Κυριακή, 04 Δεκ, 2022
Ο δημοσιογράφος του Newsmax Σον Σπάισερ εμφανίζεται στον Λευκό Οίκο στην Ουάσινγκτον στις 20 Μαρτίου 2020. (Jim Watson / AFP μέσω Getty Images)

Το CNN προσπαθεί να μας βγάλει από τις πλατφόρμες: Newsmax

Ένα ανταγωνιστικό ειδησεογραφικό μέσο επισημαίνει τις προσπάθειες του CNN να το κόψει από τις πλατφόρμες.

Το Newsmax TV σημείωσε μεγάλη ανάπτυξη από τις εκλογές του 2020, παίρνοντας μερίδιο τηλεθέασης από το Fox News. Ωστόσο, η ανάπτυξή του έχει προκαλέσει διάφορες εκκλήσεις για λογοκρισία με επικεφαλή το CNN.

Ένας δημοσιογράφος του CNN πίεσε πρόσφατα τους παρόχους καλωδιακής τηλεόρασης να κόψουν τη μετάδοση του Newsmax κατηγορώντας την κάλυψή του για την παραβίαση του Καπιτωλίου των ΗΠΑ στις 6 Ιανουαρίου. Ισχυρίστηκε ότι το Newsmax ασχολείται με την «απόρριψη των εκλογών», με το να αναφέρει καταγγελίες για εκλογική νοθεία. Και ο πρώην διοικητικός υπάλληλος του Facebook, Άλεξ Στάμος, στο κυριακάτικο τηλεοπτικό σόου του CNN πίεσε για λογοκρισία, λέγοντας ότι το Newsmax και ένα άλλο ειδησεογραφικό μέσο, το One America News, «έχουν ελευθερία λόγου, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι χρειαζόμαστε τους Verizon, AT&T, Comcast φέρνοντάς τους έτσι σε δεκάδες εκατομμύρια σπίτια».

Μόνο ένας πάροχος καλωδιακής τηλεόρασης απάντησε στο CNN. Η CenturyLink δήλωσε ότι είναι δεσμευμένη να παρέχει «μια ποικιλία καναλιών μετάδοσης που καλύπτουν χιλιάδες θέματα» και ότι δεν «υποστηρίζει συγκεκριμένα μέσα ή πρακτορεία, αλλά υποστηρίζει την πρόσβαση και την επιλογή των θεατών».

Η Epoch Times επικοινώνησε με τους τηλεοπτικούς παρόχους που το CNN επικοινώνησε και ρώτησε εάν είχαν σκεφτεί να αφαιρέσουν το Newsmax ή το CNN. Η CenturyLink παρείχε την ίδια δήλωση που έδωσε και στο CNN, ενώ η Dish είπε στην Epoch Times: «Οι ιδιοκτήτες δικτύου (και οι συντακτικές ομάδες) είναι υπεύθυνοι για το περιεχόμενο που μας παραδίδουν. Υπό την προϋπόθεση ότι το περιεχόμενο είναι νόμιμο, γενικά δεν έχουμε τη δυνατότητα να επεξεργαζόμαστε μονομερώς περιεχόμενο ή να αφαιρούμε κανάλια από τη σειρά μας με βάση το περιεχόμενό τους. Οι πελάτες μας έχουν την ευελιξία να συντονίζουν, να αφαιρούν ή να αποκλείουν κανάλια και περιεχόμενο με βάση την πλατφόρμα που χρησιμοποιούν».

Η Newsmax είπε στην Epoch Times σε μια ηλεκτρονική δήλωση: «Το Newsmax είναι απογοητευμένο που το CNN, το οποίο έχει μια μακρά ιστορία λανθασμένων αναφορών και θεωριών συνωμοσίας με τις αναφορές του σχετικά με τον Φάκελο Steele και τη Ρωσική Συμπαιγνία, προτρέπει τις καλωδιακές εταιρείες να αφαιρέσουν το Newsmax από τις πλατφόρμες τους».

«Ο πραγματικός λόγος του CNN, είναι η εξάλειψη του Newsmax ως ανταγωνιστή. Το Newsmax είναι τώρα το 4ο κανάλι καλωδιακών ειδήσεων με την υψηλότερη βαθμολογία και το Newsmax είναι σαφώς σε τροχιά για να ξεπεράσει το CNN στις αξιολογήσεις», πρόσθεσε.

Ένας μη τεκμηριωμένος φάκελος από τον πρώην Βρετανό κατάσκοπο Christopher Steele, που χρηματοδοτήθηκε από την εκστρατεία της Δημοκρατικής υποψήφιας για την προεδρία Χίλαρι Κλίντον και τη Δημοκρατική Εθνική Επιτροπή, έπαιξε κεντρικό ρόλο σε μια έρευνα για τους ισχυρισμούς των σχέσεων μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και της εκστρατείας του και Ρωσικών φορέων.

Το CNN προώθησε σε μεγάλο βαθμό τόσο τον φάκελο όσο και την έρευνα, η οποία ολοκληρώθηκε χωρίς ενδείξεις συνωμοσίας.

«Οι ισχυρισμοί του CNN για το Newsmax είναι επίσης ψευδείς. Το Newsmax δεν αρνήθηκε ποτέ τα εκλογικά αποτελέσματα. Δώσαμε όλες τις αμφισβητούμενες πολιτείες υπέρ του Μπάιντεν καθώς επικυρώθηκαν και τον αποδέχτηκαμε ως εκλεγμένο Πρόεδρο στις 14 Δεκεμβρίου», πρόσθεσε το Newsmax. «Σημειώνουμε ότι η κάλυψή μας της εκλεκτορικής πρόκλησης του προέδρου Τραμπ ήταν παρόμοια με το Fox News και το Fox Business, όμως αυτά δεν περιλαμβάνονται στην πρόσφατη μαύρη λίστα του CNN. Προφανώς δεν πρόκειται για συντακτικές ανησυχίες, αλλά για την απομάκρυνση ενός νέου ανταγωνιστή καλωδιακών ειδήσεων».

Το One America News είπε στην Epoch Times μέσω email ότι τα στελέχη συζητούν την προσπάθεια για λογοκρισία του CNN εσωτερικά και συμβουλεύονται τους δικηγόρους τους.

Το CNN δεν απάντησε σε αίτημα για σχολιασμό.

 

Ακολουθήστε τον Zachary στο Twitter: @zackstieber

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε