Τρίτη, 05 Μαρ, 2024
Ένα παιδί από το Ισραήλ, ο Λίαμ Τεβ Τοβ, 6 ετών, στην αγκαλιά της μητέρας του, λαμβάνει το εμβόλιο COVID-19 της Pfizer-BioNTech από το ιατρικό προσωπικό στις υπηρεσίες υγείας Clalit στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ, στις 23 Νοεμβρίου 2021. (Oded Balilty/AP Photo)

Το Ισραήλ αρχίζει να χορηγεί εμβόλια COVID σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών

ΤΕΛ ΑΒΙΒ, Ισραήλ- Την Τρίτη το Ισραήλ άρχισε να χορηγεί το εμβόλιο κατά του κορονοϊού σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών.

Η χώρα βγήκε πρόσφατα από ένα τέταρτο κύμα COVID και οι καθημερινές μολύνσεις ήταν σχετικά χαμηλές τις τελευταίες εβδομάδες. Όμως οι στατιστικές του Υπουργείου Υγείας δείχνουν ότι ένα μεγάλο ποσοστό των νέων λοιμώξεων αφορούσε παιδιά και εφήβους.

Τα παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών αποτελούν σχεδόν τα μισά από τα ενεργά κρούσματα. Οι αξιωματούχοι ελπίζουν ότι η νέα εκστρατεία εμβολιασμού θα συμβάλει στη μείωση των αριθμών και ίσως αποτρέψει ένα νέο κύμα.

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν χαμηλή ζήτηση για τα εμβόλια την πρώτη ημέρα που ήταν διαθέσιμα για αυτή την ηλικιακή ομάδα. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ συνόδευσε τον γιο του Νταβίντ, 9 ετών, την Τρίτη για να κάνει το εμβόλιό του σε μια προσπάθεια να ενθαρρύνει τους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους.

Το Ισραήλ, το οποίο έχει πληθυσμό άνω των 9 εκατομμυρίων, είχε περισσότερες από 1,3 εκατομμύρια μολύνσεις από την έναρξη της πανδημίας και περισσότερους από 8.100 θανάτους.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε