Πέμπτη, 18 Απρ, 2024
Ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ συμμετέχουν σε μια παρέλαση στη Νέα Υόρκη στις 18 Απριλίου 2021, για να τιμήσουν την 22η επέτειο της ειρηνικής έκκλησης της 25ης Απριλίου 10.000 ασκουμένων του Φάλουν Γκονγκ στο Πεκίνο. (Samira Bouaou/The Epoch Times)

Το δημοφιλές πρόγραμμα «Squid Game» ρίχνει φως στη συγκομιδή οργάνων ζωντανών ανθρώπων από το ΚΚΚ

Lisa Bian

Η σκηνή ξεκινά με έναν ματωμένο άντρα να τον βγάζουν από ένα κουτί και να τον τοποθετούν σε ένα χειρουργικό τραπέζι. Χωρίς να ελέγξει τα ζωτικά του σημεία, ένας χειρουργός ανοίγει αμέσως το σώμα και εκθέτει τα εσωτερικά όργανα. «Πάρτε το!» Μια φωνή διατάζει. Στη συνέχεια, ένα νεφρό τραβιέται από την κοιλιά, τοποθετείται σε μια τσάντα γεμάτη υγρά και αποστέλλεται στο δρόμο του για να πωληθεί στη μαύρη αγορά.

Αυτή η φρικιαστική σκηνή είναι από την πρώτη σεζόν, επεισόδιο πέντε της παγκόσμιας επιτυχημένης σειράς του Netflix, «Squid Game», ένας εξαμερής φανταστικός διαγωνισμός που λαμβάνει χώρα στην Κορέα.

Στο σόου, οι υπεύθυνοι προσλήψεων αναζητούν 456 διαγωνιζόμενους και τους καλούν να πάρουν μέρος σε ένα διαγωνισμό με έναν νικητή που παίρνει το έπαθλο των 38 εκατομμυρίων δολαρίων. Συγκεκριμένα αναζητούνται διαγωνιζόμενοι που αγωνίζονται οικονομικά, βαθιά χρεωμένοι σε τοκογλύφους, ή απλά κακότυχους που αισθάνονται ότι δεν έχουν τίποτα να χάσουν.

Μετά την έναρξη του πρώτου παιχνιδιού, οι ανυποψίαστοι διαγωνιζόμενοι σοκαρίζονται όταν μαθαίνουν ότι οι χαμένοι πληρώνουν με τη ζωή τους. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, ένοπλες καμουφλαρισμένες οθόνες πυροβολούν για να σκοτώσουν οποιονδήποτε διαγωνιζόμενο κάνει λάθος ή αποτυγχάνει να φτάσει στο τέλος του παιχνιδιού. Σε αυτό το σημείο, οι νεκροί και οι ετοιμοθάνατοι μεταφέρονται σε ξύλινα κουτιά και αποτεφρώνονται. Τα κουτιά όσων έχουν διασώσιμα όργανα επισημαίνονται με κόκκινη κουκκίδα και αποστέλλονται γρήγορα στο χειρουργείο.

Το «Squid Game» δεν είναι το πρώτο ή μοναδικό έργο της Κορέας που επικεντρώνεται στην αναγκαστική συγκομιδή οργάνων. Η Κορέα κυκλοφόρησε μια ταινία με τίτλο «Traffickers» το 2012. Η ταινία βασίστηκε στην πραγματική εμπειρία μιας Κορεάτισσας γυναίκας που της αφαιρέθηκε όργανο για κέρδος από κορεάτικες οργανώσεις της μαφίας σε συνεργασία με κινεζικά τελωνεία, νοσοκομεία και αστυνομικά τμήματα. Η TV North Korea κινηματογράφησε επίσης ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο «Kill to Live» το 2017.

Σε συνέντευξή του στην Epoch Times, ο Λι Σουνγκ Γουόνγκ, πρόεδρος της Ένωσης Της Κορέας για τις Δεοντολογικές Μεταμοσχεύσεις Οργάνων, δήλωσε ότι δεν υπάρχουν ακριβή στατιστικά στοιχεία μέχρι στιγμής που να επιβεβαιώνουν τους αριθμούς. Οι κινεζικές αρχές κρύβουν τα γεγονότα και οι κορεάτες συντονίζουν τις επισκέψεις τους στα νοσοκομεία μέσω ανεπίσημων διαύλων. Η κορεατική κυβέρνηση δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει τον αριθμό των κορεάτων που λαμβάνουν μεταμοσχεύσεις στην Κίνα.

Στο ντοκιμαντέρ «Kill to Live», το οποίο δημιουργήθηκε από το νοτιοκορεατικό τηλεοπτικό δίκτυο TV Chosun «Investigative Report 7», η ερευνητική ομάδα επισκέφθηκε το Κεντρικό Νοσοκομείο του Τιεντζίν No. 1. Μόλις μια μέρα πριν φτάσει η ομάδα, οκτώ αλλοδαποί είχαν λάβει μεταμοσχεύσεις.

Σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ, κορεάτες πηγαίνουν στην Κίνα για μεταμοσχεύσεις από το 2000, και ότι πάνω από 2.000 Κορεάτες κάνουν το ταξίδι κάθε χρόνο. Σύμφωνα με το ίδιο ντοκιμαντέρ, 32.000 Κορεάτες από το 2017 περίμεναν για μεταμοσχεύσεις ζωτικών οργάνων και πολλοί θα ήταν πρόθυμοι να πληρώσουν τεράστια χρηματικά ποσά.

Οι συμμετέχοντες λαμβάνουν μέρος σε μια εκδήλωση όπου παίζουν το παιχνίδι “Squid Game” του Netflix στο Κορεατικό Πολιτιστικό Κέντρο στο Άμπου Ντάμπι, στις 12 Οκτωβρίου 2021. (Giuseppe Cacace/AFP μέσω Getty Images)

 

«Προκειμένου να έχουμε έναν ακριβή αριθμό Κορεάτων που έλαβαν μεταμοσχεύσεις στην Κίνα, προχωρούμε για να επιδιώξουμε συνεργασία με την κυβέρνηση και σχεδιάζουμε να ανακοινώσουμε τα αποτελέσματα στη διεθνή κοινότητα μόλις είναι διαθέσιμα», δήλωσε ο Λι.

Τον Ιούνιο, ειδικοί από το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα εξέδωσαν δήλωση αναφέροντας ότι ήταν «εξαιρετικά θορυβημένοι» από αναφορές για φερόμενη «αναγκαστική συγκομιδή οργάνων» από το ΚΚΚ με στόχο μειονότητες, «συμπεριλαμβανομένων των ασκούμενων του Φάλουν Γκονγκ, των Ουιγούρων, των Θιβετιανών, των Μουσουλμάνων και των Χριστιανών».

Η δήλωση ανέφερε ότι αξιόπιστες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα θύματα υποβάλλονται σε εξετάσεις αίματος και εξετάσεις οργάνων χωρίς τη συγκατάθεσή τους. Τα αποτελέσματα των δοκιμών καταγράφονται σε μια βάση δεδομένων με πηγές ζωντανών οργάνων με σκοπό τη μελλοντική κατανομή οργάνων. Στη συστηματική συγκομιδή οργάνων συμμετείχε το κινεζικό ιατρικό προσωπικό, συμπεριλαμβανομένων χειρουργών, αναισθησιολόγων και επαγγελματιών του δημόσιου τομέα.

Τον Φεβρουάριο του 2020, το Λαϊκό Νοσοκομείο Wuxi στην Κίνα πραγματοποίησε την πρώτη διπλή μεταμόσχευση πνευμόνων σε έναν 59χρονο ασθενή του οποίου οι πνεύμονες υπέστησαν βλάβη από τον ιό του ΚΚΚ, ο οποίος προκαλεί τον COVID-19.

Σύμφωνα με μια έκθεση του 2016 που δημοσιεύθηκε στο Journal of Biomedical Research, από το 1 εκατομμύριο έως 1,5 εκατομμύριο Κινέζους πολίτες που χρειάζονται μεταμόσχευση οργάνων κάθε χρόνο, λιγότεροι από 10.000 ταιριάζουν με επιτυχία.

Τον Ιούνιο του 2019, το Δικαστήριο της Κίνας, μια ανεξάρτητη διεθνής οντότητα στο Λονδίνο της Αγγλίας, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα όργανα των κρατουμένων συνείδησης έχουν συλλέγεται με τη σειρά τους σε μεγάλη κλίμακα, μερικές φορές όσο είναι ακόμα ζωντανοί. Τα όργανα χρησιμοποιούνται για την εξυπηρέτηση του ταχέως αναπτυσσόμενου εμπορίου μεταμοσχεύσεων, το οποίο παράγει περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια ετησίως. Η έκθεσή τους αναφέρει ότι «οι ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ ήταν μία, και ενδεχομένως η κύρια, πηγή προμήθειας οργάνων».

Διαβάστε επίσης: Η Ελληνίδα ιατρός που αποκαλύπτει το σύγχρονο Άουσβιτς της Κίνας

Η EvA Fu συνέβαλε σε αυτό το άρθρο.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε