Κυριακή, 05 Φεβ, 2023
Η Σίντνεϊ Πάουελ, συγγραφέας του μπεστ σέλερ "Licensed to Lie" και επικεφαλής νομικός σύμβουλος σε περισσότερες από 500 αγωγές στο Fifth Circuit, στην Ουάσιγκτον στις 30 Μαΐου 2019. (Samira Bouaou / The Epoch Times)

Το Ανώτατο Δικαστήριο απορρίπτει τις αγωγές της Σίντνεϊ Πάουελ που αμφισβητούν τα εκλογικά αποτελέσματα σε Ουισκόνσιν και Αριζόνα

Το Ανώτατο Δικαστήριο την 1η Μαρτίου απέρριψε επίσημα δύο από τις αγωγές της Σίντνεϊ Πάουελ που αμφισβητούσαν τα αποτελέσματα των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου.

Το Ανώτατο Δικαστήριο δεν έκανε κανένα σχόλιο σχετικά με την απόρριψη των αγωγών. Η μία αγωγή κατατέθηκε στο Ουισκόνσιν και η άλλη στην Αριζόνα.

«Οι προσφυγές με τη μορφή εντολής απορρίπτονται», δήλωσε το δικαστήριο.

Μία από τις προσφυγές με τη μορφή εντολής (mandamus) της Πάουελ ανέφερε: «Η υποβολή απευθείας στο Δικαστήριο που ζητά έκτακτη γραπτή εντολή είναι κάτι ασυνήθιστο, αλλά έχει τα θεμέλια της. Παρόλο που μια τέτοια ικανοποίηση αιτήματος είναι σπάνια, το Δικαστήριο θα το χορηγήσει «όταν πρόκειται για ζήτημα δημόσιας σημασίας ή όταν το ζήτημα είναι τέτοιας φύσης που είναι ιδιαιτέρως κατάλληλο να ληφθεί τέτοια ενέργεια από το Δικαστήριο».

Η Epoch Times απευθύνθηκαν στην Πάουελ για σχόλια. Δεν φαίνεται να έχει δημοσιεύσει σχόλιο σχετικά με την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου στη σελίδα της στο Telegram την 1η Μαρτίου.

Μια ημέρα πριν την ορκωμοσία του Προέδρου Τζο Μπάιντεν στις 20 Ιανουαρίου, η Πάουελ απέσυρε μια άλλη αγωγή στο Ανώτατο Δικαστήριο, όπου αμφισβητούσε τα εκλογικά αποτελέσματα της Γεωργίας.

Η Πάουελ ανακοίνωσε επίσης ότι ξεκίνησε ένα Super PAC αφιερωμένο στην ελευθερία του λόγου, τα συνταγματικά δικαιώματα και το «ιερό δικαίωμα των ελεύθερων και δίκαιων εκλογών».

Η Πάουελ στα τέλη Ιανουαρίου είπε ότι δημιούργησε το Restore the Republic Super PAC, το οποίο είναι μια ανεξάρτητη επιτροπή πολιτικής δράσης μόνο για δαπάνες που μπορεί να λάβει απεριόριστες συνεισφορές και μπορεί να συμμετέχει σε απεριόριστες πολιτικές δαπάνες για πρωτοβουλίες, υπό την προϋπόθεση ότι δεν συντονίζεται άμεσα από εκστρατείες ή υποψηφίους.

«Ο αμερικανικός λαός αξίζει μια φωνή που εκθέτει και απορρίπτει το συμφέρον των πολιτικών κομμάτων, τον έλεγχο των τεχνολογικών κολοσσών και τα ψέματα των ψεύτικων ειδήσεων», είπε.

Εν τω μεταξύ, μετά την παραβίαση του Καπιτωλίου στις 6 Ιανουαρίου, το Twitter ανέστειλε τους λογαριασμούς ορισμένων συντηρητικών, συμπεριλαμβανομένου της Πάουελ. Η Πάουελ, σε μια δήλωση της στην Epoch Times εκείνη την εποχή, είπε ότι «δεν υπήρχε καμία προειδοποίηση» για τη διαγραφή του λογαριασμού της στο Twitter, προσθέτοντας ότι «είναι απίστευτο».

«Οι ενέργειες του Twitter και οι τράπεζες που κλείνουν λογαριασμούς ατόμων που πήγαν στο DC είναι φασισμός στην πιο αγνή του μορφή. … Είναι ένα κομμουνιστικό πραξικόπημα, μακρύ και καλά σχεδιασμένο», είπε σε email τον Ιανουάριο.

Η Πάουελ, η οποία υπερασπίστηκε με επιτυχία τον Στρατηγό  Μάικλ Φλιν, μπήκε στη νομική ομάδα του Τραμπ τον Νοέμβριο του 2020, παρόλο που η ομάδα αργότερα απομακρύνθηκε από αυτήν και είπε ότι τώρα εργάζεται ανεξάρτητα.

Εκτός αυτού, η Dominion Voting Systems υπέβαλε αγωγή 1,3 δισ. δολαρίων εναντίον της Πάουελ, καθώς και παρόμοιες αγωγές εναντίον του Ρούντι Τζουλιάνι και του Μάικ Λίντελ. Ο δικηγόρος της Πάουελ, Λιν Γουντ, ανέφερε σε δηλώσεις τον περασμένο μήνα ότι δεν έκανε τίποτα κακό.

«Η Σίντνεϊ και εγώ δεν θα εκφοβιστούμε», είπε ο Γουντ, προσθέτοντας ότι αυτός και η Πάουελ «δεν θα περάσουν ήσυχα τη νύχτα».

Ο Tom Ozimek συνέβαλε σε αυτό το άρθρο.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε