Παρασκευή, 26 Απρ, 2024
Ένας εργάτης χρησιμοποιεί ένα φλόγιστρο για να κόψει χαλύβδινους σωλήνες κοντά στον ηλεκτροπαραγωγό σταθμό Datang International Zhangjiakou που λειτουργεί με άνθρακα στο Ζανγκτζιάκου, στη βόρεια επαρχία Χεμπέι της Κίνας, στις 12 Νοεμβρίου 2021. (Greg Baker/AFP via Getty Images)

Το ΚΚΚ αποδεικνύει ότι ο αγώνας για το «κλίμα» δεν αφορά στην πραγματικότητα το κλίμα

Σχολιασμός

Δεν χρειάζεται να είσαι κλιματολόγος για να ξέρεις ότι οι επικεφαλής του άρματος της «κλιματικής αλλαγής» δεν πιστεύουν πραγματικά το αφήγημα που πουλάνε.

Και δεν είναι μόνο επειδή γυρίζουν τον κόσμο με ιδιωτικά τζετ για να σας κάνουν διάλεξη για το αυτοκίνητο και τα χάμπουργκερ σας.

Στην πραγματικότητα, αν οι άνθρωποι στην κορυφή πίστευαν στην ιδέα ότι οι ανθρώπινες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2) είναι πραγματικά «ρύπανση» που προκαλεί «κλιματική κρίση», θα έκαναν ακριβώς το αντίθετο από αυτό που κάνουν στην πραγματικότητα.

Η εξέταση της πολιτικής για το κλίμα και της κομμουνιστικής Κίνας επιβεβαιώνει το σημείο αυτό.

Σκεφτείτε τη συμφωνία του Παρισιού του ΟΗΕ. Η παγκόσμια συμφωνία, η οποία αποτέλεσε αντικείμενο διαπραγμάτευσης στην 21η Διάσκεψη των Μερών (COP21) στο Παρίσι το 2015, καλεί τις εθνικές κυβερνήσεις να δώσουν τις δικές τους εθνικές δεσμεύσεις σχετικά με το τι επιβάλλουν στους πληθυσμούς τους για την καταπολέμηση της υποτιθέμενης «κλιματικής κρίσης».

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η κυβέρνηση Ομπάμα δεσμεύτηκε μονομερώς να μειώσει τις εκπομπές CO2 στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά περισσότερο από 25 τοις εκατό έως το 2025. Αυτό επρόκειτο να επιβληθεί στους Αμερικανούς μέσω εκτελεστικών διαταγμάτων και ομοσπονδιακών κανονισμών για να αποφευχθεί η εμπλοκή του Κογκρέσου. Άλλες δυτικές κυβερνήσεις έδωσαν παρόμοιες υποσχέσεις.

Το κινεζικό κομμουνιστικό καθεστώς, αντίθετα, εξέπεμπε ήδη πολύ περισσότερο CO2 από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τώρα εκπέμπει πολύ περισσότερο από ό,τι ολόκληρος ο δυτικός κόσμος μαζί – και όμως δεσμεύτηκε μόνο να συνεχίσει να αυξάνει τις εκπομπές του για τα επόμενα 15 χρόνια. Στα σοβαρά.

Στην εισήγησή του στον ΟΗΕ (pdf), το Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας (ΚΚΚ) συμφώνησε «να επιτύχει την κορύφωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα γύρω στο 2030».

Με άλλα λόγια, το καθεστώς ανακοίνωσε περήφανα στον κόσμο ότι η παραγωγή CO2 θα συνεχίσει να αυξάνεται για τουλάχιστον 15 χρόνια, οπότε κανείς δεν θα θυμάται καν τις δεσμεύσεις του Παρισιού.

Όταν ζήτησα από τα μέλη της κινεζικής αντιπροσωπείας να σχολιάσουν τη σύνοδο κορυφής του ΟΗΕ, αντί να απαντήσουν, έστειλαν ένα από τα τσιράκια τους να με ακολουθήσει στο συνέδριο και να με φωτογραφίσει, κάτι που αμέσως ανέφερα στην ασφάλεια του ΟΗΕ και στη γαλλική αστυνομία.

Είναι καλό για το ΚΚΚ ότι κανείς δεν θα θυμάται τις υποσχέσεις του μέχρι το 2030, επειδή σχεδόν κάθε αναλυτής που έχει εξετάσει την κραιπάλη κατασκευής μονάδων ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα του καθεστώτος έχει αναγνωρίσει ότι δεν υπάρχει περίπτωση οι εκπομπές του να «κορυφωθούν» μέχρι το 2030. Οι κομμουνιστικές υποσχέσεις δεν άξιζαν ποτέ το χαρτί στο οποίο είναι τυπωμένες, όπως έχει δείξει η ιστορία.

Ωστόσο, το ΚΚΚ δεν αστειευόταν σχετικά με την αύξηση των εκπομπών του: από σήμερα έως το 2025, το Πεκίνο θέτει σε λειτουργία περισσότερες μονάδες ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα μόνο από ό,τι έχουν συνολικά οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Global Energy Monitor για το Φεβρουάριο του 2021 (pdf), το ΚΚΚ κατασκεύασε υπερτριπλάσια δυναμικότητα ηλεκτροπαραγωγής με άνθρακα από ό,τι ο υπόλοιπος κόσμος μαζί το 2020. Και ήδη διαθέτει περίπου το ήμισυ του συνόλου της παγκόσμιας δυναμικότητας ηλεκτροπαραγωγής με άνθρακα, σύμφωνα με το “Boom and Bust 2020: Global Energy Monitor: Tracking the Global Coal Plant Pipeline“.

Ήδη, η Κίνα εκπέμπει υπερδιπλάσια ποσότητα CO2 από τις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με στοιχεία του Global Carbon Project. Οι εκπομπές της αυξάνονται με ιλιγγιώδη ρυθμό, ακόμη και όταν οι εκπομπές των ΗΠΑ και των άλλων δυτικών χωρών συνεχίζουν να πέφτουν.

Το 2021, οι Αμερικανοί απελευθέρωσαν περίπου 5 δισεκατομμύρια τόνους CO2, ενώ η Κίνα περίπου 11,5 δισεκατομμύρια. Αν οι τρέχουσες τάσεις συνεχιστούν, το ΚΚΚ μπορεί να απελευθερώσει περισσότερο CO2 από ό,τι ο υπόλοιπος κόσμος μαζί στο όχι πολύ μακρινό μέλλον.

Σκεφτείτε αυτό. Αν κάποιος ανησυχούσε πραγματικά για τις εκπομπές CO2 που παράγουν «κλιματική κόλαση», όπως ισχυρίστηκαν οι παγκόσμιοι ηγέτες στην τελευταία σύνοδο κορυφής του ΟΗΕ για το «κλίμα» στην Αίγυπτο, την οποία παρακολούθησα, θα πανικοβαλλόταν, δεν θα πανηγύριζε.

Μεταφορά της παραγωγής

Και πάλι, όλη η παραγωγή που μεταφέρεται από τη Δύση στην Κίνα θα έχει ως αποτέλεσμα να εισέλθει στην ατμόσφαιρα πολύ περισσότερο CO2 από ό,τι αν η παραγωγή αυτή είχε παραμείνει στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά ή την Ευρώπη.

Και όμως, οι δυτικές κυβερνήσεις, οι φορολογικά χρηματοδοτούμενοι ακτιβιστές για το κλίμα, οι ηγέτες του ΟΗΕ και οι σύμμαχοί τους στα μέσα ενημέρωσης, όλοι πανηγύρισαν και συνεχίζουν να πανηγυρίζουν τη Συμφωνία του Παρισιού και τις επακόλουθες επακόλουθες ενέργειες ως τεράστια επιτυχία στη διάσωση του κλίματος.

Ίσως ο Ντόναλντ Τραμπ να είχε κάτι στο μυαλό του όταν, το 2012, έγραψε στο Twitter: «Η έννοια της υπερθέρμανσης του πλανήτη δημιουργήθηκε από και για τους Κινέζους, προκειμένου να καταστήσει την αμερικανική μεταποίηση μη ανταγωνιστική».

Αυτό ακριβώς συνέβη, βέβαια, καθώς οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος ωθήθηκαν όλο και πιο ψηλά με την πάροδο του χρόνου. Το 1975, η ηλεκτρική ενέργεια ήταν κατά μέσο όρο περίπου 3 σεντς ανά κιλοβατώρα, βοηθώντας τη βιομηχανία των ΗΠΑ να παραμείνει ανταγωνιστική σε παγκόσμιο επίπεδο. Μέχρι το 2010, χάρη εν μέρει στις πολιτικές Ομπάμα, είχε τριπλασιαστεί. Και μέχρι το 2021, πλησίαζε τα 15 σεντς.

Για λόγους προοπτικής, οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας στην Κίνα είναι περίπου οι μισές από αυτές.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τη μετατόπιση της παραγωγής από τις Ηνωμένες Πολιτείες στην Κίνα -πολλοί από αυτούς σχετίζονται άμεσα με την πολιτική των ΗΠΑ- αλλά ένας βασικός παράγοντας ήταν το κόστος της ενέργειας.

Ωστόσο, οι υψηλότερες τιμές της ενέργειας διαφημίστηκαν ανοιχτά ως στόχος της πολιτικής Ομπάμα. Όπως ξεκαθάρισε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα San Francisco Chronicle το 2008, «σύμφωνα με το σχέδιό μου … οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας θα εκτοξευθούν αναγκαστικά στα ύψη».

Αργότερα το ίδιο έτος, εξέφρασε παρόμοια αισθήματα καθώς οι τιμές του φυσικού αερίου εκτινάχθηκαν σε περίπου 4 δολάρια, λέγοντας μόνο ότι θα «προτιμούσε» μια «σταδιακή προσαρμογή».

Αντιμέτωπες με το υψηλότερο εργατικό κόστος και ένα αυστηρότερο ρυθμιστικό περιβάλλον, οι αμερικανικές εταιρείες και οι επιχειρηματίες αγωνίζονταν ήδη να διατηρήσουν την παραγωγή στις Ηνωμένες Πολιτείες εν μέσω ενός στημένου παγκόσμιου εμπορικού καθεστώτος που ωφελεί τον ΚΚΚ εις βάρος της Αμερικής.

Η εκτίναξη του ενεργειακού κόστους σε πολλές περιπτώσεις έσπρωξε τις επιχειρήσεις στα άκρα, αναγκάζοντάς τες να μεταφέρουν την παραγωγή στην Κίνα ή να κλείσουν μπροστά στον κινεζικό ανταγωνισμό.

Και πάλι, αν πραγματικά πιστεύετε ότι το CO2 είναι ρύπανση, το χειρότερο δυνατό αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων για το «κλίμα» θα ήταν να μεταφερθεί ακόμη περισσότερη παραγωγή στην Κίνα, όπου οι εκπομπές CO2 ανά μονάδα οικονομικής παραγωγής είναι μαζικά υψηλότερες.

Αλλά αυτό ακριβώς είναι το αποτέλεσμα της πολυδιαφημισμένης διαδικασίας του ΟΗΕ για το «κλίμα».

Η στροφή προς τις λεγόμενες «ανανεώσιμες πηγές ενέργειας» που σχεδιάζεται από την κυβέρνηση Μπάιντεν και τους ομοσπονδιακούς φορείς χάραξης πολιτικής ήταν και θα συνεχίσει να είναι μια τεράστια ευλογία για το ΚΚΚ, και όχι μόνο επειδή θα αναγκάσει τις τιμές να ανέβουν, ενώ θα κάνει το ενεργειακό δίκτυο των ΗΠΑ πιο ασταθές.

Σχεδόν το 80% των ηλιακών συλλεκτών που παρήχθησαν το 2019 κατασκευάστηκαν στην Κίνα, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg (pdf). Το ΚΚΚ κυριαρχεί επίσης στην παραγωγή στον τομέα της αιολικής ενέργειας και στις βιομηχανίες μπαταριών. Ελέγχει επίσης την αλυσίδα εφοδιασμού για τα υλικά σπάνιων γαιών που απαιτούνται για την παραγωγή όλων αυτών των προϊόντων «πράσινης ενέργειας».

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ, από την πλευρά της, προσφέρει μαζικές επιδοτήσεις σε αυτούς τους βιομηχανικούς τομείς που κυριαρχούνται από το ΚΚΚ, ενώ εξαναγκάζει τους Αμερικανούς σε εξάρτηση από αυτούς μέσω κανονισμών, εντολών, επιδοτήσεων και άλλων πολιτικών. Το πώς αυτό υποτίθεται ότι θα βοηθήσει το περιβάλλον δεν γίνεται ποτέ σαφές.

Για κάποια προοπτική σχετικά με την οικονομική σφαγή που προκλήθηκε στην Αμερική από το σχέδιο του Παρισιού του Ομπάμα, το οποίο ισχυρίστηκε ότι ήταν μια «εκτελεστική συμφωνία» και συνεπώς δεν υπόκειται σε επικύρωση από τη Γερουσία, όπως απαιτείται από το Σύνταγμα, το Heritage Foundation κατέγραψε τους αριθμούς σε μια μελέτη του 2016.

Μεταξύ άλλων ευρημάτων, η συντηρητική δεξαμενή σκέψης ανέφερε ότι οι δεσμεύσεις του Ομπάμα στο Παρίσι θα αυξήσουν το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας για μια τετραμελή οικογένεια μεταξύ 13 και 20 τοις εκατό ετησίως, ενώ θα εξατμίσουν σχεδόν μισό εκατομμύριο θέσεις εργασίας, συμπεριλαμβανομένων περίπου 200.000 στη μεταποίηση.

Αυτή η ζημία μεταφράζεται σε απώλεια εισοδήματος περίπου 20.000 δολαρίων για τις αμερικανικές οικογένειες έως το 2035 και σε μείωση του ΑΕΠ κατά πάνω από 2,5 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Ποιος ωφελείται;

Ποιος επωφελείται από όλα αυτά; Σίγουρα όχι το «κλίμα». Και πάλι, η μεταφορά της αμερικανικής βιομηχανίας στην Κίνα θα έχει ως αποτέλεσμα περισσότερο CO2 στην ατμόσφαιρα, όχι λιγότερο. Και σε κάθε περίπτωση, με βάση τα ίδια τα καταρριφθέντα «μοντέλα» του ΟΗΕ, η πλήρης εξάλειψη όλων των εκπομπών CO2 των ΗΠΑ δεν θα είχε ως αποτέλεσμα ουσιαστικά καμία μείωση της παγκόσμιας θερμοκρασίας.

Σύμφωνα με μια εργασία του Δρ Μπγιορν Λόμποργκ που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Global Policy, ακόμη και αν τηρούνταν όλες οι σημαντικές δεσμεύσεις που αναλήφθηκαν στο Παρίσι, οι παγκόσμιες θερμοκρασίες θα ήταν μόλις 0,05 βαθμούς C (0,086 βαθμούς F) χαμηλότερες μέχρι το 2100 – ένα στατιστικά ασήμαντο στρογγυλοποιητικό σφάλμα.

Ο μεγάλος νικητής, φυσικά, είναι το ΚΚΚ, το οποίο γελάει ασταμάτητα καθώς απορροφά τα εργοστάσια, τις θέσεις εργασίας και την παραγωγή πλούτου που κλείνουν οι αμερικανικές και άλλες δυτικές αρχές για να «σώσουν το κλίμα».

Αυτό φαίνεται να είναι σκόπιμο, όπως κατέστησαν σαφές δηλώσεις κορυφαίων αξιωματούχων της κυβέρνησης Ομπάμα και του ΟΗΕ.

Ο «τσάρος της επιστήμης» του Ομπάμα, Τζον Χόλντρεν, υποστήριξε ανοιχτά την αποβιομηχάνιση των Ηνωμένων Πολιτειών στο βιβλίο του «Ανθρώπινη Οικολογία» το 1973.

«Πρέπει να ξεκινήσει μια μαζική εκστρατεία για την αποκατάσταση ενός περιβάλλοντος υψηλής ποιότητας στη Βόρεια Αμερική και την αποανάπτυξη των Ηνωμένων Πολιτειών», γράφουν ο Χόλντρεν και οι συν-συγγραφείς του. «Αποανάπτυξη σημαίνει να ευθυγραμμιστεί το οικονομικό μας σύστημα (ιδίως τα πρότυπα κατανάλωσης) με τις πραγματικότητες της οικολογίας».

Στη συνέχεια, σκεφτείτε τα φαινομενικά παράξενα σχόλια της τότε εκτελεστικής γραμματέως της Σύμβασης-Πλαισίου των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή Κριστιάνα Φιγκέρες.

Μιλώντας στο Bloomberg λίγους μήνες αφότου ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό εξέφρασε τον ανησυχητικό θαυμασμό του προς το ΚΚΚ, η Φιγκέρες ισχυρίστηκε ότι το καθεστώς στο Πεκίνο -που επιβλέπει περίπου το ένα τρίτο της παγκόσμιας παραγωγής CO2- «τα καταφέρνει καλά» στην πολιτική για το κλίμα.

Σε ξεχωριστά σχόλια, ενώ πίεζε για σημαντικές πολιτικές για το κλίμα, η Φιγκέρες πρότεινε επίσης ότι ο στόχος της «κλιματικής» πολιτικής ήταν στην πραγματικότητα ο οικονομικός μετασχηματισμός.

«Αυτή είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας που θέτουμε στον εαυτό μας το καθήκον να αλλάξουμε σκόπιμα, μέσα σε ένα καθορισμένο χρονικό διάστημα, το μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης που επικρατεί εδώ και τουλάχιστον 150 χρόνια, από τη Βιομηχανική Επανάσταση», δήλωσε στις 4 Φεβρουαρίου 2015.

Πέντε χρόνια πριν από αυτά τα σχόλια, ένας από τους κορυφαίους αξιωματούχους της Διακυβερνητικής Επιτροπής του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή, ο Ότμαρ Έντενχοφερ, αποκάλυψε μια παρόμοια ατζέντα σε σχόλια στη γερμανική NZZ Online.

«Πρέπει να πούμε ξεκάθαρα ότι αναδιανέμουμε de facto τον παγκόσμιο πλούτο μέσω της πολιτικής για το κλίμα», δήλωσε. «Πρέπει να απαλλαγούμε από την ψευδαίσθηση ότι η διεθνής πολιτική για το κλίμα είναι περιβαλλοντική πολιτική. Αυτό δεν έχει πια σχεδόν καμία σχέση με την περιβαλλοντική πολιτική».

Αναδιανομή του πλούτου; Αλλαγή του οικονομικού μοντέλου του κόσμου; Αποανάπτυξη των Ηνωμένων Πολιτειών; Και εδώ λένε στους Αμερικανούς ότι πρόκειται για τη «διάσωση του κλίματος».

Θυμηθείτε, επίσης, ότι όταν ο Τραμπ αποσύρθηκε από τη συμφωνία του Παρισιού, οι κινδυνολόγοι του κλίματος από όλο τον κόσμο δήλωσαν ότι το Πεκίνο ήταν ο νέος παγκόσμιος «ηγέτης» της προσπάθειας για τη διάσωση του κλίματος – το ίδιο καθεστώς που του καταλογίζονται περισσότερες εκπομπές CO2, κατασκευάζει εργοστάσια άνθρακα πιο γρήγορα από όσο μπορούν να μετρηθούν και που υποσχέθηκε να συνεχίσει να αυξάνει τις εκπομπές CO2 μέχρι το 2030.

Αν πρόκειται πραγματικά για τη διάσωση του κλίματος από το CO2, πώς μπορεί το ΚΚΚ να είναι ο νέος ηγέτης; Αυτό είναι πέρα από κάθε όριο παραλογισμού.

Παρ’ όλα αυτά, η κυβέρνηση Μπάιντεν συνεχίζει να εντείνει τη «συνεργασία» για τη «δράση για το κλίμα» και τη Συμφωνία του Παρισιού με το Πεκίνο, προκαλώντας αναμφίβολα διασκέδαση και χαρά στα μέλη του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚΚ.

Δεν είναι μόνο η Κίνα που επωφελείται. Στην πραγματικότητα, ερευνητές του Κογκρέσου ανακάλυψαν ότι τα ρωσικά ενεργειακά συμφέροντα που υποστηρίζονται από το κράτος χρηματοδοτούσαν «πράσινες» ομάδες των ΗΠΑ που αντιτίθενται στην αμερικανική ενέργεια μέσω μιας εταιρείας-βιτρίνας στις Βερμούδες με την ονομασία Klein Ltd.

Το καθεστώς στη Βενεζουέλα, επίσης, γελάει ασταμάτητα, καθώς η κυβέρνηση Μπάιντεν σαμποτάρει την αμερικανική ενέργεια και εκλιπαρεί τη δικτατορία Μαδούρο να στείλει πετρέλαιο στην Αμερική.

Για να είμαι σαφής, δεν ζηλεύω τις εκπομπές CO2 της Κίνας ή οποιουδήποτε άλλου. Στην πραγματικότητα, πολλοί επιστήμονες μου έχουν πει ότι περισσότερο από αυτό το «αέριο της ζωής» θα ήταν εξαιρετικά ευεργετικό για τον πλανήτη και την ανθρωπότητα.

Ο συνταξιούχος καθηγητής φυσικής του Princeton Δρ Γουίλιαμ Χάπερ, ο οποίος διετέλεσε σύμβουλος του Τραμπ για το κλίμα, μου είπε πριν από χρόνια σε ένα συνέδριο για το κλίμα, στο οποίο μιλήσαμε και οι δύο, ότι ο πλανήτης χρειάζεται περισσότερο CO2 και ότι τα φυτά έχουν σχεδιαστεί για να ζουν σε μια ατμόσφαιρα με αρκετά περισσότερο CO2 από ό,τι έχει σήμερα ο πλανήτης.

Επιπλέον, οι ανθρώπινες εκπομπές CO2 αποτελούν ένα κλάσμα του 1% όλων των λεγόμενων «αερίων του θερμοκηπίου» που υπάρχουν φυσικά στην ατμόσφαιρα.

Συνοψίζοντας, αν κάποιος πιστεύει πραγματικά ότι το CO2 είναι κακό για το κλίμα, η μεταφορά της αμερικανικής παραγωγής και βιομηχανίας στην Κίνα είναι ο χειρότερος δυνατός τρόπος αντιμετώπισής του. Λογικά, λοιπόν, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής πίσω από αυτό πρέπει να έχουν απώτερο κίνητρο.

Φυσικά, το ΚΚΚ λατρεύει τη συμφωνία του Παρισιού: Δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να χτίζουν περισσότερα εργοστάσια άνθρακα για να τροφοδοτούν τις βιομηχανίες και τα εργοστάσια που φεύγουν από την Αμερική για την Κίνα, καθώς η κυβέρνηση των ΗΠΑ αναγκάζει τις Ηνωμένες Πολιτείες να διαπράξουν οικονομική αυτοκτονία.

Αυτό δεν είναι μόνο ένα οικονομικό ή «κλιματικό» ζήτημα. Καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες «απο-αναπτύσσονται», η οικονομική καταστροφή παράγει μια σημαντική απειλή για την εθνική ασφάλεια. Ένας ισχυρός στρατός δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί χωρίς ισχυρή οικονομία, προφανώς.

Ήρθε η ώρα οι νομοθέτες στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ να σταματήσουν τις «κλιματικές» πολιτικές της κυβέρνησης που δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να επεκτείνουν τις εκπομπές CO2 του ΚΚΚ και να βλάψουν τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι απόψεις που εκφράζονται σε αυτό το άρθρο είναι οι απόψεις του συγγραφέα και δεν αντανακλούν απαραίτητα τις απόψεις της Epoch Times.

Ο Alex Newman είναι ανεξάρτητος συνεργάτης. Ο Newman είναι βραβευμένος διεθνής δημοσιογράφος, εκπαιδευτικός, συγγραφέας και σύμβουλος, ο οποίος συνέγραψε το βιβλίο «Εγκλήματα των εκπαιδευτικών: Πώς οι ουτοπιστές χρησιμοποιούν τα κυβερνητικά σχολεία για να καταστρέψουν τα παιδιά της Αμερικής». Είναι ο εκτελεστικός διευθυντής του Public School Exit, υπηρετεί ως διευθύνων σύμβουλος της Liberty Sentinel Media και αρθρογραφεί για διάφορες εκδόσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες και στο εξωτερικό.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε