο στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα La Repubblica.

Σήμερα το πρωί ο Ταραμπέλα είχε ανακριθεί από τους Βέλγouς εισαγγελείς σχετικά με το σκάνδαλο διαφθοράς Κατάργκεϊτ και αμέσως μετά αποφασίσθηκε η μεταφορά του στην φυλακή.

Πρόσφατα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είχε αποφασίσει την άρση της ασυλίας του, όπως και του Ιταλού ευρωβουλευτή Αντρέα Κοτσολίνο.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού και του βελγικού Τύπου, από την έρευνα φέρεται να προκύπτει ότι ο Ταραμπέλα δωροδοκήθηκε με ποσό από 120.000 έως 140.000 ευρώ για να υποστηρίξει ως ευρωβουλευτής θέσεις οι οποίες ευνοούσαν το Κατάρ.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε