Παρασκευή, 14 Ιούν, 2024
Τα κεντρικά γραφεία των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) στην Ατλάντα, στις 23 Απριλίου 2020. (Tami Chappell/AFP via Getty Images)

Το CDC επιβεβαιώνει το σχέδιο προσθήκης εμβολίων COVID-19 στο Πρόγραμμα Εμβολιασμού των παιδιών

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) επιβεβαίωσαν στις 19 Οκτωβρίου τα σχέδια για την προσθήκη των εμβολίων COVID-19 στο πρόγραμμα εμβολιασμού των παιδιών, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει στην υποχρεωτική λήψη των εμβολίων για τους μαθητές σε ορισμένες πολιτείες.

“Όπως θα συζητήσουμε σήμερα και αύριο, η ενσωμάτωση των εμβολίων COVID-19 στο πρόγραμμα εμβολιασμού και στο πρόγραμμα “Εμβόλια για παιδιά” (VFC) είναι ένα σημαντικό βήμα προς την ένταξη των εμβολίων COVID-19 σε ένα πρόγραμμα εμβολιασμού ρουτίνας”, δήλωσε η Δρ Σάρα Όλιβερ, αξιωματούχος του CDC, σε μια ομάδα συμβούλων του οργανισμού κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίασης στις 19 Οκτωβρίου.

Μια ημερήσια διάταξη για τη συνεδρίαση ανέφερε ότι οι σύμβουλοι θα ψήφιζαν τα προγράμματα εμβολιασμού για παιδιά και εφήβους για το 2023, αλλά δεν διευκρίνισε αν θα μπορούσαν να προστεθούν τα εμβόλια COVID-19.

Η συμβουλευτική επιτροπή για τις πρακτικές ανοσοποίησης (ACIP), και η ομάδα συμβούλων, συνιστά εμβόλια για ένταξη στο πρόγραμμα για τρεις διαφορετικές ηλικιακές ομάδες – από τη γέννηση έως τους 15 μήνες, από τους 18 μήνες έως τα 18 έτη και για τους ενήλικες. Το CDC και δύο εταίροι λαμβάνουν την τελική απόφαση για την ένταξη.

Το CDC έγραψε επίσης στο Twitter ότι η επιτροπή “θα ψηφίσει για ένα επικαιροποιημένο πρόγραμμα εμβολιασμού για την παιδική ηλικία”, μετά την εμφάνιση του Dr. Marty Makary, καθηγητή του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, στην εκπομπή “Tucker Carlson Tonight” του Fox News αργά την Τετάρτη για να μιλήσει κατά της προσθήκης των εμβολίων COVID-19 στο πρόγραμμα.

Οι αξιωματούχοι του CDC δεν απάντησαν σε λεπτομέρειες σχετικά με τη διαφαινόμενη ψηφοφορία για το πρόγραμμα του 2023, η οποία έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη. Η Sarah Meyer, αξιωματούχος του CDC, δήλωσε σε πρόσφατη ομιλία της στο CDC Foundation ότι οι σύμβουλοι θα συζητήσουν τα εμβόλια COVID-19 που εμφανίζονται στα προγράμματα εμβολιασμού για παιδιά, εφήβους και ενήλικες.

Η Barbara Loe Fisher, συνιδρύτρια και πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Πληροφόρησης για τα Εμβόλια, δήλωσε στους Epoch Times σε ηλεκτρονικό μήνυμα ότι εάν τα εμβόλια COVID-19 δεν προστεθούν στο πρόγραμμα αυτή την εβδομάδα, πιθανότατα θα προστεθούν στο μέλλον.

“Δεν έχει υπάρξει ούτε ένα εμβόλιο που να έχει παραχθεί από τη φαρμακοβιομηχανία και να έχει αδειοδοτηθεί για τα παιδιά στις ΗΠΑ, το οποίο να μην έχει τελικά συστηθεί από ομοσπονδιακούς αξιωματούχους υγείας για τα παιδιά και να μην έχει τοποθετηθεί στο πρόγραμμα παιδικών εμβολίων του CDC”, δήλωσε η ίδια.

Υποχρεωτικότητα

Ενώ το CDC προσπάθησε να αποστασιοποιηθεί από την υποχρεωτικότητα, ορισμένες περιοχές έχουν υιοθετήσει σχεδόν όλες τις οδηγίες του CDC ως εντολές.

“Οι πολιτείες καθορίζουν τις απαιτήσεις εμβολίων για τα παιδιά των σχολείων, όχι το ACIP ή το CDC”, δήλωσε το CDC.

Τα προγράμματα για παιδιά και εφήβους παρουσιάζονται ως οδηγίες, αλλά ορισμένες πολιτείες υιοθετούν ορισμένα ή όλα τα συνιστώμενα εμβόλια ως υποχρεωτικούς εμβολιασμούς για τη φοίτηση στο σχολείο. Αξιωματούχοι σε ορισμένες πολιτείες και πόλεις, συμπεριλαμβανομένης της Καλιφόρνιας, δήλωσαν ότι σχεδιάζουν ή έχουν ήδη αρχίσει να επιβάλλουν τον εμβολιασμό COVID-19 για ορισμένες ηλικιακές ομάδες για τη δυνατότητα συμμετοχής στο σχολείο.

Άλλες πολιτείες έχουν απαγορεύσει τις εντολές για το εμβόλιο COVID-19.

Ο Dr. Joseph Ladapo, γενικός χειρουργός της Φλόριντα, δήλωσε ότι η Φλόριντα δεν θα επιβάλει τα εμβόλια COVID-19 για τη φοίτηση στο σχολείο.

“Οι εντολές για το COVID ΔΕΝ επιτρέπονται στη Φλόριντα, ΔΕΝ προωθούνται στα σχολεία και συνεχίζω να συνιστώ εναντίον τους για υγιή παιδιά”, έγραψε στο Twitter.

Ομόφωνη ψήφος

Οι σύμβουλοι του CDC ψήφισαν ομόφωνα την Τετάρτη να προσθέσουν τα εμβόλια COVID-19 στα “Εμβόλια για τα Παιδιά” (VFC), ένα πρόγραμμα που αποσκοπεί στο να διασφαλίσει ότι τα φτωχά παιδιά και οι έφηβοι λαμβάνουν ορισμένα εμβόλια.

Τα εμβόλια δεν θα είναι άμεσα διαθέσιμα μέσω του προγράμματος, επειδή η αμερικανική κυβέρνηση παρέχει ήδη εμβόλια που αγοράστηκαν με χρήματα των φορολογουμένων στο υγειονομικό προσωπικό σε όλη τη χώρα. Αλλά μόλις λήξουν οι συμφωνίες που έχει συνάψει η κυβέρνηση με τους κατασκευαστές και δεν ανανεωθούν, το σύστημα παραγγελίας εμβολίων COVID-19 θα αλλάξει. Σε εκείνο το σημείο, οι πάροχοι VFC θα μπορούν να παραγγείλουν τα εμβόλια μέσω του προγράμματος.

Το CDC θα αρχίσει να λαμβάνει μέτρα για την ανάθεση συμβάσεων στους κατασκευαστές μέσω του προγράμματος μόλις τα εμβόλια “εμπορευματοποιηθούν”, δήλωσε στην επιτροπή η Jeanne Santoli, αξιωματούχος του CDC.

Ο Dr. Jeffrey Duchin, αξιωματικός υγείας στο Σιάτλ και την κομητεία King County, ο οποίος εκπροσωπούσε την Εθνική Ένωση Υγειονομικών Υπαλλήλων Κομητειών και Πόλεων ως ex officio μέλος κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, δήλωσε ότι η ψήφιση της προσθήκης των εμβολίων COVID-19 στο VFC θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση της ανισότητας των εμβολίων, ή ορισμένων φυλετικών ομάδων που λαμβάνουν εμβόλια σε χαμηλότερα ποσοστά από άλλες.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε