Τρίτη, 05 Δεκ, 2023
Το Ανώτατο Δικαστήριο βρίσκεται στην Ουάσινγκτον, στις 5 Νοεμβρίου 2020. (J. Scott Applewhite / AP Photo)

Το Ανώτατο Δικαστήριο θα εξετάσει το ενδεχόμενο να δεχθεί προσφυγές για το εκλογικό αποτέλεσμα σε διάσκεψη τον Φεβρουάριο

Εγγραφή στο Newsletter της Epoch Times

Το Ανώτατο Δικαστήριο των Η.Π.Α. προγραμμάτισε την Παρασκευή να εξετάσει το ενδεχόμενο να δεχθεί αρκετές αγωγές υψηλού προφίλ για το αποτέλεσμα των εκλογών του 2020 στη διάσκεψή του της 19ης Φεβρουαρίου, συμπεριλαμβανομένων αυτών που κατατέθηκαν από τους δικηγόρους Σίντνεϊ Πάουελ και Λιν Γουντ και την εκστρατεία του Τραμπ.

Σύμφωνα με την λίστα των υποθέσεων, οι αγωγές περιλαμβάνουν την υπόθεση της Σίντνεϊ Πάουελ στο Μίσιγκαν (20-815), την αγωγή της εκστρατείας του Τραμπ στην Πενσυλβάνια (20-845) και την αγωγή στο Ουισκόνσιν (20-882), την αγωγή της Πενσυλβάνιας που κατατέθηκε από τον βουλευτή Μάικ Κέλι (20-810) και η υπόθεση του Λιν Γουντ στην Γεωργία (20-799).

Όλες οι υποθέσεις υποστηρίζουν ότι υπήρξε κάποια παράνομη συμπεριφορά όσον αφορά τις εκλογές που επηρεάσε το εκλογικό αποτέλεσμα, συμπεριλαμβανομένης της χρονικής επέκτασης της ψηφοφορίας μέσω ταχυδρομείου από τους εκλογικούς αξιωματούχους, οι οποίοι άλλαξαν τους κανονισμούς παραβιάζοντας έτσι τους εκλογικούς νόμους της πολιτείας, την έλλειψη επαρκών μέτρων ασφαλείας όσον αφορά την επιστολική ψήφο, ζητήματα σχετικά με τα μηχανήματα ψηφοφορίας και άρνηση ουσιαστικής πρόσβασης στους εκλογικούς παρατηρητές.

Το Ανώτατο Δικαστήριο αρνήθηκε να εκδόσει έκτακτη διαταγή ή να επιταχύνει τις διαδικασίες σε σχέση με τις υποθέσεις όπως ζητήθηκε στις αντίστοιχες αναφορές που κατατέθηκαν πριν από την ορκωμοσία του Προέδρου Τζο Μπάιντεν στις 20 Ιανουαρίου.

Το αίτημα της Πάουελ στο Μίσιγκαν (pdf) ζητούσε «έκτακτη διαταγή, κηρύσσοντας τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών που επικυρώθηκαν από αξιωματούχους του Μίσιγκαν αντισυνταγματικά και ενάντια στο νόμο, μαζί με δικαστική εντολή που να ακυρώνει την επικύρωση αυτών των αποτελεσμάτων».

Το αίτημα του Γουντ στη Γεωργία (pdf) ζητούσε από το Ανώτατο Δικαστήριο να «εκδώσει έκτακτη διαταγή που να δίνει εντολή στους υπέυθυνους να ακυρώσουν την επικύρωση των αποτελεσμάτων των Προεδρικών Εκλογών».

Το αίτημα του Κέλι (pdf) ζητούσε από το δικαστήριο να εκδόσει εντολή «που να απαγορεύει στα εκτελεστικά όργανα να προβούν σε επίσημες ενέργειες για να καταθέσουν, να υπολογίσουν, να εξακριβώσουν ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο να οριστικοποιήσουν τα αποτελέσματα των εκλογών».

Οι αγωγές της εκστρατείας του Τραμπ ομοίως καλούσαν σε έκτακτη διαταγή υπό μορφή ταχείας ακρόασης και μπλοκάρισμα της πιστοποίησης της ψηφοφορίας του εκλεκτορικού σώματος για τον Μπάιντεν.

Ορισμένοι από τους δικηγόρους των υποθέσεων δήλωσαν ότι η αντιμετώπιση των προκλήσεων είναι σημαντική, καθώς θα μπορούσαν να έχουν αντίκτυπο στη μακροπρόθεσμη εκλογική δικαιοσύνη.

«Το νομικό ζήτημά μας παραμένει σημαντικό και χρειάζεται την επανεξέταση του δικαστηρίου», δήλωσε ο δικηγόρος Τζον Ίστμαν στο Washington Examiner, αναφερόμενος στη συμπεριφορά της Πενσυλβανίας κατά τις εκλογές του 2020.

Ο Γκρεγκ Τουιφελ, δικηγόρος του Κέλι, είπε στο Washington Examiner ότι ο βουλευτής δεν έχει καμία πρόθεση να αποσύρει την αγωγή.

Το Ανώτατο Δικαστήριο διατηρεί απόσταση από τις εκλογικές προκλήσεις του Τραμπ. Τον Δεκέμβριο, απέρριψε αγωγή που κατατέθηκε από τον Ρεπουμπλικανικό γενικό εισαγγελέα του Τέξας και υποστηρίχθηκε από τον Τραμπ που επιδιώκε την ακύρωση των εκλογικών αποτελέσματων σε τέσσερις Πολιτείες.

Εάν, στη διάσκεψη της 19ης Φεβρουαρίου, το Ανώτατο Δικαστήριο αποφασίσει να αναλάβει οποιαδήποτε από τις εκλογικές αγωγές, πιθανότατα η ετυμηγορία δεν θα βρεί πριν τον Οκτώβριο.

Σε μια σαρωτική έκθεση σχετικά με την ακεραιότητα των εκλογών του 2020, ο σύμβουλος του Τραμπ Πίτερ Ναβάρο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι ισχυρισμοί για παρατυπίες γύρω από την ψηφοφορία σε βασικές πολιτείες ήταν αρκετά σοβαρές ώστε να δικαιολογούν επείγουσα έρευνα και αρκετά ουσιαστικές για να ανατρέψουν τα αποτελέσματα.

«Εάν αυτές οι εκλογικές παρατυπίες δεν διερευνηθούν πλήρως πριν από την Ημέρα της ορκωμοσίας και συνεπώς επιτραπεί ουσιαστικά να γίνει, αυτό το έθνος διατρέχει τον πολύ πραγματικό κίνδυνο του να μην είναι σε θέση να διεξαγάγει ξανά δίκαιες προεδρικές εκλογές», προειδοποίησε ο Ναβάρο στην έκθεσή του.

Ακολουθήστε τον Tom στο Twitter: @OZImekTOM

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο SafeChat @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε