Κυριακή, 25 Σεπ, 2022

Το Facebook και το Twitter για πρώτη φορά κλειδώνουν τον λογαριασμό του Τραμπ

Μέσα κοινωνικής δικτύωσης καταργούν ένα βίντεο  του Τραμπ στο οποίο καλεί τους διαδηλωτές να εγκαταλείψουν το Καπιτώλιο ειρηνικά.

Το Twitter, και στη συνέχεια το Facebook, αργότερα την ίδια ημέρα, απενεργοποίησαν τον λογαριασμό του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, μετά τη διαγραφή των πρόσφατων δημοσιεύσεων που έκανε ο πρόεδρος, συμπεριλαμβανομένου ενός βίντεο στο οποίο καλούσε τους διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν την Τετάρτη στο κτίριο του Καπιτωλίου των ΗΠΑ στην Ουάσινγκτον να επιστρέψουν στα σπίτια τους, ειρηνικά.

«Ως αποτέλεσμα της άνευ προηγουμένου βίαιης κατάστασης στην Ουάσινγκτον, απαιτήσαμε την κατάργηση τριών tweets του @realDonaldTrump, που δημοσιεύτηκαν νωρίτερα σήμερα, λόγω επαναλαμβανόμενων και σοβαρών παραβιάσεων της πολιτικής μας σε θέματα Πολιτικής Προστασίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του Twitter.

«Αυτό σημαίνει ότι ο λογαριασμός του @realDonaldTrump θα κλειδωθεί για 12 ώρες μετά την κατάργηση αυτών των Tweets. Εάν τα Tweets δεν καταργηθούν, ο λογαριασμός θα παραμείνει κλειδωμένος», και συνεχίζει: «Μελλοντικές παραβιάσεις των κανόνων του Twitter, συμπεριλαμβανομένων της πολιτικής προστασίας και βίαιων απειλών, θα οδηγήσουν σε μόνιμη αναστολή του λογαριασμού του @realDonaldTrump».

Το Facebook και το Instagram που ανήκει στο Facebook, ακολούθησαν αργότερα με προσωρινό κλείδωμα του λογαριασμό του Τραμπ.

Το Facebook, το Twitter και το Youtube έχουν καταργήσει ένα βίντεο του προέδρου που καλεί τους διαδηλωτές να επιστρέψουν σπίτι τους. «Πρέπει να επιστρέψετε στο σπίτι σας τώρα. Πρέπει να έχουμε ειρήνη. Πρέπει να έχουμε νόμο και τάξη, πρέπει να σεβόμαστε τους υπέροχους ανθρώπους μας στο νομοθετικό σώμα και τα σώματα ασφαλείας», δήλωσε ο Τραμπ στο διαγραμμένο βίντεο.

Το Facebook ήταν το πρώτο μέσο που αφαίρεσε το βίντεο, το οποίο παρέμεινε ανεβασμένο μόνο για λίγες ώρες αργά το απόγευμα της Τετάρτης.

Ένας εκπρόσωπος του Facebook είπε σε δήλωση σε πρακτορεία ειδήσεων, «Οι βίαιες διαδηλώσεις στο Καπιτώλιο σήμερα είναι ντροπή. Απαγορεύουμε την υποκίνηση και την έκκληση βίας στην πλατφόρμα μας. Εξετάζουμε και καταργούμε ενεργά οποιοδήποτε περιεχόμενο παραβιάζει αυτούς τους κανόνες».

Ο Γκάι Ρόζεν, αντιπρόεδρος για θέματα πολιτικής προστασίας του Facebook, είπε σε δήλωσή του: «Αυτή είναι μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης και λαμβάνουμε τα κατάλληλα επείγοντα μέτρα, συμπεριλαμβανομένης της κατάργησης του βίντεο του Προέδρου Τραμπ. Το καταργήσαμε, διότι πιστεύουμε ότι συμβάλλει αντί να μειώνει τον κίνδυνο της συνεχιζόμενης βίας».

Ο Τραμπ δεν υποκίνησε βία κατά την ομιλία του.

Πριν την κατάργηση του βίντεο, το Facebook έβαλε μια ετικέτα στο βίντεο του προέδρου που συνδέεται με το «Κέντρο πληροφοριών ψηφοφορίας», το οποίο δείχνει τον υποψήφιο του Δημοκρατικού προέδρου Τζο Μπάιντεν ως νικητή των εκλογών του Νοεμβρίου 2020. Η ετικέτα του Facebook έγραφε τότε: «Οι ΗΠΑ έχουν νόμους, διαδικασίες και καθιερωμένους θεσμούς για να διασφαλίσουν την ακεραιότητα των εκλογών μας. Λάβετε ακριβείς πληροφορίες για τις εκλογές».

Το Twitter κατάργησε το ίδιο βίντεο από την πλατφόρμα μια ώρα μετά το κατέβασμα του βίντεο από το Facebook, αντικαθιστώντας την ανάρτηση με το μήνυμα, «Αυτό το Tweet παραβίασε τους κανόνες του Twitter» και έβαλε ένα σύνδεσμο που οδηγεί στη σελίδα «Επιλογές επιβολής» της πλατφόρμας.

Το Twitter κατήργησε επίσης ένα μήνυμα του πρόεδρου που δημοσιεύτηκε στις 6:01 μ.μ. ET όπου έγραφε: «Αυτά είναι τα πράγματα και τα γεγονότα που συμβαίνουν όταν μια ιερή σαρωτική εκλογική νίκη αφαιρείται τόσο ανεπιθύμητα & βίαια από τους σπουδαίους πατριώτες που έχουν υποστεί κακή και άδικη μεταχείριση εδώ και πολύ καιρό. Πηγαίνετε σπίτι με αγάπη και ειρήνη. Να θυμάστε αυτήν την ημέρα για πάντα!

«Ξέρω τον πόνο σας, ξέρω ότι πληγωθήκατε. Αυτές τις εκλογές τις έκλεψαν από εμάς. Είχαμε μια σαρωτική νίκη, όλοι το γνωρίζουν, ειδικά η άλλη πλευρά», δήλωσε ο πρόεδρος στο βίντεο που έχει πλέον αφαιρεθεί.

«Δεν θέλουμε κανένας να πληγωθεί. Είναι μια πολύ δύσκολη χρονική περίοδος. Δεν έχει συμβεί ξανά ποτέ κάτι τέτοιο όπου θα μπορούσαν να το πάρουν από όλους μας – από εμένα, από εσάς, από τη χώρα μας», πρόσθεσε.

«Αυτές οι εκλογές ήταν μια απάτη, αλλά δεν μπορούμε να παίζουμε το παιχνίδι αυτών των ανθρώπων. Πρέπει να παραμείνουμε ειρηνικοί. Γι ‘αυτό επιστρέψτε στο σπίτι, σας αγαπάμε, είσαι πολύ ξεχωριστοί. Έχετε δει τι συμβαίνει, έχετε δει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται οι άλλοι που είναι τόσο κακοί και τόσο κακόβουλοι . Ξέρω πώς αισθάνεστε. Αλλά πηγαίνετε σπίτι, και πηγαίνετε σπίτι ειρηνικά».

Ο Jack Phillips συνέβαλε σε αυτό το άρθρο.
Ακολουθήστε τη Mimi στο Twitter: @MimiNguyenLy

Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε