Κυριακή, 03 Μαρ, 2024
Ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις μιλάει κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχωρείται στο τιμητικό μουσείο της ταξιαρχίας 2506 στην πόλη Hialeah της Φλόριντα, στις 5 Αυγούστου 2021. (Joe Raedle/Getty Images)

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Φλόριντα ενέκρινε την έρευνα του ΝτεΣάντις για τους διακινητές ανθρώπων

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Φλόριντα έδωσε την Τετάρτη την άδεια στον κυβερνήτη της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις να διατάξει μια πολιτειακή έρευνα σχετικά με τις φερόμενες δραστηριότητες εμπορίας ανθρώπων που βοηθούνται από διεθνικές εγκληματικές οργανώσεις (TCO).

Το δικαστήριο ενέκρινε το αίτημα του ΝτεΣάντις να συστήσει ένα πολιτειακό σώμα ενόρκων για αρχική διάρκεια 12 ημερολογιακών μηνών προκειμένου να ερευνήσει τις TCO και τις θυγατρικές τους που φέρονται να διακινούν λαθραία ανθρώπους -ιδίως παιδιά- μέσω των νότιων συνόρων, σύμφωνα με τα δικαστικά αρχεία που εξέτασε η The Epoch Times.

Το πολιτειακό σώμα ενόρκων θα διερευνήσει ανεξάρτητα τις εγκληματικές δραστηριότητες που καταγγέλλονται στην αίτηση, συμπεριλαμβανομένης της λαθρεμπορίας ανθρώπων, των απαγωγών και του ξεπλύματος παράνομων ουσιών, και θα διατυπώσει συστάσεις σχετικά με τους ισχύοντες νόμους και τις μεθόδους επιβολής του νόμου, εάν κριθεί απαραίτητο, σύμφωνα με την αίτηση.

Η δικαστής Έλεν Σ. Μάστερς, επικεφαλής δικαστής της δέκατης δικαστικής περιφέρειας, θα προεδρεύσει του σώματος ενόρκων.

«Ο σκοπός του μεγάλου σώματος ενόρκων θα είναι να ερευνήσει άτομα και οργανώσεις που συνεργάζονται ενεργά με ξένους υπηκόους, καρτέλ ναρκωτικών, κογιότ, για την παράνομη διακίνηση ανηλίκων -κάποιοι μόλις 2 ετών- μέσω των συνόρων και στη Φλόριντα», δήλωσε ο ΝτεΣάντις κατά τη διάρκεια ενημέρωσης του Τύπου στις 17 Ιουνίου.

«Πολλά παιδιά που διακινούνται λαθραία “δέχονται επίθεση, βιάζονται, απαγάγονται ή/και σκοτώνονται”», αναφέρεται στην αίτηση. «Χρησιμοποιούνται για τη διακίνηση ναρκωτικών και όπλων, καθώς και για το ξέπλυμα χρήματος».

Η αναφορά συνεχίζει επικαλούμενη κυβερνητικά στοιχεία σύμφωνα με τα οποία οι πράκτορες της Συνοριοφυλακής συνέλαβαν πάνω από 108.000 ασυνόδευτα παιδιά που είχαν περάσει παράνομα τα σύνορα κατά το οικονομικό έτος 2021.

Σχεδόν όλοι οι ασυνόδευτοι ανήλικοι έρχονται λαθραία από το Μεξικό, τη Γουατεμάλα, την Ονδούρα ή το Ελ Σαλβαδόρ, σύμφωνα με τα στοιχεία των Τελωνείων και της Προστασίας των Συνόρων.

Μόλις συλληφθούν, τα ασυνόδευτα παιδιά υποβάλλονται σε επεξεργασία από τη Συνοριοφυλακή και μεταφέρονται στο Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών (HHS), συνήθως εντός 72 ωρών. Στη συνέχεια, το HHS τοποθετεί το παιδί σε ανάδοχο, ο οποίος συχνά είναι μέλος της οικογένειας του παιδιού, σύμφωνα με την αίτηση.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου της 17ης Ιουνίου στον ιστότοπο του κυβερνήτη, το σώμα ενόρκων θα διερευνήσει επίσης «τις τοπικές κυβερνήσεις που βοηθούν αυτό το σύστημα λαθρεμπορίας παραβιάζοντας εσκεμμένα την πολιτειακή νομοθεσία, η οποία τους υποχρεώνει να συνεργάζονται με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση σε θέματα μετανάστευσης».

Η αναφορά κατονομάζει την κομητεία Μαϊάμι-Ντέιντ ως έναν από τους κυβερνητικούς φορείς που ερευνώνται.

«Σύμφωνα με αναφορές από τις ομοσπονδιακές αρχές επιβολής του νόμου, ωστόσο, η κομητεία Μαϊάμι-Ντέιντ αρνείται να ικανοποιήσει τα ομοσπονδιακά αιτήματα για την ανάληψη της επιμέλειας εγκληματιών αλλοδαπών στα κέντρα κράτησης του Μαϊάμι-Ντέιντ, συμπεριλαμβανομένων αλλοδαπών που έχουν συλληφθεί για απόπειρα δολοφονίας, ενδοοικογενειακή βία με στραγγαλισμό, επίθεση με φονικό όπλο και ασέλγεια σε ανήλικο», αναφέρεται στην αίτηση.

«Η Μαϊάμι-Ντέιντ φαίνεται να βασίζει αυτή την παράνομη συμπεριφορά στην δόλια χρήση της εξαίρεσης του θύματος και του μάρτυρα».

Η αίτηση του ΝτεΣάντις έρχεται ως μέρος αυτού που το γραφείο του ανακοίνωσε ως ένα μέτρο τριών τμημάτων για την «προστασία των κατοίκων της Φλόριντα από τις επικίνδυνες επιπτώσεις της κρίσης των συνόρων του Μπάιντεν».

Τα άλλα δύο μέρη περιλαμβάνουν τη συγκρότηση μιας «δύναμης κρούσης από προσωπικό της πολιτειακής και τοπικής αστυνομίας» για την αντιμετώπιση των παράνομων δραστηριοτήτων στα σύνορα και την υπογραφή σε νόμο ενός νομοσχεδίου (SB 1808) που θα απαγορεύει «στις κυβερνητικές υπηρεσίες να συνάπτουν συμβάσεις με οποιονδήποτε κοινό μεταφορέα που διευκολύνει την επανεγκατάσταση παράνομων αλλοδαπών στη Φλόριντα».

Η Charlotte Cuthbertson συνέβαλε σε αυτό το ρεπορτάζ.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε