Δευτέρα, 22 Ιούλ, 2024
Ο Σούνακ έχει δεσμευτεί να σταματήσει τις αφίξεις των μεταναστών μέσω της Μάγχης στη Μ. Βρετανία.

Συνεννοήσεις Ιταλίας-Βρετανίας για τον περιορισμό των αφίξεων μεταναστών στη δεύτερη

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ σχεδιάζει μια συμφωνία με την Ιταλία για να μειωθεί ο αριθμός των μεταναστών που διασχίζουν τη Μεσόγειο και για να επιστραφούν στη βόρεια Αφρική, αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα Telegraph.

Ο Σούνακ έστειλε τον γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου και Επικεφαλής της Δημόσιας Διοίκησης Σάιμον Κέις στα μέσα Ιουνίου στην Ιταλία για δύο ημέρες συναντήσεων με κορυφαίους Ιταλούς κυβερνητικούς αξιωματούχους για να εργαστούν πάνω σε μια συμφωνία, αναφέρει η εφημερίδα. Κυβερνητική πηγή που γνωρίζει το θέμα επιβεβαίωσε στο Reuters πως ο Κέις ήταν στη Ιταλία, χωρίς να κάνει γνωστές επιπλέον λεπτομέρειες.

«Για να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία την παράνομη μετανάστευση, πρέπει να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα στην πηγή, καθώς και να επικεντρώσουμε στα μικρά σκάφη», δήλωσε κυβερνητική πηγή, σύμφωνα με την Telegraph.

Το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιταλία υπέγραψαν τον Απρίλιο Μνημόνιο Κατανόησης για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης στο πλαίσιο της «Στρατηγικής Σύμπραξης για τη Μετανάστευση».

«Συνεργαζόμαστε στενά με την Ιταλία και άλλους Eυρωπαίους εταίρους για να σταματήσουμε την παράνομη μετανάστευση και να αντιμετωπίσουμε τις συμμορίες διακινητών ανθρώπων που επιχειρούν διασυνοριακά», δήλωσε εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης. «Αυτή είναι μια πρόκληση την οποία μοιραζόμαστε».

Αριθμός ρεκόρ 45.000 ανθρώπων έφθασε πέρυσι στη Βρετανία μέσω της Μάγχης, κυρίως από τη Γαλλία, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία. Περισσότεροι από 11.000 έχουν φθάσει μέχρι στιγμής φέτος, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

Μία από τις πέντε κορυφαίες προτεραιότητες που έχει ανακοινώσει ο Σούνακ, ο οποίος ανήκει στο Συντηρητικό Κόμμα, είναι να σταματήσει τις αφίξεις αυτές μέσω της Μάγχης. Έχει επικριθεί από μερικά μέλη του κόμματός του και από την κοινή γνώμη ότι δεν προχωρά αρκετά γρήγορα για να καταστείλει την παράτυπη μετανάστευση.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε