Τετάρτη, 29 Νοέ, 2023
Ένας στρατιωτικός περπατά μπροστά από έναν πύραυλο MBDA Storm Shadow/Scalp στην αεροπορική έκθεση του Φάρνμπορο, νοτιοδυτικά του Λονδίνου, στις 17 Ιουλίου 2018. (Ben Stansall/AFP via Getty Images)

Το Ηνωμένο Βασίλειο δωρίζει πυραύλους κρουζ μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία

Η Βρετανία προμηθεύει τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας με πυραύλους κρουζ μεγάλου βεληνεκούς Storm Shadow, ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας.

Μιλώντας στη Βουλή των Κοινοτήτων την Πέμπτη, ο Γουάλας δήλωσε ότι οι πύραυλοι θα επιτρέψουν στην Ουκρανία να πλήξει τα ρωσικά στρατεύματα, τα πυρομαχικά και τις αποθήκες καυσίμων βαθιά πίσω από τη γραμμή του μετώπου.

Είπε στους βουλευτές: «Σήμερα, μπορώ να επιβεβαιώσω ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει δωρίσει πυραύλους Storm Shadow στην Ουκρανία».

«Ο Storm Shadow είναι μια συμβατική ικανότητα κρούσης ακριβείας μεγάλου βεληνεκούς. Συμπληρώνει τα συστήματα μεγάλου βεληνεκούς που έχουν ήδη δοθεί, συμπεριλαμβανομένων των πυραύλων HIMARS και Harpoon, καθώς και τους δικούς της πυραύλους κρουζ Neptune και τα πυρομαχικά μεγαλύτερου βεληνεκούς που έχουν ήδη δοθεί στην Ουκρανία».

Η Ουκρανία ζητά εδώ και μήνες πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, αλλά η υποστήριξη που παρείχαν η Βρετανία και άλλοι σύμμαχοι, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, περιοριζόταν προηγουμένως σε όπλα μικρότερου βεληνεκούς.

Ο Storm Shadow, που κατασκευάζεται από την ευρωπαϊκή εταιρεία κατασκευής πυραύλων MBDA, είναι ένας πύραυλος μεγάλου βεληνεκούς που εκτοξεύεται από αέρος, σχεδιασμένος για επιθέσεις εναντίον στόχων υψηλής αξίας, όπως είναι τα καταφύγια και οι βασικές υποδομές, σύμφωνα με τον ιστότοπο της εταιρείας.

Έχουν βεληνεκές μεγαλύτερο από 250 χιλιόμετρα, σύμφωνα με τον κατασκευαστή.

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Twitter @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε