Παρασκευή, 19 Απρ, 2024
(Doucefleur/Shutterstock)

Τα πέντε μεγαλύτερα δώρα που μπορείτε να κάνετε στους γύρω σας

Συχνά ξεχνάμε τα μικρά βήματα που μπορούμε να κάνουμε για να βελτιώσουμε τη ζωή των γύρω μας και να τους προσφέρουμε τα μεγαλύτερα δώρα που έχουμε.

Παρακάτω παρουσιάζονται τα πέντε μεγαλύτερα δώρα που μπορείτε να προσφέρετε στους γύρω σας, τα οποία θα σας κοστίσουν ελάχιστα, αλλά έχουν τη δυνατότητα να βελτιώσουν σημαντικά τη ζωή τους.

1. Δώστε το δώρο της προσοχής σας

«Το πιο πολύτιμο δώρο που μπορούμε να προσφέρουμε σε οποιονδήποτε είναι η προσοχή μας». ~ Thích Nhất Hạnh

Το πρώτο από τα πέντε μεγαλύτερα δώρα που μπορείτε να δώσετε στους γύρω σας είναι το δώρο της προσοχής σας.

Στην εποχή μας είναι εύκολο να παραβλέψουμε το δώρο του να δίνουμε στους άλλους την πλήρη προσοχή μας.

Το να δίνουμε την πλήρη προσοχή μας σημαίνει να ακούμε.

Σημαίνει να αφήνουμε κάτω τα smartphones μας.

Σημαίνει να κοιτάξουμε κάποιον άλλον στα μάτια.

Σημαίνει να κάνουμε ερωτήσεις και να περιμένουμε τις απαντήσεις και όχι να πηδάμε μπροστά.

Απαιτεί να είμαστε παρόντες σε αυτή τη στιγμή. Σημαίνει να εστιάζουμε στο εδώ και τώρα, χωρίς το μυαλό μας να περιπλανιέται στο μέλλον.

Σημαίνει να κάνουμε μια πραγματική σύνδεση.

Δώστε το δώρο της πλήρους προσοχής σας στους γύρω σας και δώστε τους αυτό που τους αξίζει.

2. Δώστε το δώρο της καλοσύνης

«Η καλοσύνη είναι η γλώσσα που οι κουφοί μπορούν να ακούσουν και οι τυφλοί να δουν». ~ Mark Twain

Το δεύτερο από τα πέντε μεγαλύτερα δώρα που μπορείτε να δώσετε στους γύρω σας είναι το δώρο της ευγένειας…..

Λίγη στοχαστικότητα και καλοσύνη μπορεί πραγματικά να έχει θετικό αντίκτυπο στους ανθρώπους γύρω μας.

Αυτό δεν χρειάζεται πάντα να σημαίνει μεγάλες, σαρωτικές χειρονομίες, καθώς οι μικρές πράξεις καλοσύνης σύντομα αθροίζονται.

Βοηθήστε έναν γείτονα με τα ψώνια του.

Βγάλτε βόλτα τον σκύλο ενός φίλου.

Φροντίστε κάποιον στο σπίτι.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορούμε να προσφέρουμε το δώρο της καλοσύνης μας. Χωρίς να περιμένουμε τίποτα σε αντάλλαγμα, εκτός ίσως από το ζεστό συναίσθημα που νιώθουμε γνωρίζοντας ότι κάνουμε κάτι καλό για κάποιον άλλο.

3. Δώστε το δώρο του χρόνου

Το τρίτο από τα πέντε μεγαλύτερα δώρα που μπορείτε να δώσετε στους γύρω σας είναι το δώρο του χρόνου.

«Ο χρόνος σας είναι η ζωή σας. Γι’ αυτό και το μεγαλύτερο δώρο που μπορείτε να κάνετε σε κάποιον είναι ο χρόνος σας. Δεν αρκεί απλώς να λέμε ότι οι σχέσεις είναι σημαντικές- πρέπει να το αποδεικνύουμε επενδύοντας χρόνο σε αυτές». ~ Rick Warren

Σε έναν κόσμο όπου η καθημερινότητα μας περιβάλετε από πολλές υποχρεώσεις, το να δίνουμε στους άλλους λίγο από το χρόνο μας μπορεί να κάνει πραγματική διαφορά.

Μπορούμε να το κάνουμε αυτό με το να βρίσκουμε λίγο χρόνο για να τον περάσουμε με τους φίλους μας, να σταματήσουμε και να μιλήσουμε για λίγο με έναν γείτονα. Βρίσκοντας χρόνο για να τον περάσουμε αποσυνδεδεμένοι από τον διαδικτυακό κόσμο και να τον χαρούμε απερίσπαστοι με έναν αγαπημένο μας πρόσωπο.

4. Δώστε το δώρο του να μην κρίνετε

Το τέταρτο από τα πέντε μεγαλύτερα δώρα που μπορείτε να δώσετε στους γύρω σας είναι το δώρο του να μην κρίνετε.

Είμαστε όλοι άνθρωποι και μερικές φορές κάνουμε λάθη στη ζωή. Σε τέτοιες στιγμές μπορεί να μας βοηθήσει όλους αν μπορούμε να μιλήσουμε σε κάποιον που απλά θα μας ακούσει χωρίς να μας κρίνει. Οι καλοί φίλοι θα το κάνουν αυτό, αλλά μπορούμε επίσης να επεκτείνουμε αυτό το δώρο στους άλλους.

5. Δώστε το δώρο ενός κομπλιμέντου

«Πολύ συχνά υποτιμούμε τη δύναμη ενός αγγίγματος, ενός χαμόγελου, μιας καλής κουβέντας, ενός αυτιού που ακούει, ενός ειλικρινούς κομπλιμέντου ή μιας απλής πράξης φροντίδας, τα οποία έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν μια ζωή». ~ Leo Buscaglia

Το πέμπτο-μεγάλο δώρο που μπορείτε να κάνετε στους γύρω σας είναι το δώρο ενός κομπλιμέντου. Αυτό εντάσσεται κάτω από την ομπρέλα των πρώτων δύο δώρων αυτής της λίστας. Ένα ειλικρινές κομπλιμέντο μπορεί να έχει άμεσο και θετικό αντίκτυπο στον παραλήπτη. Δείχνει ότι έχουμε παρατηρήσει κάτι θετικό στους άλλους.

Αυτό το κομπλιμέντο μπορεί να σχετίζεται με το σωματικό (ένα νέο χτένισμα ίσως) ή να βασίζεται στη συμπεριφορά (ίσως αναφέρετε πόσο καλά έκαναν μια παρουσία σε μια εταιρική συνάντηση). Όπως και να έχει, σε όλους μας αρέσει να ακούμε ένα κομπλιμέντο κάθε τόσο.

Αυτά είναι τα πέντε μεγαλύτερα δώρα που μπορείτε να κάνετε στους γύρω σας και που θα σας κοστίσουν λίγο αλλά θα σας δώσουν πολλά.

Από τον Carl Phillips

Ο Carl Phillips γράφει μικρά βιβλία γεμάτα μεγάλες ιδέες. Είναι επίσης περήφανος ιδιοκτήτης του Frictionless Living, το οποίο επικεντρώνεται στο να βοηθήσει τους αναγνώστες να βρουν και να ζήσουν τη δική τους εκδοχή μιας απλούστερης, καλής ζωής.

Αυτό το άρθρο δημοσιεύτηκε αρχικά στο purposefairy.com

 

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε