Παρασκευή, 01 Μαρ, 2024
Η Ναγιέλι Σέρνα τοποθετήθηκε κάτω από μια διάφανη πλαστική σακούλα εξοπλισμού στο δωμάτιο επειγόντων περιστατικών του Medical Center Hospital στην Οντέσα του Τέξας, στις 28 Αυγούστου 2021. (The Accountability Project of Odessa)

Τέξας: Νοσοκομείο κατηγορείται ότι χρησιμοποιεί πλαστικές σακούλες σε ασθενείς για να σταματήσει τη διάδοση του COVID

Η μητέρα ενός 16χρονου κοριτσιού από το Τέξας, που εμφανίζεται σε φωτογραφίες φορώντας πλαστική σακούλα σε τοπικό νοσοκομείο αφού βρέθηκε θετική στον COVID-19, ζητά από την πολιτεία να παρέμβει για το ανορθόδοξο ιατρικό «πρωτόκολλο».

Η Ναταλί Ροντρίγκεζ ξέσπασε σε κλάματα σε μια τηλεφωνική συνέντευξη με την The Epoch Times καθώς περιέγραφε την εμπειρία της κόρης της Ναγιέλι Σέρνα στο νοσοκομείο Medical Center στην Οντέσα του Τέξας.

Στις 28 Αυγούστου, η Ροντρίγκεζ είπε ότι πήγε τη Ναγιέλι στον γιατρό αφότου η κόρη της άρχισε να αισθάνεται δύσπνοια. Το επίπεδο οξυγόνου της Ναγιέλι ήταν περίπου 87 τοις εκατό – πολύ πιο κάτω από το κανονικό, είπε η Ροντρίγκεζ.

Είπε ότι ο γιατρός παρέπεμψε τη Ναγιέλι στο δωμάτιο επειγόντων περιστατικών στο Medical Center Hospital για περαιτέρω αξιολόγηση. Η έφηβη αργότερα βρέθηκε θετική στον ιό του ΚΚΚ (Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας) που προκαλεί την COVID-19.

«Καθώς μετέφεραν την κόρη μου για εξετάσεις, τοποθέτησαν μια διαφανή πλαστική σακούλα εξοπλισμού που εφάρμοζε σφιχτά πάνω από το κεφάλι της, αφαίρεσαν το συμπληρωματικό οξυγόνο και της έδωσαν εντολή να φορέσει μάσκα προσώπου κάτω από την σακούλα», είπε η Ροντρίγκεζ σε μια γραπτή καταγγελία της 13ης Οκτωβρίου στο Υπουργείο Υγείας του Τέξας.

«Έκλαψα», είπε η Ροντρίγκεζ στην The Epoch Times. «Ρώτησα (μια νοσοκόμα) αν έπρεπε να της το βάλουν», και της είπαν ότι ήταν «πρωτόκολλο» του νοσοκομείου.

«Πέρασε αρκετή ώρα, αλλά δεν άνοιξαν το οξυγόνο. Ξέχασαν να το ανοίξουν», πρόσθεσε η Ροντρίγκεζ.

Η Ροντρίγκεζ είπε ότι η Ναγιέλι κάθισε σε αναπηρικό καροτσάκι στο ER με την σακούλα πάνω από το κεφάλι της για 20 έως 25 λεπτά.

Σε εκείνο το σημείο, η κόρη της είχε καταρρεύσει συναισθηματικά. Αργότερα μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ του νοσοκομείου για νοσηλεία. Ανάρρωσε περίπου δύο εβδομάδες αργότερα, είπε η Ροντρίγκεζ.

Ωστόσο, η αριστούχα φοιτήτρια αντιμετωπίζει τώρα συμπτώματα διαταραχής μετατραυματικού στρες, είπε η μητέρα της.

«Έχει πλέον πολύ άγχος. Δεν μπορεί πραγματικά να ανεχθεί τους ανθρώπους», είπε η Ροντρίγκεζ.

Στη συνέχεια, η Ροντρίγκεζ επικοινώνησε με τον Τζέιμι Φόρμαν στο The Accountability Project of Odessa, μια μη κερδοσκοπική ομάδα παρακολούθησης της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο Φόρμαν συμφώνησε να δημοσιεύσει τη φωτογραφία της Ναγιέλι καλυμμένη με την πλαστική σακούλα στη σελίδα της ομάδας του στο Facebook. Έχει κοινοποιηθεί περισσότερες από 1.000 φορές.

«Ήμουν τρομοκρατημένος. Δεν πόσταρα αυτή τη φωτογραφία για εβδομάδες. Δεν ξέραμε αν αυτή (η Ναγιέλι) θα ζούσε ή θα πέθαινε», είπε ο Φόρμαν στην The Epoch Times.

Ο Φόρμαν είπε ότι γνωρίζει τουλάχιστον δύο άλλους ασθενείς του νοσοκομείου που αναγκάστηκαν να φορέσουν την πλαστική σακούλα ως προληπτικό μέτρο ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένης μιας 80χρονης γυναίκας πριν τη μεταφορά της σε οίκο ευγηρίας.

Ο Φόρμαν είπε ότι το νοσοκομείο απείλησε ακόμη και να αναφέρει έναν ασθενοφόρο που αρνήθηκε να ακολουθήσει το πρωτόκολλο.

Το The Accountability Project μοιράστηκε με τους The Epoch Times τις οδηγίες του νοσοκομείου για ασθενείς που χρησιμοποιούν το «κάλυμμα μεταφοράς», το οποίο φέρει ξεκάθαρα την ένδειξη «κάλυμμα εξοπλισμού» στη φωτογραφία της Ναγιέλι.

Το μονοσέλιδο έγγραφο δηλώνει ότι οι ασθενείς «πρέπει να μπουν σε οξυγόνο και [το] χρονικό όριο σε αυτή τη συσκευή είναι το πολύ 10 λεπτά».

Η Ροντρίγκεζ είπε ότι το να παρακολουθεί την κόρη της κατά τη μεταφορά στο κρεβάτι της θύμιζε «στεγνό καθάρισμα».

«Στην πραγματικότητα, μια φορά, όταν η κόρη μου έβγαλε τη μάσκα προσώπου κάτω από την πλαστική σακούλα για να αναπνεύσει καλύτερα, η νοσοκόμα ζήτησε να εφαρμόσει ξανά τη μάσκα προσώπου κάτω από την πλαστική σακούλα εξοπλισμού», είπε η Ροντρίγκεζ στην καταγγελία.

Πρόσθεσε: «Η κόρη μου έλαβε οδηγίες να κρατά τη διάφανη πλαστική σακούλα πρόχειρη καθώς θα έπρεπε να τη φοράει κάθε φορά που τη μετέφεραν.

«Πράγματι, μετακινήθηκε πολλές φορές χωρίς συμπληρωματικό οξυγόνο, με την πλαστική σακούλα εξοπλισμού πάνω από το κεφάλι και τον κορμό της και μια μάσκα προσώπου στη μύτη και το στόμα της κάτω από την σακούλα».

Το νοσοκομείο Medical Center δεν απάντησε σε αίτημα για σχολιασμό.

Η Κριστίν Μανν, επικεφαλής Τύπου για την Επιτροπή Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών του Τέξας, είπε ότι η υπηρεσία δεν σχολιάζει πληροφορίες σχετικά με τα παράπονα του νοσοκομείου ή τις ενεργές έρευνες, λέγοντας ότι είναι «εμπιστευτικές από το νόμο».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος του Medical Center Health System Ράσσελ Τίπιν εξέφρασε τη δέσμευση του νοσοκομείου για την ασφάλεια των ασθενών μετά τη δημοσιότητα που έλαβε η viral φωτογραφία.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να επικοινωνήσει μαζί μας η μητέρα για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση», δήλωσε ο Τίπιν σε ένα δελτίο τύπου.

«Η κορυφαία προτεραιότητά μας θα είναι πάντα η ασφάλεια και η φροντίδα των ασθενών μας. Είμαστε πάντα πρόθυμοι να ακούσουμε τις εμπειρίες των ασθενών μας για να επικοινωνήσουμε καλύτερα μαζί τους για να βεβαιωθούμε ότι αισθάνονται άνετα».

Ο Τίπιν πρόσθεσε ότι με οποιαδήποτε ιατρική διαδικασία ο ασθενής ή ο κηδεμόνας «έχει το δικαίωμα να αρνηθεί τη μορφή προστασίας»

Από τότε που δημοσιοποιήθηκε η φωτογραφία της Ναγιέλι, ο Τίπιν είπε ότι το νοσοκομείο και το προσωπικό έχουν λάβει «πολλά απειλητικά τηλεφωνήματα, συμπεριλαμβανομένων απειλών για τη ζωή τους, τη ζωή της οικογένειάς τους, ακόμη και απειλές για βομβαρδισμό του νοσοκομείου».

Η αστυνομία της περιφέρειας του νοσοκομείου και το FBI έχουν έρθει σε επαφή, είπε.

Ο Φόρμαν είπε ότι το Medical Center Hospital φέρεται να καθιέρωσε το πρωτόκολλο της πλαστικής σακούλας πριν από περισσότερο από ένα χρόνο.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε