Πέμπτη, 23 Μαρ, 2023
Γιατροί προετοιμάζονται για μια μεταμόσχευση νεφρού, φωτογραφία αρχείου. (Pierre-philippe Marcou/AFP/Getty Images)

Συγγενής γιατρού στην Σαγκάη αποκαλύπτει λεπτομέρειες σχετικά με βίαιη αφαίρεση οργάνων

Εγγραφή στο Newsletter της Epoch Times

 

Ένας κάτοικος Καλιφόρνια ανέφερε ότι οι συγγενείς του στην Κίνα εμπλέκονταν σε χρηματοδοτούμενη από το κράτος βίαιη αφαίρεση οργάνων και του ζήτησαν να βρει ενδιαφερόμενους ασθενείς από τις Ηνωμένες Πολιτείες, αποκάλυψε μια πρόσφατη έκθεση για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Τον Οκτώβριο του 2016 στην Νέα Υόρκη, ο Λου Σουχένγκ, μόνιμος κάτοικος των ΗΠΑ με καταγωγή από την Σαγκάη, που σήμερα είναι άνω των 70 ετών, έκανε την αποκάλυψη δίνοντας το πλήρες όνομά του στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Παγκόσμιος Οργανισμός για την Διερεύνηση της Δίωξης του Φάλουν Γκονγκ» (WOIPFG). Η ομάδα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν δημοσίευσε τα στοιχεία της συνέντευξης του εδώ και τέσσερα χρόνια, λόγω ανησυχιών για την ασφάλειά του.

Σύμφωνα με τον Λου, η μεγαλύτερη αδελφή της νύφης του, ονόματι Τζόου Τσινγκ, εργάστηκε ως διευθύντρια του Νοσοκομείου Γουανπίνγκ της Σαγκάης που βρίσκεται στην περιφέρεια Σιούχουι. Το 2002 κατά την διάρκεια ενός ταξιδιού στην Κίνα, ο Λου θυμήθηκε ότι όταν η Τζόου έμαθε πως γνώριζε πολλούς γιατρούς μέσω της εταιρείας ανακαινίσεων που διατηρούσε στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον ρώτησε αν θα μπορούσε να την συνδέσει με οποιονδήποτε χρειάζεται μεταμόσχευση οργάνου, ειδικά κερατοειδούς, νεφρού ή ήπατος.

Μια μέρα ενώ ο Λου, η Τζόου και ο σύζυγός της κάθονταν μαζί, «ο σύζυγός της μου είπε προσωπικά ότι η γυναίκα του πήγε σε ένα στρατιωτικό νοσοκομείο για να εκτελέσει μια [χειρουργική επέμβαση μεταμόσχευσης οργάνων]. Είπε επίσης ότι είναι γρήγορα χρήματα και το ποσό είναι αρκετά μεγάλο», δήλωσε ο Λου σε συνέντευξή του στον WOIPFG. «Είπε: “πρέπει να φέρεις ανθρώπους από το εξωτερικό” και ότι “είναι σε πολύ καλή ποιότητα, όλα είναι φρέσκα και ζωντανά”».

Η λέξη «ζωντανά» είχε προβληματίσει τον Λου εκείνη την εποχή, όπως είπε. Αλλά με τα χρόνια και καθώς άρχισε να ακούει περισσότερα για την αφαίρεση οργάνων από ζωντανούς ανθρώπους στα μέσα ενημέρωσης, ξεκίνησε να διασταυρώνει τις πληροφορίες.

Οι πληροφορίες του Λου προστίθενται σε έναν αυξανόμενο σωρό στοιχείων που δείχνουν μια τεράστια «κατά παραγγελία» βιομηχανία οργάνων, όπου κρατούμενοι συνείδησης, όπως ασκούμενοι της διαλογιστικής ομάδας Φάλουν Γκονγκ, δολοφονούνται για τα όργανά τους, τα οποία πωλούνται με σκοπό το κέρδος για να χρησιμοποιηθούν σε χειρουργικές επεμβάσεις μεταμόσχευσης.

Οι ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ έχουν αποτελέσει στόχο σοβαρών διώξεων από το 1999, όταν το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα κινητοποίησε ολόκληρο τον μηχανισμό ασφαλείας του για να εξαλείψει την εξάσκηση. Εκατομμύρια ασκούμενοι συνελήφθησαν και ρίχτηκαν σε στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας, φυλακές, ψυχιατρικούς θαλάμους και άλλες εγκαταστάσεις κράτησης.

Το 2019, ένα ανεξάρτητο δικαστήριο με έδρα το Λονδίνο μετά από έρευνες διάρκειας ενός έτους κατέληξε στην απόφαση πως υπήρχαν σαφείς ενδείξεις ότι η βίαιη αφαίρεση οργάνων πραγματοποιείται «σε σημαντική κλίμακα» και ότι οι φυλακισμένοι ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ είναι πιθανότατα «η κύρια πηγή».

Η Τζόου, η γιατρός από την Σαγκάη, είχε κάνει πολλές χειρουργικές επεμβάσεις αφαίρεσης οργάνων, αλλά αργότερα σταμάτησε λόγω φόβου, είπε ο Λου.

«Είπε ότι όταν το έκανε αυτό είχε εφιάλτες», ανέφερε ο Λου. Ο Λου παρότρυνε την νύφη του, Τζόου Γιού, να του αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το τι γνώριζε για την δουλειά της αδελφής της. Του μετέφερε πως όταν η Τζόου Τσινγκ πραγματοποιούσε τις επεμβάσεις, άνθρωποι που δεν είχαν ναρκωθεί «ούρλιαζαν με σπαραγμό και με όλη τους την δύναμη».

«Είπε πως η αναισθησία δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε κάθε μέρος, και η περιοχή στην οποία χρειάζεται [η περιοχή του οργάνου] δεν μπορεί να αναισθητοποιηθεί», ανέφερε η Τζόου. «Όσο πιο φρέσκο και όσο λιγότερο αναισθητοποιημένο, τόσο το καλύτερο. Η ποιότητα είναι εγγυημένη, μπορείς να είσαι σίγουρος για αυτό», ανέφερε ανακαλώντας τα λόγια που του είπε η νύφη του. Αυτοί οι άνθρωποι, «όταν για πρώτη φορά έμπαιναν [για χειρουργική επέμβαση] έλεγαν συνέχεια “το Φάλουν Ντάφα είναι καλό”», του είχε επίσης πει.

Συνήθως, ένας συνολικός αριθμός τριών έως πέντε ατόμων, συμπεριλαμβανομένων και ένοπλων αστυνομικών και στρατιωτικών γιατρών, ήταν παρόντες στην αίθουσα της χειρουργικής επέμβασης.

«Έλεγε πως τα χρήματα δεν είναι τόσο εύκολο να βγουν», συνέχισε ο Λου, προσθέτοντας πως η Τζόου Γιού τού έλεγε επανειλημμένα να μην αναφέρει ποτέ αυτές τις πληροφορίες σε άλλους.

Οι αναφορές της Τζόου είναι ανατριχιαστικά παρόμοιες με πληροφορίες ανθρώπων όπως της Άννι και του Πίτερ, οι οποίοι για πρώτη φορά το 2006 προσέγγισαν την Epoch Times με πληροφορίες που σχετίζονται με την βίαιη αφαίρεση οργάνων στην Κίνα. Οι αναφορές τους τράβηξαν την προσοχή της διεθνούς κοινότητας πάνω στο θέμα.

Η Άννι είχε αναφέρει πως ο πρώην σύζυγός της, όντας νευροχειρουργός στην επαρχία Λιαονίνγκ της βορειοανατολικής Κίνας, αφαιρούσε κερατοειδείς από ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ ενώ ήταν ακόμα ζωντανοί κατά την διάρκεια χειρουργικής επέμβασης. Μετά από την χειρουργική επέμβαση, οι σοροί των θυμάτων ρίχνονταν σε αποτεφρωτήρες.

Το 2009, ένας άντρας που εργαζόταν εκείνη την περίοδο στο αστυνομικό τμήμα Λιαονίνγκ, διηγήθηκε με λεπτομέρεια το πώς είδε δύο στρατιωτικούς χειρουργούς να ανοίγουν μια μεσήλικη ασκούμενη του Φάλουν Γκονγκ για να εξαγάγουν τα όργανά της ενώ ήταν ακόμα ζωντανή.

Ενώ η Κίνα ισχυρίζεται από το 2015 ότι προμηθεύεται όλα τα όργανα μέσω εθελοντικών δωρεών, ο Παγκόσμιος Οργανισμός για την Διερεύνηση της Δίωξης του Φάλουν Γκονγκ (WOIPFG), σε μια πενταετή έρευνά του από το 2015 έως το 2020, έχει λάβει μαρτυρίες γιατρών, συμπεριλαμβανομένων από την Σαγκάη, που παραδέχονται ότι χρησιμοποίησαν όργανα ασκούμενων του Φάλουν Γκονγκ σε χειρουργικές επεμβάσεις μεταμόσχευσης.

Κατά την διάρκεια σύντομων τηλεφωνικών κλήσεων, οκτώ γιατροί από διάφορα νοσοκομεία της Σαγκάης υποσχέθηκαν από «άμεση» [διαθεσιμότητα οργάνων], έως «έναν με δύο μήνες» αναμονής. Ωστόσο, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, από τον Αύγουστο του 2013 μέχρι τον Αύγουστο του 2017 η πόλη της Σαγκάης έλαβε συνολικά 400 όργανα από δωρεές. Μόνο το νοσοκομείο Ρεντζί της πόλης, διατυμπάνιζε ότι διενήργησε πάνω από 800 χειρουργικές επεμβάσεις μεταμόσχευσης ήπατος το 2017. Την ίδια ώρα τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως το νοσοκομείο «δημιούργησε το υψηλότερο ετήσιο ρεκόρ μεταμόσχευσης ήπατος στον κόσμο για ένα ίδρυμα».

Πρόσφατα, στην περιοχή Πουντόνγκ της Σαγκάης, περίπου δώδεκα ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ ανέφεραν ότι αστυνομικοί μπήκαν βίαια στα σπίτια τους με σκοπό να πάρουν δείγματα του αίματός τους, συχνά απειλώντας τους με σύλληψη εάν δεν συνεργαστούν. Οι ειδικοί αναφέρουν πως ενδεχομένως αυτά τα δείγματα να χρησιμοποιηθούν για αντιστοίχιση οργάνων.

 

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο SafeChat @epochtimesgreece

 

Βοηθήστε μας να διαδώσουμε την αλήθεια, μοιραστείτε αυτό το άρθρο με φίλους σας.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε