Παρασκευή, 14 Ιούν, 2024
Η εκδήλωση θα πλαισιώνεται καθόλη τη διάρκεια από ζωντανή ορχήστρα επί σκηνής και θα περιλαμβάνει τραγούδια και σκοπούς από την Βόρειο Ήπειρο, τον Πόντο, την Κρήτη και την Κύπρο.

Ταξίδι στις ρίζες της βορειοηπειρώτικης παράδοσης την Παρασκευή 26 Μαΐου 2023, με ελεύθερη είσοδο.

Ένα πολιτιστικό ταξίδι στις ρίζες, τα ήθη και τα έθιμα της Βορείου Ηπείρου, με στόχο την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιά, τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης, της ταυτότητας και της παράδοσης της πατρίδας μας, θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο «Άννα & Μαρία Καλουτά» του Δήμου Αθηναίων, την Παρασκευή 26 Μαΐου 2023 και ώρα 20:30, με ελεύθερη είσοδο.

Τίτλος του Φεστιβάλ που διοργανώνει η παράταξη των Βορειοηπειρωτών «Ανεξάρτητη Συμμαχία για την Αττική» στην Περιφέρεια Αττικής, είναι: «Βόρειος Ήπειρος – Πατρίδα Αξιών και Κοιτίδα Πολιτισμού».

Πολιτιστικοί σύλλογοι, χορευτικές ομάδες και πολυφωνικά σχήματα της Βορείου Ηπείρου από την Αθήνα αλλά και από τα χωριά της Βόρειου Ηπείρου, θα παρευρεθούν και θα συμμετέχουν ώστε να παρουσιάσουν το πρόγραµµα τους µε μεράκι και αγάπη για τον παραδοσιακό χορό και την παράδοση του τόπου τους. Στην εκδήλωση θα «παντρευτούν» η ιστορία των παραδόσεων της Κρήτης, του Πόντου, της Κύπρου και της Βορείου Ηπείρου, αποδεικνύοντας ότι οι πολιτισμοί και οι παραδόσεις κάθε τόπου ξεπερνούν τα στενά τοπικά όρια κρατώντας ταυτόχρονα ζωντανή την ιστορία αιώνων.

Η εκδήλωση θα πλαισιώνεται καθόλη τη διάρκεια από ζωντανή ορχήστρα επί σκηνής και θα περιλαμβάνει τραγούδια και σκοπούς από την Βόρειο Ήπειρο, τον Πόντο, την Κρήτη και την Κύπρο.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης έχει ο Χορευτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Δερόπολης “ΔΕΡΟΠΟΛΗ”, ενώ την εκδήλωση θα παρουσιάσει η Δημοσιογράφος Άννα Τσίμου.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής.

Χορηγός επικοινωνίας ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε