Σάββατο, 27 Απρ, 2024

Το μυστικό της μακροζωίας ― Μια αληθινή ιστορία

Η μακροζωία είναι κάτι που ο καθένας θα επιθυμούσε, αλλά η επίτευξή της δεν είναι τόσο εύκολη. Ευτυχώς, μπορούμε να μάθουμε πολλά για αυτό το θέμα από τους προγενέστερούς μας.

Ο Σουν Σιμιάο (Sun Simiao), ένας διάσημος Κινέζος σοφός κατά την διάρκεια της δυναστείας Τανγκ (618 – 906 μ.Χ.), έζησε περισσότερο από 100 χρόνια. Γνωστός ως ο Βασιλιάς της Ιατρικής στην κινεζική ιστορία, ζούσε έναν υγιή τρόπο ζωής. Επικεντρωνόταν στην αρετή και στη διατήρηση ενός ήρεμου νου. Για παράδειγμα, πίστευε ότι ήταν σημαντικό να μην είναι κάποιος αλαζόνας ούτε να έχει χαμηλή αυτοεκτίμηση.

Στο βιβλίο «Φου Σόου Λουν» (Fu Shou Lun) (Περί ευτυχίας και μακροζωίας), ο Σουν Σιμιάο έγραψε: «Η ευτυχία προέρχεται από την συσσώρευση καλών πράξεων. Οι ατυχίες είναι το αποτέλεσμα κακών πράξεων» και «η ευτυχία μπορεί να επιτευχθεί μέσω της καλοσύνης».  Δηλαδή, αν κάποιος έχει καλή καρδιά και κάνει καλές πράξεις, θα έχει ευλογίες και μακροζωία. Αν κάποιος έχει κακό μυαλό και ενεργεί ενάντια στους ουράνιους νόμους, ακόμη και το καλύτερο φάρμακο δεν θα παρατείνει την ζωή του. Επομένως, ο πιο σημαντικός παράγοντας της ανθρώπινης ζωής είναι η καλλιέργεια της αρετής.

Από τους αρχαίους χρόνους, σε όλους τους πολιτισμούς, οι άνθρωποι τόνιζαν πάντα την αρετή («θερίζεις αυτό που σπέρνεις»). Ιδιαίτερα στην Κίνα, η αρχή της αρμονίας μεταξύ ουρανού, γης και ανθρωπότητας ήταν αποδεκτή σε όλους τους ανθρώπους της εποχής. Ομοίως, η ισχυρή σύνδεση μεταξύ νου και σώματος έχει παρατηρηθεί από την σύγχρονη επιστήμη. Δηλαδή, το να εκτιμάς τις παραδοσιακές αξίες και να είσαι καλός άνθρωπος θα φέρει ευλογίες, συμπεριλαμβανομένης της υγείας, της μακροζωίας και της ευτυχίας. Όπως λέει και το γνωστό αρχαίο ρητό: «Νους υγιής εν σώματι υγιεί». Φυσικά, το ρητό αυτό προέρχεται από τον Σωκράτη, και έτσι τα λόγια των σοφών έχουν βαθύτερα και ανώτερα νοήματα.

Μια σύγχρονη ιστορία μακροζωίας

Ένα σύγχρονο παράδειγμα αυτού του τρόπου ζωής είναι η κ. Τσεν Μέιχε, κάτοικος Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνιας, η οποία έλαβε και μια ευχητήρια επιστολή από τον πρόεδρο Τραμπ και τη σύζυγό του Μελάνια για τα 100α γενέθλιά της. Η πρώτη κυρία και ο πρόεδρος έγραψαν στην επιστολή τους ότι ήταν υπερήφανοι για την κυρία Τσεν και εμπνεύστηκαν από την ζωή της.

Η κυρία Τσεν, που είναι Κινέζα, γεννήθηκε στο Βιετνάμ τον Ιανουάριο του 1920. Ήταν σχεδιάστρια ρούχων και εργαζόταν στο σχεδιαστικό τμήμα των τζιν Levi’s. Είχε επίσης δική της σχολή όπου δίδασκε σχεδιασμό ενδυμάτων. Έχει τέσσερα παιδιά και θυμάται από πάντα τον εαυτό της να πιστεύει στον Βουδισμό.

Μετά από δεκαετίες σκληρής δουλειάς, η κ. Τσεν άρχισε να εμφανίζει διάφορα προβλήματα υγείας, όπως καρδιακές παθήσεις και υψηλή αρτηριακή πίεση. Ευτυχώς, το 1996 η μεγαλύτερή της κόρη τής σύστησε μια παραδοσιακή κινεζική άσκηση νου και σώματος, το Φάλουν Γκονγκ. Κάνοντας τις ασκήσεις του Φάλουν Γκονγκ και βελτιώνοντας τον χαρακτήρα της, οι ασθένειες της κυρίας Τσεν εξαφανίστηκαν και έγινε ο νους της διευρύνθηκε. Ο μικρότερος αδελφός της που ήταν γιατρός, συνήθιζε να της φέρνει τα φάρμακά της κάθε φορά που την επισκεπτόταν, αλλά εξεπλάγη όταν διαπίστωσε ότι δεν τα χρειαζόταν πλέον και ήταν και πάλι υγιής.

«Η μητέρα μου είναι ένα καλό άτομο. Έχει στην καρδιά της τις διδασκαλίες του Φάλουν Γκονγκ, είναι πάντα ευτυχισμένη και ποτέ της δεν θυμώνει», ανέφερε η κόρη της.

Το ιστορικό του Φάλουν Γκονγκ

Tο Φάλουν Γκονγκ, ή αλλιώς Φάλουν Ντάφα, είναι μια αρχαία κινέζικη άσκηση διαλογισμού που βασίζεται στις αρχές Αλήθεια, Καλοσύνη και Ανεκτικότητα για την βελτίωση του εαυτού και περιλαμβάνει επίσης πέντε ήρεμες διαλογιστικές ασκήσεις.

Από το 1992 που το Φάλουν Γκονγκ πρωτοσυστήθηκε στο κοινό της Κίνας και μέχρι το 1999, έγινε η πιο γρήγορα αναπτυσσόμενη εξάσκηση του είδους της, και η πλέον δημοφιλής κυρίως λόγω των εκπληκτικών αποτελεσμάτων που είχε στην υγεία και το ήθος των ανθρώπων. Αναφορές υπολόγιζαν τον αριθμό αυτών που ασκούσαν Φάλουν Ντάφα σε 70 με 100 εκατομμύρια.

Μετά από αίτημα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, ιατρών και καθηγητών ιατρικής διεξήχθη έρευνα σε 125.000 ανθρώπους που ασκούσαν Φάλουν Γκονγκ στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ τον Σεπτέμβριο του 1998. Η έρευνα διαπίστωσε ότι το 97,9% των ερωτηθέντων ανέφερε ότι είδε οφέλη στην υγεία του μετά την άσκηση του Φάλουν Γκονγκ. Μερικοί από τους ασκούμενους ανέφεραν ακόμη ότι μέχρι και οι πιο επίμονες και ανίατες ασθένειες έφυγαν αφότου άρχισαν να ασκούν το Φάλουν Γκονγκ.

Παρ’ όλα αυτά το 1999, ο πρώην επικεφαλής του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος, Τζιάνγκ Τζεμίν, φοβήθηκε ότι οι πνευματικές αρχές της άσκησης έρχονταν σε αντιπαράθεση με την αθεϊστική κομμουνιστική ιδεολογία του Κόμματος, ήταν επίσης ζηλόφθονος για τον τεράστιο αριθμό των ασκούμενων του Φάλουν Γκονγκ. Έτσι ξεκίνησε μια βίαιη δίωξη κατά της άσκησης η οποία συνεχίζεται μέχρι και σήμερα στην Κίνα.

 

Πηγή: Minghui.org

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε