Παρασκευή, 26 Απρ, 2024
Silviarita / Pixabay

Συνταγή: Σπιτικό παγωτό φράουλα και μπανάνα χωρίς ζάχαρη

Αυτό το νόστιμο παγωτό δεν περιέχει ζάχαρη και η γλυκύτητα προέρχεται από τις φράουλες, την μπανάνα και τη βανίλια. Περιέχει 285 θερμίδες, 4.5 γραμμάρια

Εναλλακτική Δράση

Αυτό το νόστιμο παγωτό δεν περιέχει ζάχαρη και η γλυκύτητα προέρχεται από τις φράουλες, την μπανάνα και τη βανίλια. Περιέχει 285 θερμίδες, 4.5 γραμμάρια πρωτεΐνης, 9 γραμμάρια υδατάνθρακες, 26 γραμμάρια λιπαρών, 1 γραμμάρια φυτικές ίνες και 0 γραμμάρια αλάτι ανά μερίδα. Οι προτεινόμενες ποσότητες υλικών είναι για 8 περίπου μερίδες.

Σε περίπτωση που θέλετε να αντικαταστήσετε το γάλα και την κρέμα με φυτικά προϊόντα μπορείτε να επιλέξετε γάλα καρύδας ή αμυγδάλου. Ωστόσο, μπορεί η σύσταση να μην είναι ακριβώς η ίδια, διότι το πλήρες ζωικό γάλα έχει μεγαλύτερη πυκνότητα.

Σπιτικό παγωτό φράουλα και μπανάνα χωρίς ζάχαρη

Υλικά
– 300 ml κρέμα γάλακτος

– 300 γραμμάρια γάλα πλήρες (ή υποκατάστατο ζωικού γάλακτος)

– 1 ξυλάκι βανίλιας

– 6 μεγάλοι κρόκοι αυγών

– 500 γραμμάρια ώριμες φράουλες, πλυμένες και κομμένες στη μέση

– 1 μεγάλη πολύ ώριμη μπανάνα

Μέθοδος παρασκευής

1. Προσθέστε την κρέμα και το γάλα σε μια μεγάλη κατσαρόλα και ύστερα προσθέστε την βανίλια. Φέρτε το σε σημείο βρασμού και αμέσως κλείστε το μάτι.

3. Χτυπήστε τους κρόκους αυγών σε ένα μεγάλο μπολ και ύστερα ρίξτε την κρέμα και το γάλα. Αφού το ανακατέψτε προσεκτικά, επιστρέψτε το υγρό στην κατσαρόλα και ανοίξτε σε πολύ χαμηλή φωτιά.

4. Βράστε για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι η κρέμα να είναι αρκετά σφιχτή που να μένει στο κουτάλι. Είναι σημαντικό να μην παραζεστάνετε το μείγμα γιατί τα αυγά σας θα αρχίσουν να γίνονται ομελέτα.

5. Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφαιρέστε τη βανίλια και μεταφέρετε την κρέμα σε ένα καθαρό μπολ. Καλύψτε την επιφάνεια με σελοφάν για να μην ξεραθεί και αφήστε να κρυώσει.

6. Στη συνέχεια, προσθέστε τις φράουλες και τις μπανάνες σε ένα μίξερ και ανακατέψτε μέχρι να γίνει πουρές. Ύστερα, σταδιακά προσθέστε τον πουρέ φρούτων στην κρέμα. Χρειάζεται εδώ αρκετό ανακάτεμα για να ομογενοποιηθεί όσο γίνεται περισσότερο το μείγμα.

7. Στη συνέχεια, μεταφέρετέ το σε ένα ειδικό μπολ και βάλτε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες.

8. Όταν θελήσετε να το καταναλώσετε, αφαιρέστε το από την κατάψυξη και αφήστε το για 5-10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στην Εναλλακτική Δράση, έναν ενημερωτικό ιστότοπο ο οποίος δημιουργήθηκε το 2012. Αποτελεί τον μεγαλύτερο ιστότοπο αυτοβοήθειας στην Ελλάδα με πάνω από 20.000 πρωτότυπα άρθρα. Σκοπός της Εναλλακτικής Δράσης είναι η δημιουργία ενός πιο υγιούς κόσμου, τόσο σε φυσικό όσο και σε πνευματικό επίπεδο.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε