Τρίτη, 07 Φεβ, 2023
Η Deanne Peterson και η μητέρα της απόλαυσαν μαζί την παράσταση του θιάσου Shen Yun στο Wortham Center Brown Theatre στο Χιούστον του Τέξας στις 19 Σεπτεμβρίου 2021. (Sonia Wu/The Epoch Times)

Το κοινό απόλαυσε τον θίασο Shen Yun στο Χιούστον του Τέξας

ΧΙΟΥΣΤΟΝ, Τέξας – Η φωτογράφος Άγριας Ζωής Deanne Peterson και η μητέρα της παρακολούθησαν για τρίτη φορά την παράσταση του θιάσου Shen Yun την Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου, στο θέατρο Wortham Center Brown στο Χιούστον του Τέξας.

«Ερχόμαστε επί τέσσερα ή πέντε χρόνια και είναι πάντα υπέροχο να επιστρέφουμε και να βλέπουμε τη νέα χορογραφία και τα νέα σκηνικά», είπε η Peterson.

Το Shen Yun είναι μια περιοδεύουσα ομάδα καλλιτεχνικών παραστάσεων με έδρα τη Νέα Υόρκη, η αποστολή της οποίας είναι να αναβιώσει μέσω του χορού και της μουσικής την ψυχή των 5.000 χρόνων του παραδοσιακού κινεζικού πολιτισμού, όπως ήταν πριν από τον κομμουνισμό. Κάθε χρόνο, ο θίασος περιοδεύει σε τουλάχιστον 150 πόλεις σε όλο τον κόσμο. Το πρόγραμμα της κάθε σεζόν είναι ολοκαίνουργιο, καθιστώντας την εμπειρία τόσο οικεία όσο και συναρπαστική για το κοινό που επιστρέφει.

Οι διαχειριστές χαρτοφυλακίου Gregg και Nubia Gillian οι οποίοι είδαν για πρώτη φορά την παράσταση είπαν ότι χορευτές έμοιζαν σαν να πετούν.

«Πάντα θέλαμε να έρθουμε να το δούμε, και τελικά είχαμε την ευκαιρία και το λατρεύουμε», είπε η κυρία Gillian. «Μου άρεσε ο τρόπος που όλα συνδυάζονται, όλοι είναι πολύ συγχρονισμένοι, τα χρώματα είναι όμορφα!»

Ο κ. Gillian εντυπωσιάστηκε ιδιαίτερα από τον χορό με τις βεντάλιες ένα είδος κλασικού κινεζικού χορού στον οποίο οι βεντάλιες γίνονται μέρος της χορογραφίας και των σκηνικών.

Εκτός από τα χορευτικά του κομμάτια, το Shen Yun διαθέτει επίσης και σόλο με υψίφωνους. Εμπνευσμένοι από τις πνευματικές διδασκαλίες της αρχαίας Κίνας, οι στίχοι του Shen Yun αγγίζουν θέματα όπως το νόημα της ζωής, την καλοσύνη και τη λύτρωση. Τραγουδώντας στα κινέζικα, μια μετάφραση των στίχων εμφανίζεται στο ψηφιακό σκηνικό, δίνοντας στα μέλη του κοινού την πλήρη εμπειρία.

Η κυρία Gillian συγκινήθηκε ιδιαίτερα από ένα τραγούδι. «Λάτρεψα ένα σημείο στο τραγούδι όταν μιλούσε για τους ανθρώπους εδώ στη γη που έχουν γίνει πολύ υλιστές με τα πάντα», είπε.

Ο Jeff Matthews και μια φίλη του απολαμβάνουν τις παραστάσεις Shen Yun στο Wortham Center Brown Theatre στο Χιούστον του Τέξας στις 19 Σεπτεμβρίου 2021. (Li Chen/The Epoch Times)

 

Ο δικηγόρος Jeff Matthews εμπνεύστηκε από το γεγονός ότι οι παραστάσεις του Shen Yun παρουσιάζουν τον πλούσιο πολιτισμό της Κίνας πριν καταστραφεί από τον κομμουνισμό.

Είπε ότι μια παράσταση όπως ο Shen Yun «πραγματικά βοηθά να ρίξει φως σε αυτό».

Από την κομμουνιστική ανάληψη το 1949, το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα καταστρέφει συστηματικά τον παραδοσιακό πολιτισμό της Κίνας και θέτει ιδιαίτερα σκληρούς περιορισμούς στις θρησκείες. Τα στελέχη και ο Απελευθερωτικός Στρατός γκρέμισαν ναούς και απαγόρευσαν πνευματικά κείμενα που αποτελούσαν τη ραχοκοκαλιά της κινεζικής κοινωνίας για χιλιάδες χρόνια. Στη θέση του, το κόμμα υποστήριξε τη μαρξιστική ιδεολογία. Η προώθηση της πάλης μεταξύ των κοινωνικών τάξεων έγινε η ύψιστη προτεραιότητα. Ως εκ τούτου, είναι αδύνατο για το Shen Yun να εμφανιστεί στην Κίνα σήμερα.

«Είναι λυπηρό να πιστεύουμε ότι στη σύγχρονη κοινωνία, απαγορεύεται να μοιράζεσαι αυτόν τον όμορφο πολιτισμό», δήλωσε ο Matthew.

Αντίθετα, «Αυτός ο πολιτισμός που βλέπω (απεικονίζεται από το Shen Yun) είναι πολύ πνευματικός, αισιόδοξος και συμπονετικός. Πραγματικά με κάνει να εύχομαι τα καλύτερα για την Κίνα. Ξέρω ότι περνούν μια πολύ δύσκολη περίοδο εκεί και οι άνθρωποι χρειάζονται πραγματικά αυτό το είδος ειρήνης και αισιοδοξίας, για όλους τους άλλους επίσης. Ελπίζω να την έχουν».

«Το θέλω για την Κίνα», συνέχισε. «Ξέρω ότι αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα όσον αφορά το κομμουνιστικό κόμμα και ορισμένα από αυτά, κατά τη γνώμη μου, είναι πραγματικά γελοίες πρακτικές για τον περιορισμό των ατομικών ελευθεριών και της ελευθερίας των ανθρώπων να σκέφτονται, να λατρεύουν και να φιλοδοξούν για πράγματα που είναι πέρα ​​από απλό προσωπικό συμφέρον».

 Γράφουν οι Sherry Dong και Sophia Zheng

Οι Epoch Times θεωρεί το Shen Yun Performing Arts το σημαντικότερο πολιτιστικό γεγονός της εποχής μας. Καλύπτουμε με υπερηφάνεια τις κριτικές του κοινού από την έναρξη του Shen Yun το 2006.

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο SafeChat @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε