Τετάρτη, 29 Νοέ, 2023

Το Ανώτατο Δικαστήριο απορρίπτει εκλογικές αγωγές του 2020· Δημοκρατικοί καλούν για την φίμωση κάποιων τηλεοπτικών μέσων

Ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ έχει σχολιάσει την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου για τους φόρους του. Το Δικαστήριο αποφάσισε να επιτρέψει σε έναν εισαγγελέα της Νέας Υόρκης να αποκτήσει τις φορολογικές δηλώσεις του από έως και 10 χρόνια πριν. Ο Τραμπ αποκάλεσε την κίνηση απλώς ακόμα μία πολιτική επίθεση εναντίον του.

Το Αμερικανικό Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε έναν αριθμό εκλογικών αγωγών του 2020 που παρέμεναν. Μεταξύ αυτών – «ενστάσεις στην εκλογική διαδικασία και εκλογικά αποτελέσματα» σε πολλές πολιτείες.

Και δύο Δημοκρατικοί βουλευτές ρωτούν τους παρόχους δορυφορικής τηλεόρασης τι έχουν κάνει για να καταπολεμήσουν την έτσι αποκαλούμενη παραπληροφόρηση γύρω από τις εκλογές του 2020. Την Τρίτη δύο Δημοκρατικοί βουλευτές ειδικής επιτροπής από την Καλιφόρνια έστειλαν επιστολή σε 12 σχετικές εταιρείες τηλεοπτικής προβολής, υποδηλώνοντας ότι τα συντηρητικά μέσα έπαιξαν «έναν μεγάλο ρόλο στην διάδοση επικίνδυνης παραπληροφόρησης που κατέστησε δυνατή την εξέγερση της 6ης Ιανουαρίου και παρεμποδίζει τις δράσεις δημόσιας υγείας μας στην τρέχουσα επιδημία.» Ο επίτροπος της FCC το αποκάλεσε αυτό μια προσπάθεια καταστολής του ελεύθερου λόγου.

Συντονιστείτε στο Deep Dive καθώς εξερευνούμε αυτά και άλλα θέματα.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε