Δευτέρα, 06 Φεβ, 2023
Μια γυναίκα φοράει μια μπαντάνα με αστέρια και ρίγες για κάλυμμα, εν μέσω φόβων για την COVID-19 στην Ουάσινγκτον, 2 Απριλίου 2020. (Kevin Lamarque/Reuters)

Τα καθιερωμένα μέσα ενημέρωσης βοηθούν στην δημιουργία μαζικής υστερίας προς υποκίνηση ακραίων αλλαγών στην Αμερικανική κοινωνία

Σχολιασμός

Ζούμε σε μια εποχή όπου πολιτικοί ελίτ δημιουργούν ηθελημένα μαζική υστερία μέσω των ανηκόντων σε μεγάλες εταιρείες καθιερωμένων μέσων ενημέρωσης, εκδίδοντας μανιωδώς χαλκευμένες αφηγήσεις για να καλλιεργήσουν δραστικές αλλαγές στην Αμερικανική κοινωνία.

Για να αφαιρέσει πολύτιμα συνταγματικά δικαιώματα από τους απλούς πολίτες, η ελίτ τάξη πρέπει πρώτα να βάλει αυτούς τους πολίτες σε μια κατάσταση όπου οι περισσότεροι εξ αυτών όχι μόνο θα επιτρέψουν την αφαίρεση των δικαιωμάτων τους, αλλά επίσης θα τα παραδώσουν με δική τους θέληση.

Και η πιο αποτελεσματική κατάσταση που μπορούν να βρεθούν οι πολίτες ώστε να χαρούν για την θυσία των δικαιωμάτων τους είναι αυτή του φόβου.

Καθώς ο χρόνος έχει περάσει από τον καιρό που η πανδημία του ιού του ΚΚΚ είχε αρχίσει, περισσότερα στοιχεία συνεχίζουν να εμφανίζονται ότι συγκεκριμένες πολιτικές και δημοσιογραφικές οντότητες εκμεταλλεύτηκαν την εμφάνιση του ιού για να προωθήσουν τον δικό τους έλεγχο και ατζέντα.

Ενώ θα θέλατε να πιστεύετε ότι κανένας δεν θα ήταν τόσο άκαρδος για να χρησιμοποιήσει μια πανδημία προς προώθηση των δικών τους πολιτικών τυχών και αύξηση της δύναμής τους επί των ζωών των συμπολιτών τους, δυστυχώς, δεδομένα αναδύονται ότι αυτό ακριβώς έχουν κάνει πολλοί αξιωματούχοι σε τοπικό, πολιτειακό, και ομοσπονδιακό επίπεδο.

Και αυτοί οι άνθρωποι έχουν κάνει εξαιρετική χρήση των συμμαχικών τους μέσων ενημέρωσης στην πώληση αφηγήσεων που υποκινούν την απαιτούμενη κατάσταση φόβου και μαζικής υστερίας που θα τους επιτρέψει να κάνουν αλλαγές στην Αμερικανική κοινωνία. Σε καιρό ήρεμης και λογικής συζήτησης, δεν θα ήταν ικανοί να επιτύχουν πολλούς από τους στόχους τους.

Λανθασμένες αντιλήψεις που προώθησαν τα μέσα ενημέρωσης έναντι πραγματικότητας

Η αντίληψη του κόσμου για το τι συμβαίνει στις Ηνωμένες Πολιτείες και η πραγματικότητα του τι διαδραματίζεται είναι συχνά δύο τεραστίως διαφορετικά πράγματα.

Πολλοί Αμερικανοί χρόνια πριν αντιλήφθηκαν ότι τα καθιερωμένα μέσα σταμάτησαν να προσπαθούν να αναφέρουν ουδέτερα τα γεγονότα σε σημαντικά δημόσια ζητήματα και τώρα, αντ΄αυτού, προσπαθούν ενεργητικά να επιτύχουν επιθυμητά πολιτικά αποτελέσματα μέσω παρουσίασης στρεβλωμένων αφηγήσεων μεταμφιεσμένων ως «ειδησεογραφική κάλυψη».

Τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης δημοσιεύουν χαλκευμένες αφηγήσεις ενώ γνωρίζουν απολύτως καλά ότι είναι ψευδείς. Ο στόχος τους δεν είναι η αναφορά έγκυρων πληροφοριών. Είναι να επιτύχουν το «σωστό» πολιτικό αποτέλεσμα. Αυτό τους καθιστά προπαγανδιστές, όχι δημοσιογράφους.

Ας δούμε μερικές από τις χαλκευμένες αφηγήσεις που προωθήθηκαν στο κοινό μέσω των μεγάλων μέσων για να καλλιεργήσουν δραστική αλλαγή στην Αμερικανική κοινωνία μόνο το τελευταίο έτος.

Η αστυνομία σκοτώνει χιλιάδες άοπλους μαύρους άντρες κάθε χρόνο

Μια λανθασμένη αντίληψη έχει επιτυχώς δημιουργηθεί που έχει οδηγήσει έναν μεγάλο αριθμό ανθρώπων να πιστεύουν ότι 1.000 έως 10.000 άοπλοι μαύροι σκοτώνονται από αστυνομικούς κάθε χρόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Από τον δημοσιογράφο Άντυ Νγκο στο Τουίτερ:

«Σχεδόν μισοί από τους φιλοαριστερούς συμμετέχοντες της έρευνας εκτίμησαν ότι 1.000 έως 10.000 άοπλοι μαύροι σκοτώθηκαν το 2019 από την Αμερικανική αστυνομία. Ο πραγματικός αριθμός είναι 27. Το BLM-Antifa παίζει πάνω σε αυτήν την άγνοια – που επιδεινώνεται από τα μεροληπτικά μέσα ενημέρωσης – για να υποκινήσει πολιτική βία & εξεγέρσεις».

Η βίαιη διαδήλωση επιτράπηκε να συνεχιστεί για μέρες και κάποιες φορές ακόμα και εβδομάδες σε κάποιες από τις μεγαλύτερες πόλεις της Αμερικής πέρυσι, καθώς ακτιβιστικές ομάδες όπως η Black Lives Matter (BLM) ισχυρίστηκαν ότι η καταστροφή ήταν δικαιολογημένη ενώπιον τόσων πολλών άοπλων μαύρων που σφαγιάστηκαν από την αστυνομία.

Παραδόξως, καθώς η βία συνεχιζόταν και τοπικές αρχές σε αυτές τις πόλεις πάλευαν να διατηρήσουν τάξη, δυνατές φωνές για την διακοπή χρηματοδότησης στην αστυνομία μεγεθύνθηκαν από τα μέσα ενημέρωσης, και πολλές πόλεις έλαβαν δράση και μείωσαν την χρηματοδότηση στα αστυνομικά τμήματά τους.

Παρ΄όλα αυτά η αφήγηση που χρησιμοποιήθηκε για να δικαιολογήσει τις βίαιες διαδηλώσεις και την διακοπή χρηματοδότησης της αστυνομίας απλώς δεν είναι αληθής. Από τα παλιότερα δεδομένα που μπορούμε να εξετάσουμε, δεν υπάρχει έτος στο οποίο αστυνομικοί να έχουν σκοτώσει 100 άοπλους μαύρους στις Ηνωμένες Πολιτείες, πόσω μάλλον 1.000.

Οι μάσκες δεν δούλευαν (ώσπου ξαφνικά δούλεψαν)

Ένα από τα μεγαλύτερα παραδείγματα μια ψευδούς αφήγησης που προωθήθηκε από την ελίτ τάξη μέσω των καθιερωμένων μέσων ενημέρωσης το τελευταίο έτος ήταν σχετικά με τις μάσκες και την επιβολή μάσκας.

Τόσο ο Αρχιχειρουργός [του στρατού των ΗΠΑ] Ζερόμ Άνταμς όσο και ο γιατρός Άνθονυ Φαούτσι είχαν δηλώσει νωρίς ότι οι μάσκες δεν βοήθησαν στο σταμάτημα της διάδοσης του ιού του ΚΚΚ, προτού και οι δύο αναίρεσαν τις δηλώσεις τους.

 

(Στιγμιότυπο μέσω Τουίτερ.)

Πολλοί από τους πολύ εμφανείς ανθρώπους που πέρασαν την πρώτη περίοδο της πανδημίας λέγοντας σε όλους ότι οι μάσκες δεν δούλεψαν και σταματήστε να τις φοράτε, αργότερα ισχυρίστηκαν ότι το είχαν πει αυτό για καλό λόγο.

Χτύπησαν ελαφρά το αμερικανικό κοινό στο κεφάλι υπεροπτικά και είπαν: «Σας είπαμε ψέματα για να μην αγοράσετε όλες τις μάσκες ώστε να υπάρχουν κάποιες για το ιατρικό προσωπικό πρώτης γραμμής. Αλλά τώρα που υπάρχουν αρκετές μάσκες, βάλτε τες και μην μιλάτε πολύ.»

Πόσες φορές πρέπει να πεις ψέματα στον κόσμο «για το δικό τους καλό» προτού σταματήσει να εμπιστεύεται το κάθε τι που λες;

Ο πόλεμος κατά της υδροξυχλωροκίνης

Την στιγμή που ο τότε πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μίλησε επιδοκιμαστικά για το φάρμακο υδροξυχλωροκίνη σε μια συνέντευξη τύπου, μια εθνική εκστρατεία επίθεσης στο φάρμακο ως μη ασφαλές και επικίνδυνο ξεκίνησε αμέσως ως απάντηση. Η εκστρατεία περιελάμβανε τον παράλογο ισχυρισμό ότι ο Τραμπ είχε συστήσει σε κόσμο να κάνει ένεση με απολυμαντικό, κάτι που ποτέ δεν είπε.

Ένα φάρμακο που ήταν ευρέως διαθέσιμο από την δεκαετία του 1950 και έχει δοθεί σε εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως για δεκαετίες για πρόληψη ασθενειών όπως η μαλάρια (pdf) ή για νοσηλεία ρευματοειδούς αρθρίτιδας, ξαφνικά αποκλήθηκε υπερβολικά επικίνδυνο, και γιατροί δεν επιτρεπόταν πλέον να το συνταγογραφούν.

Μέρος της σύγχυσης για το φάρμακο προήλθε από ισχυρισμούς των μέσων ενημέρωσης ότι ως «θεραπεία θαύμα», δεν δούλεψε όταν δόθηκε σε ασθενείς βαριά άρρωστους με COVID-19, ενώ, αντ΄αυτού, ο Τραμπ και πολλοί γιατροί το είχαν αρχικά επιδοκιμάσει ως φάρμακο πρόληψης και ικανό να νικήσει τον ιό στα αρχικά στάδια της μόλυνσης.

Η ιστορία ότι ο Τραμπ υποκίνησε την «εξέγερση» της 6ης Ιανουαρίου

Μία από τις τελευταίες χαλκευμένες αφηγήσεις που προωθήθηκαν ενθουσιωδώς από τα καθιερωμένα μέσα ενημέρωσης είναι ότι ο Τραμπ υποκίνησε μια «εξέγερση» στο κτήριο του Καπιτωλίου ενώ μια κοινή σύνοδος του Κογκρέσου καταμετρούσε τις εκλεκτορικές ψήφους.

Παρά τις πολλές τρύπες σε αυτήν την αφήγηση, οι Δημοκρατικοί πίεσαν για μια δεύτερη καταγγελία κατά του Τραμπ στην Βουλή και εξανάγκασαν μια φάρσα ψεύτικης δίκης στην Γερουσία, που τελείωσε με απαλλαγή του Τραμπ από την κατηγορία.

Ο Τραμπ έχει πλέον φύγει από τον Λευκό Οίκο, αλλά πολλοί άνθρωποι σε αυτήν την χώρα έχουν ρυθμιστεί να πιστεύουν το οτιδήποτε οι ηγέτες τους λένε να πιστεύουν. Έχουν ρυθμιστεί να πράττουν οτιδήποτε οι ηγέτες τους τούς λένε να πράξουν, ασχέτως του πόσο παράλογο ή αντιφατικό μπορεί να είναι.

Αυτός δεν είναι ο τρόπος που οι Αμερικανοί θέλησαν να ζουν.

Το «1984» του Όργουελ έχει έρθει στην Αμερική

Βλέποντας αυτήν την ανωμαλία να εκτυλίσσεται στην χώρα μου το τελευταίο έτος μου έφερε στο μυαλό Το Κόμμα του μυθιστορήματος του Τζορτζ Όργουελ, «1984».

Η «Αλήθεια» είναι οτιδήποτε το Κόμμα σήμερα σου λέει πως είναι. Αυτό που το Κόμμα σου είπε χθες δεν μετράει πια και θα πρέπει να ξεχαστεί.

Όταν Το Κόμμα τότε είπε στους Αμερικανούς ότι οι μάσκες δεν δούλεψαν, τις έβγαλαν.

Όταν Το Κόμμα είπε μετά σε αυτούς ότι τους είπαν ψέματα και να βάλουν πάλι τις μάσκες και να συνεχίσουν έτσι, αυτοί υπάκουσαν.

Αυτό ήταν πάντα το θέμα, βλέπετε. Δεν υπήρχε πρόβλημα στην επικοινωνία. Είναι τώρα οι τέλειοι υπήκοοι. Έχουν ρυθμιστεί να υπακούν. Πραγματικά αγαπούν Το Κόμμα. Έχουν φτάσει να αγαπούν τον Μεγάλο Αδελφό.

Το «1984» δεν είναι πλέον ένα μυθιστόρημα φαντασίας. Το ζούμε σήμερα.

Η μόνη ερώτηση είναι πόσος χρόνος χρειάζεται έως ότου αρκετοί Αμερικανοί σταματήσουν να ακούν τα ψέματα του Μεγάλου Αδελφού; Πόσος καιρός έως ότου αρκετοί Αμερικανοί δεν υπακούν πλέον στο Κόμμα;

 

Ο Μπράιαν Κέιτς είναι αρθρογράφος με έδρα το Νότιο Τέξας και συγγραφέας του «Nobody Asked for My Opinion … But Here It Is Anyway!» [Κανείς δεν ζήτησε την γνώμη μου … Αλλά εδώ είναι!]
Λαμβάνει μηνύματα στο Telegram στο t.me/drawandstrikechannel

Οι απόψεις που εκφράζονται σε αυτό το άρθρο είναι η γνώμη του συγγραφέα και δεν αντανακλούν απαραίτητα την άποψη της Epoch Times.

 

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε