Κυριακή, 26 Μαΐ, 2024
(ευγενική παραχώρηση του Hemet City Firefighters Association IAFF Local 2342)

Τα μικρά παιδιά πνίγονται αθόρυβα

Είναι γεγονός ότι τα μικρά παιδιά, μέχρι και τριών-τεσσάρων ετών δεν έχουν τα κατάλληλα αντανακλαστικά για να γλιτώσουν τους εαυτούς τους από τυχόν ατυχήματα στη θάλασσα ή την πισίνα. Ακόμα κι αν πατώνει ένα παιδί τριών ετών, αν γλιστρήσει και βρεθεί μπρούμυτα με το κεφάλι μέσα στο νερό, δεν έχει την ικανότητα να πατήσει τα πόδια του και να σηκωθεί. Αν ο γονέας (ή άλλος ενήλικας) δεν είναι δίπλα του σε συνεχή επαγρύπνηση, το ατύχημα είναι εύκολο να μετατραπεί σε δυστύχημα.

Πολλοί πνιγμοί μικρών παιδιών έχουν συμβεί κυριολεκτικά κάτω από τη μύτη των γονέων τους. Η παρακάτω ιστορία πιστοποιεί την ευκολία με την οποία πνίγεται ένα μικρό παιδί – παρόλο που στην προκειμένη περίπτωση, ο γονέας ευτυχώς ήταν δίπλα και αντέδρασε ακαριαία.

Καθώς το περιστατικό συνέβη στην αυλή της οικογένειας, η οποία ήταν εφοδιασμένη με κάμερες, έχει καταγραφεί και ο πατέρας, μέλος των πυροσβεστών της πόλης Χέμετ, στις ΗΠΑ, παραχώρησε τα πλάνα στην υπηρεσία του, για να διαδοθούν και να χρησιμεύσουν ως προειδοποίηση για όλους τους γονείς ενόψει του καλοκαιριού.

Στις 16 Μαΐου, μια οικιακή κάμερα ασφαλείας στη Νότια Καλιφόρνια κατέγραψε το απροσδόκητο γλίστρημα ενός μικρού αγοριού στην μικρή πισίνα της πίσω αυλής της οικογένειάς του και την άμεση αντίδραση του πατέρα του που πετάχτηκε και τον έβγαλε από το νερό. Ο πατέρας, εκπαιδευμένος στην άμεση επέμβαση, μοιράστηκε το βίντεο του επεισοδίου με την υπηρεσία του και τώρα το χρησιμοποιεί για να ευαισθητοποιήσει τους ανθρώπους όσον αφορά την ασφάλεια στις πισίνες.

Το μικρό παιδί του Ζάκαρι και της Τζέσικα Πετίτ. (ευγενική παραχώρηση του Hemet City Firefighters Association IAFF Local 2342)

 

«Αυτό συνέβη στο σπίτι ενός από τους δικούς μας πυροσβέστες του Χέμετ, του μηχανικού/παραϊατρικού Ζάκαρι Πετίτ”, ανέφερε η Ένωση Πυροσβεστών της πόλης Χέμετ, IAFF Local 2342, σε επίσημη ανακοίνωση που μοιράστηκε με την Epoch Times. “Το ενός έτους αγόρι είναι το μικρότερο παιδί του ιδίου και της συζύγου του Τζέσικα».

Παρά τα προστατευτικά μέτρα που ο Ζάκαρι και η Τζέσικα είχαν πάρει, (όπως έναν φράχτη γύρω από την πισίνα, μια κάμερα παρακολούθησης που ενεργοποιείται με την κίνηση και συσκευές επίπλευσης), ο γιος τους Κόουλ κατάφερε να βγάλει το σωσίβιο γιλέκο του και να πέσει στο νερό χωρίς αυτό. Ευτυχώς, ο Ζάκαρι ήταν κοντά και «είχε γυρισμένη την πλάτη του μόνο για λίγα δευτερόλεπτα, καθώς φρόντιζε το μεσαίο του παιδί».

(ευγενική παραχώρηση του Hemet City Firefighters Association IAFF Local 2342)

 

(ευγενική παραχώρηση του Hemet City Firefighters Association IAFF Local 2342)

 

Ο Ζάκαρι είδε αμέσως τι έγινε και μπόρεσε να ανασύρει τον Κόουλ χωρίς καθυστέρηση, βγάζοντάς τον από την πισίνα και ξαπλώνοντάς τον ανάσκελα για να συνέλθει. Ο Ζάκαρι δήλωσε στο Fox News ότι ο γιος του βυθιζόταν όταν έφτασε στην άκρη της πισίνας και απηύθυνε παράκληση στους γονείς με πισίνες να «βεβαιωθούν ότι έχει πύλη, κλειδαριά ασφαλείας για παιδιά [και] συναγερμούς στην πόρτα».

«Το βίντεο είναι μια απογοητευτική υπενθύμιση ότι μια έκτακτη ανάγκη στο νερό μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε ανά πάσα στιγμή μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα”, ανέφεραν οι πυροσβέστες της πόλης Χέμετ, επιμένοντας: “Τα προληπτικά μέτρα του Ζακ και της Τζέσικα για την ασφάλεια στην πισίνα, αλλά, κυρίως, η επαγρύπνηση του γονέα είναι ο λόγος που ο γιος τους επέζησε. Τα παιδιά πνίγονται χωρίς θόρυβο, παρακαλώ προσέξτε το νερό».

(ευγενική παραχώρηση του Hemet City Firefighters Association IAFF Local 2342)

 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο εδώ.

Επιμέλεια: Αλία Ζάε

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε