Τρίτη, 21 Μαΐ, 2024
Ο Σωκράτης Φάμελλος, νέος πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. διαμαρτυρήθηκε χθες για τη διάσπαση του κόμματός του εντός της Βουλής, αλλά και για την επιλογή των αριστερών θέσεων για τους «Σπαρτιάτες».

Σύριζα: Να διευθετηθεί άμεσα το ζήτημα των θέσεων των κομμάτων στην Ολομέλεια

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ περιμένει από τον πρόεδρο της Βουλής να υλοποιήσει άμεσα τη δέσμευσή του και να λυθεί το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, δήλωσε την Τρίτη ο νέος πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος, για το ζήτημα που έθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση αναφορικά με τη χωροταξία των κομμάτων στην αίθουσα της Ολομέλειας. Μετά την εκλογή του Κωνσταντίνου Τασούλα στο αξίωμα του προέδρου της Βουλής και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η ψηφοφορία για την εκλογή αντιπροέδρων, ο Σωκράτης Φάμελλος δήλωσε τα εξής:

«Όπως γνωρίζετε, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέθεσε εχθές, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, την οξύτατη διαμαρτυρία του για την επιλογή τής κατανομής των θέσεων μέσα στην Ολομέλεια. Επιλέχθηκε να διασπαστεί ο χώρος των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σε τρία σημεία, κάτι που υποβαθμίζει το κοινοβουλευτικό έργο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Επιλέχθηκε επίσης και η τοποθέτηση του κόμματος ”Σπαρτιάτες” στα αριστερά έδρανα της Βουλής, κάτι το οποίο είναι αναντίστοιχο και με τον κοινοβουλευτικό κανόνα αλλά και την κοινοβουλευτική ιστορία. Επισημαίνουμε προς όλες τις κατευθύνσεις, και στον κ. Μητσοτάκη, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν, για να υπερασπιστεί την κοινοβουλευτική λειτουργία και τον κοινοβουλευτικό κανόνα. Οφείλουμε όλοι και όλες να κάνουμε την αντίστοιχη επιλογή, γιατί αυτό θα μεταδώσει και το μήνυμα στην ελληνική κοινωνία ότι οφείλει και αυτή να σέβεται και να παρακολουθεί τις διαδικασίες του ελληνικού Κοινοβουλίου. Περιμένουμε από τον πρόεδρο της Βουλής να υλοποιήσει τη δέσμευσή του άμεσα και να λυθεί το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί».

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε