Τρίτη, 18 Ιούν, 2024

Τέσσερις αυτοσχέδιες βόμβες βρέθηκαν στη Β. Ιρλανδία, λίγο πριν από την άφιξη του Μπάιντεν

Η αστυνομία της Βόρειας Ιρλανδίας ανακάλυψε τέσσερις αυτοσχέδιες βόμβες σε ένα κοιμητήριο στο Κρέγκαν, κοντά στο Ντέρι, λίγες ώρες πριν από την άφιξη του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν στη χώρα.

«Η ανακάλυψη αυτών των συσκευών συνιστά μια ακόμη δυσοίωνη και ανησυχητική εξέλιξη», σχολίασε σε ανακοίνωσή του ο αναπληρωτής διευθυντής της αστυνομίας Μπόμπι Σίνγκλετον.

Ο Μπάιντεν αναμένεται ότι θα αφιχθεί στο Μπέλφαστ αργά απόψε, σε μια ευαίσθητη περίοδο για τη Βόρεια Ιρλανδία, η οποία γιορτάζει τα 25 χρόνια από την ειρηνευτική συμφωνία της Μεγάλης Παρασκευής, με την οποία μπήκε τέλος στην αιματοχυσία στην περιοχή.

Η αστυνομία ανέφερε ότι η επιχείρηση στο κοιμητήριο έχει ολοκληρωθεί και οι αστυνομικοί αποχώρησαν από τον χώρο αυτόν.

«Οι συνάδελφοι της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας θα αναλάβουν τώρα την έρευνα», διευκρίνισε ο Σίνγκλετον.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε