Παρασκευή, 19 Απρ, 2024
Χάρτης του ποταμού Γιανγκτζέ. (Cncs / CC BY-SA)

Το νερό στον ποταμό Γιανγκτζέ της Κίνας υπερέβη τα επιτρεπόμενα όρια στάθμης σε πέντε σταθμούς παρακολούθησης

Η στάθμη του νερού στον ποταμό Γιανγκτζέ που εκτείνεται από το δυτικό μέχρι το ανατολικό άκρο της Κίνας, υπερέβη τα επιτρεπόμενα επίπεδα στάθμης σε πέντε μεγάλους σταθμούς παρακολούθησης. Σύμφωνα με το κρατικό μέσο ενημέρωσης Xinhua News Agency, αυτό οφείλεται στις ισχυρές βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών.

Οι σταθμοί παρακολούθησης βρίσκονται κυρίως στο μεσαίο και κάτω τμήμα του ποταμού Σιάνγκ, κοντά στην λίμνη Ντονγκτίνγκ της επαρχίας Χουνάν και στο τμήμα του ποταμού Σιν, κοντά στην λίμνη Πογιάνγκ της επαρχίας Τζιανγκσί.

Σύμφωνα με στοιχεία της υδρολογικής παρακολούθησης που κυκλοφόρησαν από την Επιτροπή Υδάτινων Πόρων της Κίνας, στις 22 Μαΐου από τις 2 μ.μ. η στάθμη του νερού στον σταθμό παρακολούθησης της επαρχίας Χουνάν κατέγραψε τα δεύτερα υψηλότερα επίπεδα τα τελευταία 30 χρόνια.

Επίσημες προβλέψεις προειδοποιούν ότι ο ποταμός Γου – ένας σημαντικός παραπόταμος στο άνωθεν τμήμα του ποταμού Γιαντζέ στην επαρχία Γκουιτζόου, αναμένεται να λάβει τις περισσότερες βροχοπτώσεις μέχρι τις 28 Μαΐου, με την στάθμη των υδάτων να αυξάνεται μεταξύ 1 και 1,8 μέτρα.

Ένας κάτοικος βρίσκεται δίπλα στο πλημμυρισμένο πάρκο Τζιανγκτάν κατά μήκος του ποταμού Γιανγκτζέ στη Γουχάν της Κίνας, στις 10 Ιουλίου 2020. (Getty Images)

 

Με την άφιξη της περιόδου των βροχοπτώσεων, οι βυθισμένες περιοχές της λίμνης Πογιάνγκ έχουν ξεπεράσει τα 3.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα για πρώτη φορά φέτος, φτάνοντας τα 3.450 τετραγωνικά χιλιόμετρα στις 22 Μαΐου, ένα μήνα νωρίτερα από την προηγούμενη χρονιά.

Η περίοδος βροχοπτώσεων της περσινής χρονιάς συντέλεσε στην τρίτη μεγαλύτερη πλημμύρα του ποταμού Γιανγκτζέ από τότε που το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα (ΚΚΚ) ανέβηκε στην εξουσία το 1949.

Ο 700 ετών ναός Γκουανγίντζε, κατακλύζεται από τον ποταμό Γιανγκτζέ στις 19 Ιουλίου 2020. (STR / AFP μέσω Getty Images)

 

Αυτό το έτος προβλέπεται να είναι εξίσου δύσκολο για τους κατοίκους της περιοχής, καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα τοπικών πλημμυρών αλλά και ραγδαίες αλλαγές από συνθήκες πλημμύρας σε συνθήκες ξηρασίας, λόγω της άνισης χωρικής και χρονικής κατανομής των βροχοπτώσεων σε ολόκληρη την περιοχή του ποταμού.

Στις 18 Μαΐου, ο Γενικός Διοικητής του Αρχηγείου Ελέγχου Πλημμυρών και Ξηρασίας του ποταμού Γιανγκτζέ δήλωσε πως το έτος 2021, σηματοδοτεί την 100ή επέτειο από την ίδρυση του ΚΚΚ, επόμενος ο έλεγχος της πλημμύρας και της ξηρασίας στον ποταμό Γιανγκτζέ είναι υψίστης σημασίας.

Ο ποταμός Γιανγκτζέ είναι ο μεγαλύτερος ποταμός στην Ασία και ο τρίτος μεγαλύτερος στον κόσμο. Το συνολικό μήκος του, είναι 6.363 χιλιόμετρα και διασχίζει 11 επαρχίες, περιοχές και δήμους πριν τελικά εισέλθει στη θάλασσα της Ανατολικής Κίνας.

Η Winnie Han συνέβαλε στην δημιουργία αυτού του άρθρου

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο SafeChat @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε