Πέμπτη, 23 Μαΐ, 2024
Ένας άντρας σηκώνει μια κούτα με εκλογικό υλικό πριν το τοποθετήσει σε φορτηγό της UPS στην αποθήκη του υπουργείου Εσωτερικών της Γεωργίας στην Ατλάντα, στις 2 Δεκεμβρίου 2020. (Ivan Pentchoukov / Epoch Times)

Το eshop από το οποίο προμηθεύτηκε εκλογικό υλικό η Γεωργία φιλοξενείται σε Καναδική πλατφόρμα

Η ιστοσελίδα που χρησιμοποίησε το υπουργείο Εσωτερικών της Γεωργίας για την παραγγελία ψηφοδελτίων και άλλου εκλογικού υλικού φιλοξενείται στο Shopify, μια Καναδική πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου που παραδέχτηκε ότι παραβιάστηκε λίγο καιρό πριν την ημέρα των εκλογών.

Η διεύθυνση της ιστοσελίδας εμφανίζεται στο κάτω μέρος των αρχείων παραγγελιών των τοπικών εκλογικών γραφείων, μερικά από τα οποία πετάχτηκαν κοντά στην αποθήκη διανομής του υπουργείου Εσωτερικών.

Η ιστοσελίδα προορισμού του καταστήματος προστατεύεται με κωδικό πρόσβασης.

Η ιστοσελίδα αναφέρει: «Το κατάστημα εφοδιασμού εκλογικού υλικού της Γεωργίας προορίζεται μόνο για εκλογικούς υπαλλήλους της Γεωργίας. Προστατεύεται με κωδικό πρόσβασης. Αν χρειάζεστε πρόσβαση στο κατάστημα αλλά δεν γνωρίζετε τον κωδικό πρόσβασης, επικοινωνήστε με τον Ρασέλ Σίμονς στο γραφείο του υπουργού Εσωτερικών», και παραθέτει την ηλεκτρονική διεύθυνση και τον αριθμό τηλεφώνου του Σίμονς.

Το να εκθέτονται η ηλεκτρονική διεύθυνση και ο αριθμός τηλεφώνου των υπαλλήλων που γνωρίζουν τον κωδικό πρόσβασης του ιστότοπου τους καθιστά ευάλωτους σε απόπειρες ηλεκτρονικού ψαρέματος.

Ένα δελτίο παραγγελίας που πετάχτηκε κοντά στην αποθήκη του υπουργείου Εσωτερικών της Γεωργίας στην Ατλάντα δείχνει ότι το κατάστημα προμήθειας εκλογικού υλικού της Γεωργίας φιλοξενείται στο Shopify (Ανώνυμη υποβολή μέσω Epoch Times)

 

Οι τοπικοί εκλογικοί αξιωματούχοι χρησιμοποιούν τον ιστότοπο για να παραγγείλουν κενά επιστολικά ψηφοδέλτια, φακέλους ψηφοδελτίων, αιτήσεις για εγγραφή ψηφοφόρων, πινακίδες για τις κάλπες και άλλα υλικά. Η Epoch Times μπορεί να επιβεβαιώσει ότι κούτες, που φαίνεται να περιέχουν αυτά και άλλα αναλώσιμα, φορτώθηκαν από την αποθήκη σε φορτηγό της UPS. Η UPS δεν απάντησε σε αίτημα για κάποιο σχόλιο.

Το Shopify, στις 22 Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε  ότι δύο ανέντιμα μέλη του τμήματος υποστήριξής της πέταξαν τα δεδομένα περίπου 200 μελών. Η εταιρεία είχε δηλώσει ότι παρέπεμψε το θέμα στο FBI.

«Αυτό το περιστατικό δεν ήταν αποτέλεσμα τεχνικής αδυναμίας της πλατφόρμα μας και η πλειονότητα των εμπόρων που χρησιμοποιούν το Shopify δεν επηρεάζονται. Ωστόσο, εκείνοι των οποίων τα καταστήματα παραβιάστηκαν ενδέχεται να υπάρχει διαρροή των δεδομένων των πελατών τους. Αυτά τα δεδομένα περιλαμβάνουν βασικά στοιχεία επικοινωνίας, όπως ηλεκτρονική διεύθυνση, όνομα και διεύθυνση, καθώς και λεπτομέρειες για τις παραγγελίες προϊόντων και υπηρεσιών που αγοράστηκαν», δήλωσε το Shopify σε ένα άρθρο στο μπλογκ του.

Το Shopify δεν απάντησε άμεσα σε ερώτηση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σχετικά με το αν το κατάστημα εκλογικού υλικού της Γεωργίας ήταν ένας από τους λογαριασμούς που παραβιάστηκαν. Η εταιρεία δήλωσε προηγουμένως ότι έχει επικοινωνήσει με τα θύματα.

Το γραφείο του υπουργού Εσωτερικών της Γεωργίας δεν απάντησε άμεσα σε αίτημα για κάποιο σχόλιο.

Το Shopify είναι η δεύτερη Καναδική εταιρεία που έχει ανάμειξη στις εκλογές των ΗΠΑ. Η Dominion Voting Systems που εδρεύει στο Τορόντο αντιμετωπίζει κατηγορίες ότι τα εκλογικά της συστήματα, που χρησιμοποιήθηκαν σε πολιτείες-κλειδιά όπως η Γεωργία και το Μίσιγκαν, χειραγωγήθηκαν κακόβουλα ώστε να αλλάξουν το φετινό εκλογικό αποτέλεσμα. Η Dominion αρνήθηκε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς.

Ακολουθήστε τον Ivan στο Twitter: @ivanpentchoukov

Βοηθήστε μας να διαδώσουμε την αλήθεια, μοιραστείτε αυτό το άρθρο με φίλους σας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε